Φωτογραφία: Ιntime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ναϊμέγκεν – Ολυμπιακός 0-2: Εύκολη νίκη με θετική εμφάνιση

27.07.24 | 18:16

Με μια επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Ναϊμέγκεν στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας του στην Ολλανδία. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν εξαιρετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, κυριαρχώντας στις περισσότερες φάσεις του αγώνα και αφήνοντας υποσχέσεις.

Το παιχνίδι είχε έντονο ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενες στιγμές, που αναδεικνύουν την ετοιμότητα της ομάδας ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της.

Σε αργό τέμπο

Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ολλανδία απέναντι στη Ναϊμέγκεν είχε έντονο ενδιαφέρον από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Το παιχνίδι, χωρίς αξιόλογες φάσεις στα πρώτα πέντε λεπτά, καθώς οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τον ρυθμό τους. Στο 11′, η Ναϊμέγκεν απείλησε πρώτη, με ένα σουτ από τον Σάνο που μπλόκαρε εύκολα ο Αναγνωστόπουλος. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 23′, όταν ο Μάρτινς έκανε μια υπέροχη σέντρα, αλλά ο Κωστούλας δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, χάνοντας μια καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Με πρωταγωνιστές Μασούρα και Μαρτίνς

Η πιο μεγάλη στιγμή ήρθε στο 28′, όταν ο Αποστολόπουλος με μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, στο 30′ ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Αποστολόπουλος έκανε μια εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, ο Ροντινέι έκοψε για τον Μάρτινς, ο οποίος με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 για την ελληνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 36ο λεπτό πέτυχε και δεύτερο γκολ. Η πίεση του Κωστούλα στον Φαν Γκάσελ ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Ναϊμέγκεν να κάνει λάθος, και ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, πλασάροντας υπέροχα από τα αριστερά της περιοχής στην απέναντι γωνία, κάνοντας το 2-0.

Στο 42ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μάρτινς από τα δεξιά έκανε ένα τρομερό γύρισμα, με τον Μασούρα να σουτάρει στην κίνηση και τον Ολλανδό τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Φαν Γκάσελ έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Παπακανέλλου.

Στα θετικά… ο Πιρόλα

Ο νέος αμυντικός του Ολυμπιακού Λορέντσο Πιρόλα έδειξε με το καλημέρα οτι μπορεί να δώσει βοήθειες στην άμυνα, καθώς ήταν καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενω ξεχώρισε με την σωματική του δομή.

Πίεση και στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει την επιθετική του πίεση. Στο 47′, μια κεφαλιά του Παπακενέλλου πέρασε πάνω από την εστία, δείχνοντας ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν έρθει αποφασισμένοι να διατηρήσουν το προβάδισμά τους.

Στο 51′, ο Ολυμπιακός βγήκε σε αντεπίθεση με τον Μάρτινς να κάνει την πάσα στην περιοχή. Ο Κωστούλας, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει καλή επαφή με την μπάλα, χάνοντας την ευκαιρία να αυξήσει το σκορ. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στα δέκα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ψηλά, μην αφήνοντας περιθώρια στη Ναϊμέγκεν να οργανώσει την επίθεσή της.

Στο 67′, ο Μπιανκόν έδωσε μάχες μέσα στην περιοχή, προσπαθώντας να βρει το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Ναϊμέγκεν, Φαν Γκάσελ, μπλόκαρε την μπάλα λίγο πριν ο Γάλλος εκτελέσει, κρατώντας το σκορ στο 2-0.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 77′. Ο Μάρτινς βγήκε τετ-α-τετ με τον Ολλανδό τερματοφύλακα, αλλά το «σκάψιμο» που επιχείρησε για να περάσει την μπάλα από πάνω του δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για το τρίτο γκολ.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-0, διατηρώντας την υπεροχή του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας.

Ναϊμέγκεν – Ολυμπιακός 0-2

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Αναγνωστόπουλος (45′ Τζολάκης), Ροντινέι, Πιρόλα (73′ Άμπι), Κουτσίδης, Αποστολόπουλος (73′ Μουζακίτης), Μπιανκόν (85′ Ρέτσος), Μπακούλας, Μασούρας (65′ Ορτέγκα), Παπακανέλλος (83′ Τσικίνιο), Ζέλσον (83′ Μπιέλ), Κωστούλας (65′ Κοστίνια).

Ναϊμέγκεν (Ρότζιερ Μέιγιερ): Φαν Γκάσελ, Μάρκεζ, Νούιτινκ, Φαν Ρόι, Φερντόνκ, Πρόπερ, Χεντεμέκερς, Γουαισά, Σάνο, Γκονζάλες, Ονάλ.