Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παναθηναϊκός: Η ρεβάνς στη Φιλιππούπολη φέρνει τον Κώτσιρα…

26.07.24 | 21:38

Γράφει: Νίκος Παγκάκης

Ο Ντιέγκο Αλόνσο μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ, ζήτησε από τους παίκτες του μεγαλύτερη εγρήγορση. Οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε ευκολά λάθη, βάζοντας άνευ λόγου τους Βούλγαρους στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Έχοντας καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και με σκόρερ τους Γερεμέγεφ και Μπακασέτα, ο Παναθηναϊκός νίκησε το άγχος της πρεμιερας και την Μπότεβ στο ΟΑΚΑ με (2-1) στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τον 2ο προκριματικό του Europa League.

Με μια δεύτερη πιο ψύχραιμη ματιά στην αναμέτρηση, έγινε ακριβώς αυτό που περιμέναμε… Οι Βούλγαροι έπαιξαν πίσω από την μπάλα και απέδειξαν ότι τα εξτρέμ τους είναι «σαϊτες». Σε μια άμυνα μάλιστα που παίζει αρκετά ψηλά, βρήκαν πολλούς χώρους να πλαγιοκοπήσουν, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.

Ειδικά δε από την ώρα που έχουν περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, η διαφορά ρυθμού ήταν εμφανής, αναλογικά με την εποχή. Όσο περνούσε η ώρα πέραν αυτού του στοιχείου, κατά διαστήματα ο Παναθηναϊκός έχασε την αυτοσυγκέντρωση του. Πήρε ουσιαστικά την (σημαντική) νίκη με την διαφορά ποιότητας και με προίκα το πρώτο ημίχρονο!

Οι πτέρυγες πάντως δείχνουν να είναι το κλειδί και για ενόψει της ρεβάνς. Από εκεί αντιμετώπισαν αρκετά – αν όχι τα περισσότερα – προβλήματα. Ειδικά στο αριστερό φτερό. Ο Μλαντένοβτς ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Εφόσον… μπαλώσει τις όποιες τρύπες εκεί το «τριφύλλι» αυτομάτως θα αφαιρέσει ένα σημαντικό «πονοκέφαλο» από τον Αλόνσο και παράλληλα ένα σημαντικό όπλο από την ομάδα της Βουλγαρίας.

Έτσι σε σχέση με τον Μλαντένοβιτς, φαίνεται ότι Ουρουγουανός τεχνικός σκέφτεται ήδη να βάλει έναν περισσότερο αμυντικογενή ποδοσφαιριστή στη ρεβάνς. Ο Κώτσιρας βρίσκεται πολύ σοβαρά στο μυαλό του Ουρουγουανού για την αριστερή πλευρά. Αυτή φαίνεται πως θα αποτελέσει την πρώτη αλλαγή. Αφού παίζονται δυο θέσεις! Τσέριν και Μαξίμοβιτς θέτουν επίσης σοβαρή υποψηφιότητα για την μεσαία γραμμή.