Παρασκήνιο

Οι υποψήφιοι αρχιδιαιτητές, οι οικογενειακές ιστορίες στην ΕΠΟ και η μεταγραφή Κουλιεράκη

26.07.24 | 17:33

Γράφει: Avatar photo

Γιατί απέτυχε το «κίνημα της λευκής ψήφου» στις εκλογές της ΕΠΟ;

Για ποιο λόγο διαφώνησαν ο Μάκης με τον Βασίλη Γκαγκάτση;

Ποια ονόματα «παίζουν» για τη θέση του αρχιδιαιτητή;

Ποιος βασικός παίκτης του ΠΑΟΚ λέγεται ότι θα αποχωρήσει μόλις ολοκληρωθούν οι ευρωπαϊκοί αγώνες του καλοκαιριού;

Γιατί καθυστερεί η μεταγραφή του Φορτούνη στην ομάδα του Γιώργου Δώνη;

Υπάρχει περίπτωση επιστροφής του Στάνκοβιτς ή του Αθανασιάδη στην ΑΕΚ μετά τον τραυματισμό του Μπρινιόλι;

Ποιος ποδοσφαιριστής προτίμησε τον Πανιώνιο, απορρίπτοντας προτάσεις δύο ομάδων της Super League;

Ποιοι έπεσαν θύματα κλοπής κατά την παραμονή του Άρη στην Ολλανδία;

Tις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έχει ο «Αδιάκριτος»

Το κίνημα της «λευκής ψήφου»

Παρότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΠΟ ήταν γνωστό, πρόεδροι των Ενώσεων που παραμένουν στο «μπλοκ της ΑΕΚ» συγκεντρώθηκαν την παραμονή στη Γλυφάδα και η γραμμή που αποφάσισαν να ακολουθήσουν ήταν να ρίξουν «λευκό» στον Μ. Γκαγκάτση, ώστε να καταγραφούν ως αντιπολιτευόμενος πόλος.

Οι εκτιμήσεις τους ήταν ότι ο αριθμός των «λευκών» θα είναι διψήφιος, όμως την επόμενη ημέρα οι προσδοκίες διαψεύστηκαν, αφού στην κάλπη βρέθηκαν οκτώ λευκά και ένα άκυρο.

Χαρακτηριστικό των φυγόκεντρων τάσεων είναι ότι δύο από τους παρόντες στη συνάντηση ανακοίνωσαν ότι ψήφισαν Γκαγκάτση!

Άλλοι πρόεδροι που κλήθηκαν να παραστούν, προτίμησαν να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση της πλειοψηφίας των ΕΠΣ, ενώ άλλοι που δέχτηκαν τηλεφωνικές ενοχλήσεις, απάντησαν ότι για «προσωπικούς λόγους» δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες.

Υπήρξαν και περιπτώσεις προέδρων ΕΠΣ, που στο «εσωτερικό» έλεγαν ότι θα ψηφίσουν Γκαγκάτση για να αποφύγουν τις αντιδράσεις, αλλά στην κάλπη ψήφισαν «λευκό».

Πάντως το κίνημα της «λευκής ψήφου» απέτυχε και πλέον όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι στην αντιπολίτευση θα παραμείνουν οι ΕΠΣ Αχαΐας. Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας και Δυτικής Αττικής.

Φωτογραφία: Intime

Οικογενειακές ιστορίες

Η πρώτη «ενδοοικογενειακή» διαφωνία στην ΕΠΟ έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραμονή των εκλογών και ο λόγος ήταν η σειρά της κατάταξης των αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου φέρεται να υπήρξε διαφορετική προσέγγιση ανάμεσα στους Μάκη και Βασίλη Γκαγκάτση.

Συγκεκριμένα, ενώ είχε ειπωθεί ότι στα αναπληρωματικά μέλη πρώτος θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, Γιάννης Αποστόλου, την τελευταία στιγμή αυτό άλλαξε και πρώτο όνομα στη σταυροδοσία δόθηκε αυτό του Γιάννη Ρέτσα, προέδρου της ΕΠΣ Ευβοίας, κάτι που λέγεται ότι ήθελε ο πατέρας του νυν προέδρου της ΕΠΟ.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ήταν παρών στις εκλογές της ΕΠΟ, ιδιαίτερα δραστήριος και εμφανώς συγκινημένος όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και εξελέγη ο γιός του στην κορυφαία θέση του ποδοσφαίρου.

