Ο Αλιόσα Ασάνοβιτς Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού θα γίνει πλουσιότερος κατά 1 εκατ. δολάρια!

26.07.24 | 13:00

Πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο δολάρια συν τους τόκους θα γίνει… από το πουθενά, ο Αλιόσα Ασάνοβιτς.

Ο 58χρονος Κροάτης, ο οποίος τη διετία 1998-2000 είχε φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού, θα αυξήσει τον προσωπικό του λογαριασμό με το άκρως αξιοσέβαστο προαναφερθέν ποσό, που του επιδίκασε το CAS για τη διαμάχη που είχε με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ζάμπια!

Μια απόφαση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο αφρικανικό κράτος και κυρίως κατά του προέδρου της FAZ, αποκάλυψε η Sportske Novosti.

Το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης εξέδωσε τελεσίδικη απόφαση στην υπόθεση του πρώην επιθετικού Άλγιοσα Ασάνοβιτς κατά της Ζαμπιανής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, απορρίπτοντας την έφεση της FAZ στο σύνολό της και επικυρώνοντας την απόφαση της FIFA, η οποία είχε δώσει εντολή για την καταβολή ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου στον Ασάνοβιτς!

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση στην ιστορία της δικαστικής διαδικασίας της FIFA, η οποία είχε αρχικά εκδώσει την απόφασή της τον Αύγουστο του 2023, υπέρ του Ασάνοβιτς για την καταβολή αυτού του ποσού.

Αφορμή στάθηκε η διακοπή συνεργασίας του παλαίμαχου διεθνούς άσου με τη FAZ (την περίοδο 2021/2022 ανέλαβε αρχικά χρέη τεχνικού διευθυντή και μετά προπονητή), λόγω μη καταβολής μόλις 15.000 δολαρίων.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ζάμπια υπό την προεδρία του Άντριου Καμάνγκα δεν συμφώνησε με την απόφαση της FIFA και κατέθεσε έφεση στο CAS ζητώντας την ακύρωσή της, υποστηρίζοντας ότι η διακοπή της σύμβασης από τον Ασάνοβιτς δεν ήταν έγκυρη και ότι δεν υπήρχαν λόγοι για την καταβολή αυτού του μεγάλου ποσού.

Μετά τη διαδικασία, το CAS απέρριψε όλες τις ενστάσεις της FAZ, επικυρώνοντας την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο σύνολό της.