Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Τα ΗΑΕ καλούν Μορόν και ο Άρης το… σκέφτεται

26.07.24 | 19:03

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Μετά τον Μόουζες Οντουμπάτζο που μετακόμισε στην ΑΕΚ, όπως όλα δείχνουν θα πάρει σειρά και ο Λορέν Μορόν με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πριν φτάσουμε στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου είχαν κυκλοφορήσει και τα δύο σενάρια. Και της μετακίνησης του Οντουμπάτζο στην ΑΕΚ και της πώλησης του Μορόν. Δύο κινήσεις που μπορεί να σημαίνουν αγωνιστικές απώλειες στο ρόστερ, αλλά θα φέρουν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία.

Στην περίπτωση του Οντουμπάτζο παρά την προσπάθειά του Άρη και για έμψυχα ανταλλάγματα επωφελήθηκε μόνο οικονομικά. Κι αυτό γιατί δεν μπόρεσε να εντάξει στο ρόστερ τους Πάολο Φερνάντες και Ζίνι.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του Μορόν. Εξάλλου αυτό ήταν και το βασικό «θέλω» του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, Θόδωρου Καρυπίδη. Να έρθει κάποια πρόταση από ομάδα του Κατάρ, της Σαουδικής ή από τα Η.Α.Ε. όπου το όφελος θα ήταν μεγαλύτερο σε σύγκριση με μία προσφορά από μία ευρωπαϊκή ομάδα. Καθοριστικό παράγοντα σε όλο αυτό παίζει και το γεγονός ότι ένα ποσό θα καρπωθεί και η Ρεάλ Μπέτις.

Έφτασε πρόταση στα γραφεία του Άρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει φθάσει πρόταση από ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον Ισπανό επιθετικό.

Για το λόγο αυτό δεν είναι τυχαίος και ο τρόπος με τον οποίο ο Άκης Μάντζιος χειρίστηκε τον Μορόν στο τελευταίο φιλικό της ομάδας του, όπου πέρασε ως αλλαγή στο 75΄ όταν και είχαν πέσει οι ρυθμοί.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης αποδεχτεί την πρόταση της συγκεκριμένης ομάδας, όπως φυσικά και ο Μορόν. Καθοριστικό είναι το ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Το σίγουρο είναι ότι θα αποκτηθεί ένας ακόμη επιθετικός ενώ ως λύση όπως φάνηκε και κόντρα στην Αλκμάαρ θα λογίζεται και ο Άλβαρο Ζαμόρα.