Πανσερραϊκός Credits: Panserraikos Fc (Facebook)

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Πανσερραϊκός: Η «ακτινογραφία» του πρώτου φιλικού

29.07.24 | 18:31

Το πρώτο δείγμα γραφής έδωσε ο Πανσερραϊκός στο 1-1 με τον Λεβαδειακό, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να βγάζει τα παρθενικά συμπεράσματα, παρότι πολύ νωρίς.

Τα «λιοντάρια» έδειξαν φυσιολογικά σημάδια κόπωσης ανά διαστήματα, μετά την επίπονη προετοιμασία στα Τρία Πέντε Πηγάδια και μετά από 27 μέρες στο γήπεδο, αλλά και ότι χρειάζεται μια εύλογη πίστωση χρόνου, με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ.

Έξι «νέοι» στην ενδεκάδα – Καλό βαθμό «Γκούγκε» και Λιάσος

Άλλωστε, κατά τα 6/11 οι Σερραίοι είχαν νέα αποκτήματα στο αρχικό σχήμα. Εκείνοι που ξεχώρισαν ήταν ο Άγγελος Λιάσος, που πέτυχε και το πρώτο φετινό ανεπίσημο γκολ, αλλά και ο Γεωργιανός θηριώδης τερματοφύλακας Γκουγκεσασβίλι, που ήταν «ζεστός» όταν χρειάστηκε και ενέπνεε ασφάλεια.

«Αποκάλυψη» ο Κουτσογούλας – Ανεβασμένοι Μπετανκόρ και Ματίας Τομάς

Εκείνος που έβγαλε… μάτια ήταν ο Θανάσης Κουτσογούλας, στο δεξί άκρο της άμυνας, ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, ενώ το φιλικό επισκίασε φυσικά ο τραυματισμός του Γιώργου Μαρίνου, για τον οποίο υπάρχει αγωνία, για τα αποτελέσματα της μαγνητικής.

Σε σχέση με πέρυσι, όχι μόνο στο φιλικό, αλλά γενικότερα ως τώρα στην προετοιμασία, δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός, Ματίας Τομάς και ο Ισπανός φορ, Χέφτε Μπετανκόρ, που πλέον γνωρίζουν πολύ καλύτερα τους «ερυθρόλευκους».

Θέλουν χρόνο Καπτούμ και Σαλαζάρ – Έρχεται ο Κα

Γενικά το πρόσημο είναι θετικό, με καλά διαστήματα αλλά και ορισμένα «νεκρά», με την αξιοποίηση-αξιολόγηση αρκετών νεαρών να είναι στα «συν». Ο Φαμπρίς Κα, που έλειψε, αναμένεται να αφιχθεί τις επόμενες μέρες, μόλις λυθεί το θέμα με τη βίζα του, αφού από τον Μάιο που έληξε το πρωτάθλημα στην Κύπρο γύρισε στο Καμερούν και υπάρχει γραφειοκρατία με το προξενείο.

Όσο για τους Σαλαζάρ και Καπτούμ δείχνουν ότι θα χρειαστούν λίγο χρόνο προσαρμογής ακόμα. Ειδικά ο Καμερουνέζος αμυντικός χαφ, πρώην της ΑΕΚ Λάρνακας, που είναι το τελευταίο χρονικά απόκτημα, έπαιξε με… μια προπόνηση, για μισή ώρα, χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζει τα ονόματα των συμπαικτών του.

«Φωνάζει» για αριστερό μπακ – Εξελίξεις με Περούτσι

Ο Πανσερραϊκός έδειξε ότι χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο, κάτι που έγινε πιο εμφανές όταν αντικαταστάθηκαν οι Λιάσος και Στάικος, με τον 23χρονο Αργεντινό Φρανσίσκο Περούτσι να δείχνει κοντά στην άφιξή του, ως δανεικός από τη Σαν Λορέντζο, όπως μεταδίδεται στην Αργεντινή, για ακόμα ένα «εξάρι» στο ρόστερ.

Βεβαίως, αναγκαία είναι και η έλευση αριστερού μπακ, όπου υπάρχει μόνο ο Σταύρος Πεταυράκης ως «έτοιμη» λύση. Ο Μάριος Τσαούσης είναι σταθερά στη λίστα, αλλά δεν έχει προχωρήσει κάτι, με τον ίδιο να φαίνεται πως δίνει αρχικά προτεραιότητα στο εξωτερικό, χωρίς να αποκλείεται αλλαγή σκηνικού και αίσιο τέλος, αν οι αναζητήσεις του δεν τελεσφορήσουν.

Τι έπεται

Ο Πανσερραϊκός θα πάρει μέρος στο τουρνουά του Βόλου, παίζοντας με τη Νίκη τη Δευτέρα (5/8, 21.00) και δυο μέρες μετά (7/8) με Βόλο ή Λαμία. Επίσης, αναζητείται αντίπαλος για φιλικό στις 10 Αυγούστου, ως πρόβα τζενεράλε για την πρώτη σέντρα στη Stoiximan Super League, καθώς ακυρώθηκε το αρχικά κλεισμένο φιλικό με τον Άρη, δεδομένου ότι οι δυο ομάδες δίνουν επίσημο ματς μεταξύ τους για τη 2η αγωνιστική.

Σύνθεση και απόντες

Ακολουθεί η σύνθεση του φιλικού: Γκουγκεσασβίλι(60′ Κατσίκας), Κουτσογούλας(60′ Μασκανάκης), Πεταυράκης(60′ Βασιλάκος), Καρασαλίδης(60′ Καραμανώλης), Μπέργκστρεμ(60′ Διαμαντής), Λιάσος(60′ Αλειφεροπούλος), Στάικος(60′ Καπτούμ), Σαλαζάρ(46′ Σοφιανός), Ντέλετιτς(60′ Μαρίνος)(80′ Σαλβάνος), Ματίας Τόμας(46′ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ(46′ Άλεξιτς)(75′ Παπαβασιλείου).
Έμειναν εκτός οι Τσομπανίδης, Παπαδημητρίου και οι Χαντάκιας, Δεληγιαννίδης, Μαυρόπουλος, που βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπείας.