Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Το δίδυμο Σίστο – Ούγκο Μάγιο που… ανεβάζει επίπεδο τους «κίτρινους»

28.07.24 | 12:40

Ο Άρης έχει ξεκινήσει δυναμικά τις μεταγραφές ενόψει της νέας σεζόν καθώς έχει αποκτήσει τον Πιόνε Σίστο και έχει συμφωνήσει με τον Ούγκο Μάγιο, μεταξύ άλλων.

Γράφει ο Νίκος Παπαχρήστος

Πρόκειται για ένα γνώριμο δίδυμο στο ελληνικό κοινό, αλλά και για δύο παίκτες που γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον, καθώς για πολλά χρόνια υπήρξαν συμπαίκτες.

Συγκεκριμένα, συνυπήρξαν για συνολικά τέσσερις σεζόν στην Θέλτα από το 2016 έως το 2020. Μέσα σε αυτά τα χρόνια αγωνίστηκαν μαζί 104 φορές και πάνω από 5 χιλιάδες αγωνιστικά λεπτά.

Η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό

Τη πρώτη τους κοινή σεζόν στην ισπανική ομάδα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό για τους ομίλους του Europa League, με την ομάδα τους να πανηγυρίζει τη νίκη.

Ο Ισπανός μπακ Ούγκο Μάγιο αγωνίστηκε βασικός σε αυτό το παιχνίδι και μάλιστα ως αρχηγός, ενώ ο Δανός εξτρέμ πέρασε ως αλλαγή στο 60’ και αγωνίστηκε για το τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού.

Στο άλλο ματς του ομίλου μεταξύ των δύο, οι Ισπανοί πήραν και πάλι τη νίκη με το ίδιο σκορ αλλά, μόνο ο Ούγκο Μάγιο αγωνίστηκε σε αυτό, ο οποίος μάλιστα είχε και μια ασίστ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες με έναν αντίπαλο τους, πλέον, αλλά συμπολίτη, τον Γιόνι Ότο, ο οποίος ήταν επίσης βασικός στα δύο αυτά ματς.

Ο πιστός στρατιώτης της Θέλτα

Φωτογραφία: Eurokinissi

Όσον αφορά τον Ούγκο Μάγιο είναι ένας παίκτης που έχει ταυτιστεί απόλυτα με έναν σύλλογο και αυτός προφανώς είναι η Θέλτα. Από τις ακαδημίες της ομάδας, στη πρώτη ομάδα το 2009 και μετά από 14 ολόκληρα χρόνια στον σύλλογο ήταν η ώρα να φύγει.

Με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας αγωνίστηκε σε συνολικά 449 ματς πριν αποχωρήσει για έναν χρόνο για χάρη της Ιντερνασιονάλ και τώρα να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη.

Η πορεία του Σίστο

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από την άλλη, η καριέρα του Σίστο είναι διαφορετική. Παρότι έχει περάσει πολλά χρόνια στην Μίντιλαντ, συνολικά έξι σε δύο θητείες, έχει αγωνιστεί προφανώς και στην Θέλτα για άλλα τέσσερα χρόνια, ενώ έχει περάσει και έναν χρόνο στην Αλάνιασπορ, απ’ όπου τον απέκτησε ο Άρης.

Ο 29χρονος εξτρέμ σε πάνω από 370 ματς στη καριέρα του σε όλες τις ομάδες μετράει 66 γκολ και 35 ασίστ και στους «κίτρινους» ψάχνει το μέρος όπου θα… απογειώσει τη καριέρα του.