Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα από την ομάδα του Μίτσελ στην Ολλανδία Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Αλ Καντσία – Ολυμπιακός 2-2: Ισοπαλία με χρήσιμα συμπεράσματα

26.07.24 | 19:26

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός κόντρα στην Αλ Καντσία και κατάφερε να ισοφαρίσει στην λήξη του αγώνα σε 2-2 στην 3η φιλική αναμέτρηση επί Ολλανδικού εδάφους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως όλα του Ολυμπιακού, με υψηλό πρέσινγκ από το πρώτο κιόλας λεπτό, δυσκολεύοντας την Αλ Καντσία στην ανάπτυξή της.

Παρόλο που ο ρυθμός ήταν καλός στο πρώτο τέταρτο, δεν είδαμε πολλές φάσεις για καμία από τις δύο ομάδες μέχρι που οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ ανέβασαν στροφές.

Από το 12’ και μια φάση των παικτών του Μίτσελ με τον Κινόνες είδαμε καλές στιγμές από τους παίκτες του Ολυμπιακού, με πρώτη αυτή του Μασούρα στο 16’. Ο Μουζακίτης έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον Μασούρα, με τον δεύτερο να σημαδεύει ελάχιστα άουτ.

Πήραν το προβάδισμα οι «ερυθρόλευκοι» με τον Τσικίνιο

Μόλις ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ των «ερυθρόλευκων» από τον Τσικίνιο με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα του Ορτέγκα από τα αριστερά.

Συνέχισαν να απειλούν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ, κυρίως με τον Μασούρα αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ισοφάρισε ο Κινόνες με εκπληκτικό γκολ

Στο 35’ ήρθε η απάντηση στο γκολ του Τσικίνιο από την Αλ Καντσία και συγκεκριμένα από τον Κινόνες. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα, με τον Κολομβιανό να κάνει τρομερό γυριστό σουτ και να νικά τον Μπότη για το 1-1.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το σκορ δεν άλλαξε παρότι ο Μασούρας είχε ακόμη μια καλή στιγμή στο 45’

Αρκετά καλός ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, κυρίως από το 10ο λεπτό έως το γκολ της Αλ Καντσία, χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα από τους επιθετικούς της ομάδας από την Σαουδική Αραβία και έχοντας πολλές καλές φάσεις χωρίς όμως να καταφέρει να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Γκολ με το «καλήμερα» για τους Άραβες

Στο 47′ λεπτό η Αλ Καντσία πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Ύστερα από υπέροχη μακρινή μπαλιά του Κινόνες, ο Ομπαμεγιάνγκ κινήθηκε στις πλάτες των Ορτέγκα και Άμπι, τελειώνοντας άψογα τη φάση για το 2-1. Τραγικό λάθος του Ορτέγα, ο Ομπαμεγιάνγκ πρόλαβε και την έξοδο του Πασχαλάκη.

Απάντηση με Τσικίνιο… κοντά στην ισοφάριση

Οι «ερυθρόλευκοι» με την συμπλήρωση μία ωράς παχνιδιού έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τερματά τους.

Ο Μπιέλ έσκαψε όμορφα για τον Τσικίνιο, ο οποίος πέρασε τον Καστέλς και πλάσαρε, με αμυντικό της Αλ Καντσία να διώχνει λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Δεν τα παράτησε… και ο Ροντινέι ισοφάρισε

Στο 88΄λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ισοφάριση λίγο πριν την λήξη του αγώνα. Ο Τσικίνιο πάτησε υπέροχα την μπάλα για τον Ροντινέι και εκείνος σούταρε συρτά, με την μπάλα να κοντράρει στον Αλ Γκαμντί και να καταλήγει στα δίχτυα του Καστέλς για το 2-2.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Αλ Καντσία – Ολυμπιακός 2-2

Αλ Κάντσία: Καστέλς, Λαγιάμι, Χακ, Αλσαμάτ, Χασούν, Καρίγιο, Χαζάζι, Κασέμ, Αλκαχτάνι, Κουινόνες, Ομπαμεγιάνγκ.

Ολυμπιακός: Μπότης, Κοστίνια, Nτόι, Ρέτσος, Αμπέι, Ορτέγκα, Τσικίνιο, Μουζακίτης, Μασούρας, Πεπ Μπιέλ, Κωστούλας.