ΠΑΣ Φλώρινα, Ηλίας Σολάκης Credits: Π.Α.Σ Φλώρινα (Facebook)

Τοπικά

ΠΑΣ Φλώρινα: Τα «κλειδιά» στον Ηλία Σολάκη

29.07.24 | 14:18

Την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Φλώρινα ανέλαβε ο Ηλίας Σολάκης, θέλοντας μια πετυχημένη πορεία στην ΕΠΣ Φλώρινας. Ο έμπειρος Φλωρινιώτης τεχνικός δούλεψε και παλιά στον ΠΑΣ (2017), του οποίου είναι παλαίμαχος, ενώ ακόμα εργάστηκε σε Ολυμπιακό Βόλου (τεχνικός διευθυντής και βοηθός) και Καστοριά (πρώτος προπονητής πρόπερσι στη Γ΄ Εθνική).

Βεβαίως, ο Σολάκης ως ποδοσφαιριστής (επιθετικός) είχε θητεία σε πολλές ιστορικές ομάδες, όπως ΑΕΚ, Πανιώνιο, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκη Βόλου, Δόξα Δράμας, Καστοριά, Ολυμπιακό Βόλου, Βέροια, Ιάλυσο Ρόδου, ΑΠΟΕΛ, Αλμωπό Αριδαίας, Διαγόρα Ρόδου, Αστέρα Τρίπολης, Μακεδονικό Φούφα, Ερμή Αμυνταίου κ.α.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τους Φλωρινιώτες:

«Ο Ηλίας Σολάκης ο νέος προπονητής του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική ιστορία της Φλώρινας αλλά και ολόκληρης της χώρας επιστρέφει στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, αναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά τον ρόλο του προπονητή, με στόχο να οδηγήσει την ομάδα στη θέση που της ανήκει. Αργά εχθές το απόγευμα ο πρόεδρος του συλλόγου Στέφανος Μαυρουδής ανέλυσε το όραμα της διοίκησης του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ που είναι πολυσύνθετο και όχι μόνο αγωνιστικό κάτι που βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον γνωστό προπονητή και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να εργαστούν μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου της Φλώρινας.

Ο Ηλίας Σολάκης προπονητής με δίπλωμα UEFA A΄ και τεράστια ποδοσφαιρική εμπειρία είναι γνώστης της ομάδας του ΠΑΣ αφού τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθούσε ανελλιπώς την πορεία της ομάδας ως φίλος. Εκτός από την ομάδα μας έχει εργαστεί στον Ολυμπιακό Βόλου, στην Καστοριά αλλά και στις μεικτές ομάδες της ΕΠΣ. Έρχεται εκ νέου στην ομάδα μας για να βάλει τη δική του πινελιά και να περάσει την επαγγελματική φιλοσοφία του στους νεαρούς και όχι μόνο παίχτες της ομάδας.

Το δ.σ. του ΠΑΣ Φλώρινα που τα τελευταία χρόνια εργάζεται μεθοδικά με σκοπό την αναβάθμιση του συλλόγου, τρέχει δύο μεγάλα project που θα ανακοινωθούν με την πρώτη ευκαιρία σε συνέντευξη τύπου το επόμενο διάστημα. Με μπροστάρη τον Σολάκη γίνεται κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό της περιοχής να στηρίξει τις προσπάθειες του συλλόγου αφού στην προσπάθεια αυτή κανένας δεν περισσεύει.

Η διοίκηση του ΠΑΣ Φλώρινα εύχεται στον Ηλία Σολάκη καλή επιτυχία στο έργο του και υπόσχεται να είναι δίπλα του σε ότι χρειαστεί».