Υποψήφιοι αρχιδιαιτητές

Υποτίθεται ότι σήμερα θα γινόταν το όνομα του ξένου αρχιδιαιτητή. Αρχικά η υπόθεση μετατέθηκε χρονικά για την προσεχή Τρίτη.

Σήμερα αποφάσισαν να παρατείνουν την αγωνία μέχρι την Πέμπτη. Και βλέπουμε…

Έχει «κολλήσει» το πράγμα. Δεν θέλουν να έρθουν ο Ρόκι, ο Μπορμπαλάν και ο Ντε Μπλέκερε; Λένε ότι ο Ιταλός έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια!

Ακούγεται κάτι για έναν Ολλανδό που βρίσκεται στη λίστα. Όμως δεν έχει και την καλύτερη φήμη. Αν η ΕΠΟ καταλήξει σε αυτόν θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω.

Προς Γερμανία ο Κουλιεράκης

Με την απόκτηση του Ταρίκ Τισουντάλι και την διαφαινόμενη απόκτηση του Φεντόρ Τσαλόφ, ο ΠΑΟΚ έχει πλέον μία μόνο εκκρεμότητα σε ότι αφορά το… «πάρε». Να προσθέσει στο ρόστερ του είτε τον Σουαλιό Μεϊτέ τον οποίο εξακολουθεί να θέλει ο Ράζβαν Λουτσέσκου ή κάποιον άλλον κεντρικό χαφ!

Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο «δικέφαλος» δεν θα ολοκληρώσει τις κινήσεις του με την απόκτηση ενός μέσου, καθώς δεν αποτελεί μυστικό πως οι «ασπρόμαυροι» είναι «ανοιχτοί» σε οποιαδήποτε πρόταση για τον Γουίλιαμ Τρόοστ – Έκονγκ, άρα σε αυτή την περίπτωση θα βγουν στην αγορά για νέο κεντρικό αμυντικό, ενώ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως μέσα στον Αύγουστο και ειδικά στα τέλη του, στην Τούμπα θα φτάσουν νέες προτάσεις για τους Ντομινίκ Κοτάρσκι και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Ειδικά για τον δεύτερο, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει έντονη φημολογία πως είναι ο «επικρατέστερος» να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ με προορισμό είτε την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης είτε κάποια άλλη γερμανική ομάδα, αφού πρώτα όμως ολοκληρωθούν οι καλοκαιρινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Κουλιεράκης
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο λόγος της καθυστέρησης

Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Κώστα Φορτούνη στην Αλ Καλίτζ είναι επόμενο να έχει προκαλέσει έντονη φημολογία ότι μπορεί κάτι να στραβώσει.

Ο Γιώργος Δώνης γνωρίζει από πρώτο χέρι και επί προσωπικού το λόγο της καθυστέρησης. Εξάλλου και ο ίδιος χρειάστηκε να περιμένει δύο εβδομάδες, μέχρι το τελικό «ΟΚ» της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Έλληνας τεχνικός φροντίζει να κρατάει ζεστό τον έμπειρο πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού ώστε να μην υπογράψει κάπου αλλού.

Παραμένουν διαθέσιμοι

Ο τραυματισμός σοκ του Αλμπέρτο Μπρινιόλι που θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους δυόμισι μήνες ενδεχομένως να επαναφέρει έναν από τους δύο γνώριμους τερματοφύλακες πίσω στο ρόστερ της ΑΕΚ. Τους Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Γιώργο Αθανασιάδη.

Και οι δύο παραμένουν στην αγορά και από εκεί που βρίσκονταν εκτός πλάνων του Ματίας Αλμέιδα είναι πολύ πιθανό να μπούνε εντός.

Εξάλλου και οι δύο παραμένουν στην αγορά και το γεγονός ότι δεν θα έχουνε πρόβλημα προσαρμογής είναι πιθανό να τους φέρει στο προσκήνιο.

Φωτογραφία: Intime

Δεν θα μείνει στο ράφι

Εάν ο Μάριος Τσαούσης ένιωθε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας πως μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2024-25, στο διάστημα της παρουσίας του «δικεφάλου» στο Χορστ κατάλαβε πως δεν είχε και πολλές πιθανότητες.

Ο 24χρονος αριστερός μπακ χρησιμοποιήθηκε από τον Ράζβαν Λουτσέσκου για μόλις 25 λεπτά στα πέντε φιλικά που έδωσαν οι «ασπρόμαυροι», ενώ στη λίστα που έστειλε  ο ΠΑΟΚ στην UEFA για τα δύο παιχνίδια με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, το όνομά του απουσιάζει.

Μάλιστα, το γεγονός πως ο Ρουμάνος προπονητής επέλεξε 24 ποδοσφαιριστές για τη λίστα Α ενώ το όριο είναι 25, είναι μάλλον η μεγαλύτερη απόδειξη πως δεν υπολογίζει στον Θεσσαλονικιό αμυντικό, ο οποίος δεν θα μείνει βέβαια στο… ράφι!

Όπως έχετε διαβάσει στο monobala.gr, την πρώτη ημέρα του Ιουλίου, για τον Τσαούση ενδιαφέρεται ο Πανσερραϊκός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ακόμα μία ομάδα της Super League που «γλυκοκοιτάει» τον ποδοσφαιριστή, που έχει στα χέρια του και προτάσεις ομάδων του εξωτερικού.

Θέλει εξωτερικό

Χωρίς ομάδα παραμένει ο Άγγελος Τσιγγάρας αφού αποχώρησε από τον Παναιτωλικό. Επιθυμία του Έλληνα μέσου ήταν να πάει σε ομάδα του εξωτερικού.

Για αυτό και αρνήθηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού δύο προτάσεις από άλλες ομάδες της Stoiximan Super League.

Η μία στο ξεκίνημά του από τον Πανσερραϊκό και η άλλη στην πορεία από την Λαμία.

Είχε φθάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με ομάδες του Ισραήλ. Η μία ήταν η Χάποελ Τελ Αβίβ και η άλλη από την Μακάμπι Πέταχ Τίκβα.

Φωτογραφία: Intime

Προτίμησε τη Super League 2

Την απόφασή του να επιστρέψει στον Πανιώνιο πήρε ο Δημήτρης Κολόβος αποδεχόμενος την πρόταση που του έγινε για συμβόλαιο τριετούς χρονικής διάρκειας.

Με τον τρόπο αυτό αρνήθηκε ανάλογη οικονομική πρόταση που είχε στα χέρια του από την Athens Kallithea για συμβόλαιο 1+1 χρόνια ενώ δεν ήθελε να περιμένει άλλο τον Άρη.

Σημαντικό ρόλο στη τελική του απόφαση να γίνει ξανά «πάνθηρας» έπαιξε η παραμονή στην Αττική, αφού είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Θύματα κλοπής

Θύματα κλοπής έπεσαν οι εκπρόσωποι Τύπου που έχουνε ακολουθήσει την αποστολή του Άρη στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Στο περιθώριο του πρώτου φιλικού της ομάδας του Άκη Μάντζιου με την Αλκμάαρ το απόγευμα της Τετάρτης είδαν το αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει να έχει παραβιαστεί και να είχανε κλαπεί οι υπολογιστές τους.

Credits: Facebook – ARIS F.C.

Δεν βγαίνει με δύο

Μετά την εκλογή του Γκαγκάτση διέρρευσε ότι δύο Έλληνες πρώην ρέφερι θα μπουν στην ΚΕΔ ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τρεις.

Ο τρίτος «κόπηκε» μετά από πιέσεις στο εσωτερικό του Βορρά. Όμως όσοι γνωρίζουν καλά τα διαιτητικά θέματα υποστηρίζουν ότι τα δύο άτομα δεν είναι αρκετά για τον όγκο δουλειάς που θα επωμιστούν.

Και με τρεις είναι οριακά τα πράγματα. Ενδεχομένως να μην «έκλεισε» η ιστορία με τους Έλληνες που θα γίνουν μέλη της ΚΕΔ. Ίσως τελικά η προσθήκη να γίνει αργότερα. Όταν εμφανιστεί το πρόβλημα και γίνει ευρέως αντιληπτό ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι δύο.