Credits: Facebook - ARIS F.C. / ΠΑΕ ΑΡΗΣ

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Ευκαιρίες με το… σταγονόμετρο και το μηδέν στην «κίτρινη» άμυνα

27.07.24 | 19:21

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ουσιαστικά τρεις εβδομάδες πριν από την σέντρα του πρώτου επίσημου παιχνιδιού του για τη νέα χρονιά, ο Άρης δεν έχει πολλά να κρατήσει από το δεύτερο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας με την Ντόρντρεχτ επί ολλανδικού εδάφους. Απλά να το αξιοποιήσει την πρώτη εικόνα του Πιόνε Σίστο.

Ο Άκης Μάντζιος μπορεί να είχε τα νεύρα του με τις αποφάσεις του διαιτητή και να αποβλήθηκε στο ημίχρονο του 0-0 ωστόσο είχε την ευκαιρία να τσεκάρει σχήματα και καταστάσεις εν όψει της συνέχειας. Εκεί όπου τον περιμένει πολύ δουλειά δεδομένου ότι έχει ακόμη να μπολιάσει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, όπου μόνο λίγα δεν θα είναι τελικά.

Φάσεις με το σταγονόμετρο

Αν ήταν κάτι που μπορεί να μην άρεσε στον Έλληνα τεχνικό είναι το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν δημιούργησαν αρκετές και αξιόλογες φάσεις για να σκοράρουν στην αντίπαλη εστία. Από την άλλη όμως κρατήσαν το αγαπημένο του μηδέν στην άμυνα σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί στο πρώτο φιλικό με την Αλκμάαρ προ ημερών.

Ο Άρης μπορεί να μην ήταν όπως τον θέλει ο προπονητής του στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς. Ακόμη και αν υπάρχει η βάση καθώς οι δέκα της βασικής ενδεκάδας ήταν από πέρσι μαζί. Στα αρνητικά της εικόνας αυτής το γεγονός ότι απέναντί τους δεν είχαν μία ομάδα πρώτης κατηγορίας αλλά την 4η της περσινής δεύτερης κατηγορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Τα θετικά στοιχεία

Και το φιλικό όμως κόντρα στην Ντόρντρεχτ έχει τα θετικά του. Τα πρώτα λεπτά με τη φανέλα του Άρη για τον Πιόνε Σίστο, που έδειξε τι μπορεί να κάνει αλλά χωρίς ουσία στο ανεπίσημο ντεμπούτο του. Από την άλλη κρατάει και την εμφάνιση του κανονικού Λορέν Μορόν στο βασικό σχήμα. Όπως και το γεγονός ότι ο Μάντζιος επέλεξε να δοκιμάσει τον Μιχάλη Παναγίδη ως αριστερό μπακ απόντος του Φράνκο Φεράρι.

Ο Άρης με αντίπαλο την Ντόρντρεχτ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Είδε όμως τους ποδοσφαιριστές της να διατήρησαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που δεν άρεσε στον Μάντζιο που προχώρησε σε «αναγκαστικές» αλλαγές για δει το αποτέλεσμα που ήθελε.

Πλέον απομένει να φανεί πως θα παρουσιαστεί ο Άρης στη συνέχεια της προετοιμασίας του. Τόσο από τη στιγμή που θα ενσωματωθεί ο Πάπε Αμπού Σισέ, μετά το πέρας του σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία, όσο και τα υπόλοιπα νέα πρόσωπα. Και πιο συγκεκριμένα οι Ούγκο Μάγιο και Χοσέ Σιφουέντες, ο Μόντσου που είναι κοντά αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τον Μορόν και την πώλησή του που κρίνει και την κίνηση για τον αντικαταστάτη του.