Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Μπράμπετς: «Στον Άρη πάντα βάζουμε υψηλούς στόχους»

29.07.24 | 09:00

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς μίλησε στους απεσταλμένους στην Ολλανδία που παρακολουθούν την προετοιμασία του Άρη και αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν, ενώ έκανε και ένα μικρό «ταμείο» μέχρι στγιμής.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ένα διαφορετικό φιλικό κόντρα στην Ντόρντρεχτ…

«Ήταν όντως διαφορετικό. Κάναμε μεγαλύτερο ροτέισον. Οι αντίπαλοι ήταν καλά προετοιμασμένοι. Υπήρχαν σημεία του παιχνιδιού που δεν κρατήσαμε την μπάλα όσο θέλαμε. Δεν σκοράραμε, αλλά δεν δώσαμε και πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο. Είμαστε σε μία περίοδο που μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς»

Πού πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα;

«Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Όταν η Άλκμααρ κρατούσε την μπάλα ήταν καλύτερα για εμάς. Ήμασταν καλοί αμυντικά και compact ως ομάδα, κάνοντας φάσεις στο τρανζίσιον. Σήμερα (σ.σ. προχθές) δυσκολευτήκαμε επιθετικά και πρέπει να βελτιωθούμε. Να είμαστε πιο παραγωγικοί απέναντι σε τέτοιες ομάδες».

Προετοιμαστήκατε και με τον διαιτητή σε αυτό το φιλικό…

«Ναι (σ.σ. γέλια). Παίζουμε στην Ολλανδία, με ομάδες από αυτή τη χώρα και αυτό είναι δύσκολο όταν σφυρίζουν ντόπιοι διαιτητές».

Πόσες διαφορές βλέπεις φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

«Για μένα είναι η πρώτη προετοιμασία που συμμετέχω από το ξεκίνημα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Προετοιμαζόμαστε σε καλές εγκαταστάσεις, παίζουμε απέναντι σε καλούς αντιπάλους… Μπορεί να μιλάμε και για ομάδες Β’ Εθνικής, αλλά έχουν καλό επίπεδο. Είναι χρήσιμα τεστ για εμάς και απέναντι σε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού».

Μετά από τρία χρόνια, πρώτη φορά χωρίς τον Φαμπιάνο, αλλά με δύο καλούς στόπερ, τον Βέλεθ και τον Ρόουζ…

«Μ’ άρεσε να παίζω με τον Φάμπι, αλλά φάνηκε ότι θα φύγει από τον Ιανουάριο με τους Βέλεθ και Ρόουζ. Είναι πολύ καλοί παίκτες και είναι σημαντικό ότι γνωρίζουν αρκετά καλά το κλαμπ. Ήταν ωραία με τον Φάμπι, αλλά προφανώς πήρε την απόφασή του».

Και τώρα… ο Σισέ.

«Τον θυμάμαι. Παίξαμε αντίπαλοι. Η παρουσία τεσσάρων στόπερ είναι χρήσιμη μέσα στη χρονιά».

Για τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και αν αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο γι’ αυτούς…

«Ξέρουμε για τις αλλαγές στα πλέι οφ. Όσο πλησιάζουν τα παιχνίδια, θα το δούμε ακόμα περισσότερο. Όλοι είμαστε έμπειροι παίκτες και πάντα βάζουμε μεγάλους στόχους. Σίγουρα είναι δύσκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά η πρώτη 4άδα είναι εφικτός στόχος. Άλλωστε έχουμε τερματίσει δύο φορές στην 3η θέση, ενώ είχαμε βρεθεί ακόμα και στη 2η. Η σεζόν είναι μεγάλη».