Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

ΑΕΚ: Πινέδα και Άμραμπατ φαβορί για την ενδεκάδα στη ρεβάνς με την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες

30.07.24 | 08:54

Πανέτοιμη για να «καθαρίσει» την πρόκριση απέναντι στην Ίντερ ντ’ Εσκάλδες είναι η ΑΕΚ.

Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» θα «πετάξει» εντός της ημέρας με προορισμό την Ανδόρα, όπου την Πέμπτη (1/8, 19:30) θα αντιμετωπίσει την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες στη ρεβάνς του νικηφόρου 4-3 για τον Β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο λόγος που ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε την… πρόωρη αναχώρηση της ομάδας έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την επιθυμία του Αργεντινού τεχνικού να εγκιματιστούν καλύτερα οι παίκτες και να προσαρμοστούν σε συνθήκες που δεν συναντούν καθημερινά, μιας και η έδρα της αντιπάλου βρίσκεται σε υψηλό υψόμετρο και οπωσδήποτε αυτό είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε ομάδα.

Στον τραυματισμό του Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήρθαν να προστεθούν άλλα δύο προβλήματα για τον Αλμέιδα. Ο λόγος για τους Νίκλας Ελίασον και Κώστα Γαλανόπουλο, οι οποίοι «χτυπήθηκαν» από ίωση κι έιμεναν εκτός αποστολής.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα δύο πρώτα ευρωπαϊκά ματς της Ένωσης και οι Λαμέλα, Περέιρα, Οντουμπάτζο και Τσούμπερ, οι οποίοι δεν δηλώθηκαν στη σχετική λίστα.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τον Ορμπελίν Πινέδα να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, ως παρτενέρ ενός εκ των Σιμάνσκι ή Γιόνσον.

Φαβορί για την θέση του δεξιού εξτρέμ παρουσιάζεται ο Άμραμπατ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη μία-δύο αλλαγές, αν και οι υπόλοιποι που ήταν βασικοί στο πρώτο παιχνίδι διατηρούν το προβάδισμα.