Ο Άμραμπατ προσπαθεί να ξεφύγει στο ματς με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Σε γήπεδο με κανονικό και όχι πλαστικό χλοοτάπητα η ρεβάνς της ΑΕΚ με την Ίντερ ντ΄ Εσκάλδες (video)

26.07.24 | 15:38

Στο «Εστάντι Νασιονάλ» της Ανδόρας,  ένα γήπεδο που που εκτός των αγώνων ποδοσφαίρου, χρησιμοποείται και για αγώνες ράγκμπι (διαθέτει έναν ορθογώνιο αγωνιστικό χώρο) θα δώσει η ΑΕΚ την προσεχή Πέμπτη (1/8) τη ρεβάνς με την Ίντερ Κλαμπ ντ Εσκάλδες, για τον Β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ενώ είχαν ακουστεί διάφορα για το χορτάρι που είναι στρωμένο στον αγωνιστικό χώρο, ότι δηλαδή, πρόκειται για συνθετικό (πλαστικό) χλοοτάπητα, εντούτοις τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Όντως τα προηγούμενα χρόνια ο χώρος ήταν «ντυμένος» με συνθετικό χορτάρι, αλλά από το 2022 και μετά έγιναν εργασίες και η επιφάνειά του άλλαξε.

Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκε με μία υβριδική τύπου, με εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης, που μοιάζει με την προηγούμενη, αλλά δεν είναι ίδια μιας και ο χλοοτάπητας που έχει τοποθετηθεί είναι…κανονικός!

Ως εκ τούτου, η ΑΕΚ θα δώσει τη ρεβάνς σε γήπεδο όπως αυτά που έχει συνηθίζει να παίζει, όπως και οι περισσότερες ομάδες , αποφεύγοντας το πρόσφατο παράδειγμα της Φενέρμπαχτσε, η οποία στο πρώτο ματς με τη Λουγκάνο έπαιξε σε γήπεδο με πλαστικό χορτάρι, γεγονός που μετά την αναμέτρηση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του Ζοζέ Μουρίνιο και των ανθρώπων του συλλόγου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα στιγμιότυπα από την πρόκρισης των Ανδοριανών επί της Βέλεζ με 5-1, στο γήπεδο που σε λίγα 24ωρα θα παίξει και η Ένωση: