Ο Τάσος Δουβίκας σε προσπάθεια του με την Εθνική Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

«Τρελαίνει» τους Ισπανούς ο Δουβίκας που ετοιμάζεται για… εκτόξευση (video)

29.07.24 | 18:00

Γράφει: Θέμης Τόγιας

Η πρώτη χρονιά του Τάσου Δουβίκα στην Θέλτα πέρασε με τον Έλληνα διεθνή επιθετικό να μετρά 32 συμμετοχές, 7 γκολ και μία ασίστ στη La Liga, 5 στο Κύπελλο με 6 γκολ και 2 ασίστ, από τις 28 Αυγούστου 2023 όταν και εντάχθηκε από την ολλανδική Ουτρέχτη στην ομάδα του Βίγκο.

Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι ο 25χρονος στράικερ (τα κλείνει στις 2 Αυγούστου) δεν ήταν βασικός ούτε επί Ράφα Μπενίτεθ, ούτε με τον Κλαούντιο Γκιράλντεθ (αντικατέστησε τον Ισπανό και ανέλαβε στις αρχές Μαρτίου), εφέτος δείχνει αποφασισμένος να κάνει το… επόμενο βήμα!

Τριάντα δύο ματς, εκ των οποίων 30 αναπληρωματικός με μόλις δύο 90λεπτα εναντίον της Βιγιαρεάλ και της Τζιρόνα, ο νεαρός επιθετικός μοιάζει αποφασισμένος εφέτος να πάρει φανέλα βασικού.

Με δικό του γκολ η Θέλτα νίκησε 1-0 την Ζιλ Βισέντε σε χθεσινό φιλικό, στις 23/7 βρήκε και πάλι δίχτυα στο νικηφόρο 2-1 επί της Ρεάλ Σπόρτινγκ, ενώ δύο μέρες πιο πριν πέτυχε χατ τρικ στο 4-0 επί της Βιζέλα.

Τα «μάτια πάνω» στον σκόρερ του καλοκαιριού

Η Θέλτα εντυπωσιάζει στα φιλικά προετοιμασίας, καθώς εκτός από τα τρία προαναφερθέντα είχε παίξει και με την Μπενφίκα στις 13 Ιουλίου, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με τους «Λουζιτανούς».

Στο τελευταίο φιλικό με τη Ζιλ Βισέντε ο Γκιράλντεθ είδε και πάλι τον Τάσο Δουβίκα να σκοράρει, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες της Θέλτα για μία ακόμη φορά στα μέχρι τώρα φιλικά.

Ο Έλληνας επιθετικός εξακολουθεί να εντυπωσιάζει στην προετοιμασία της ομάδας της Γαλικίας, σε βαθμό που να κάνει τον προπονητή και τους συνεργάτες του να έχουν… ξεχάσει τον Στράντ Λάρσεν, ο οποίος μετακόμισε στο «Μολινό» για λογαριασμό της Γουλβς.

Αν και είναι νωρίς ακόμη για να γίνουν προβλέψεις, αυτό που δεν χωρά καμία αμφισβήτητη είναι πώς αν ο Δουβίκας συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τότε είναι πολύ πιθανό η έναρξη του νέου πρωταθλήματος σε τρεις εβδομάδες να τον βρει στο αρχικό σχήμα της Θέλτα.

Να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία

Ο διεθνής επιθετικός βλέπει τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται στο ξεκίνημα της χρονιάς, μετά τους πρώτους αγώνες ο Γκιράλντεθ έχει παραδεχτεί σε δηλώσεις του ότι η περίπτωση του Δουβίκα είναι αξιοπρόσεκτη.

Ο 25χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ για το κλαμπ του Βίγκο και οι πιθανότητες να «διαδεχθεί» τον Στραντ Λάρσεν στη γραμμή κρούσης είναι πάρα πολλές.

Ο ίδιος πασχίζει για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνει ο προπονητής, προκειμένου να γίνει ο ηγέτης της επίθεσης της ομάδας μαζί με τον Ιάγο Άσπας, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά του στον Μπόρχα Ιγκλέσιας, για να κάνει πολλά περισσότερα ούτως ώτσε να πάρει την φανέλα με το νο9.

Από την πλευρά του ο Γκιράλντεθ δεν κρύβει την ικανοποίησή του με την πρόοδο του Δουβίκα και την θέληση που επιδεικνύει.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που σκοράρει και που δουλεύει τόσο σκληρά. Εντυπωσιάζομαι με τη δουλειά του και στην άμυνα, η οποία βελτιώνεται συνεχώς.

Κλέβει πολλές μπάλες από πίσω, κάτι που θα μας βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα γιατί είναι πολύ καλός στο να έρχεται σε επαφή», δήλωσε ο προπονητής του.

Μια χρονιά γεμάτη γκολ στη… σκιά του Στραντ Λάρσεν

Ο Τάσος Δουβίκας έδειξε από την περασμένη σεζόν την ποιότητά του, παρότι ερχόταν κατά κύριο λόγο από τον πάγκο.

«Ζούσε στη σκιά» του Στράντ Λάρσεν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αν και όσες φορές κλήθηκε για να βοηθήσει το έκανε… και με το παραπάνω.

Ο Έλληνας φορ αγωνίστηκε 1.334 λεπτά, ανάμεσα σε La Liga και Copa del Rey, την περασμένη σεζόν, σκοράροντας συνολικά 13 γκολ και προσφέροντας 3 ασίστ, αριθμοί που «ανάγκασαν» τους ανθρώπους του ισπανικού συλλόγου να του δείξουν εμπιστοσύνη και να αποδεχθούν την προσφορά της Γουλβς για το Νορβηγό επιθετικό.