Φετφατζίδης εναντίον Μπρέντα

Bloggers

Άρης: Γιάννης… ο τρομερός

31.07.24 | 09:40

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Άρης ολοκλήρωσε με νίκη τα φιλικά του παιχνίδια επί ολλανδικού εδάφους με το 2-1 επί της Μπρέντα στο «Rat Verlegh Stadion» αλλά το πιο σημαντικό ήταν η εμφάνιση του Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο 33χρονος Δραμινός μεσοεπιθετικός είχε τα κέφια του σε όλη την διάρκεια της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας ότι έπρεπε και με το παραπάνω.

Χρησιμοποιήθηκε από τον Άκη Μάντζιο ως δεξιός χαφ, φρόντισε να βρει δίχτυα και να ανοίξει το σκορ στο 23΄ αλλά και να τροφοδοτήσει σωστά τον Άλβαρο Ζαμόρα στο 38΄για το 2-0 του Άρη.

Γενικότερα ο Φετφατζίδης για μία ακόμη φορά απέδειξε όταν έχει κέφια με τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης πετυχαίνει να παρασύρει και τους υπόλοιπους.

Μία εικόνα που μόνο ικανοποίηση προκάλεσε στον Μάντζιο όσον αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτήν που κάθε μέρα που περνάει την φέρνει ολοένα και πιο κοντά.

Μία χρονιά όπου κανένας δεν θα περισσεύει στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων που έχουνε τεθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Φετφατζίδης μάλιστα πρόκειται να είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της μηχανής και κυρίως συνδετικού κρίκος μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης.

Είτε θα κληθεί να αγωνιστεί στον άξονα σαν δεκάρι πίσω από οποιονδήποτε θα είναι στην κορυφή της επίθεσης είτε και ως δεξιός χαφ όπως στο φιλικό με την Μπρέντα.

Δύο νέα πρόσωπα από σήμερα στις προπονήσεις

Σε ένα φιλικό παιχνίδι όπου εκτός της πρώτης του νίκης ο Άρης – και μάλιστα με τα γαλάζια – που του δίνει ψυχολογία εν όψει της συνέχειας της προετοιμασίας του και της εξαιρετικής εμφάνισης του Φετφατζίδη είχε και άλλα στοιχεία.

Αυτά που ο Μάντζιος είχε την ευκαιρία να δει, και με τις αλλαγές του, και να δουλέψει πάνω σε αυτά από σήμερα (31/7) που μετά από ένα δεκαήμερα απουσίας της η αποστολή επιστρέφει στη βάση της στην Θεσσαλονίκη.

Σε μία συνέχεια όπου θα υπάρχουν σίγουρα από την πρώτη κιόλας προπόνηση δύο νέα πρόσωπα.

Ο Πάπε Αμπού Σισέ και ο Ούγκο Μάγιο ενώ αναμένεται να επιστρέψει και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα που είχε παραμείνει στην Θεσσαλονίκη για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του που είχε κληρονομήσει από τη τελευταία προπόνηση στην Πτολεμαϊδα.

Όσο για τη τελευταία εικόνα επί ολλανδικού εδάφους και της εμφάνισης αναφορά του Φετφατζίδη στη νίκη επί της Μπρέντα ο Μάντζιος είδε για έναν ακόμη παιχνίδι τον Κουέστα να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί ποιος θα είναι ο παρτενέρ του.

Κι όσο για την άμυνα υπήρξε μία ολοκληρωτική αλλαγή με την παρουσία του Ρόουζ ως δεξιού μπακ και του Μοντόγια και πάλι όπως την περσινή χρονιά ως αριστερού με κεντρικό δίδυμο τους Μπράμπετς και Βέλεθ.

Στην τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ζαν Ζουλ, Πάρντο με τον Μανού Γκαρθία λίγο πιο προωθημένο και στα άκρα της επίθεσης οι Φετφατζίδης στα δεξιά και Σίστο στα αριστερά με εκ νέου θετικό πρόσημο με τον Ζαμόρα αντί του Μορόν για ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι στην κορυφή της επίθεσης.

Το μοναδικό ίσως μελανό σημείο του Άρη στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους ήταν το πρώτο του τέταρτο.

Αυτό που η Μπρέντα ήταν πιεστική, λόγω και του ότι είναι λίγο πιο έτοιμη αφού αρχίζει νωρίτερα το πρωτάθλημά της αλλά και του τρόπου που μπήκε το γκολ της στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Στην πρώτη φάση με τον Όμαρσον αφού τρύπωσε μέσα στην περιοχή τιμώρησε τον Μπράμπετς για το τελικό όπως έμελεε να είναι 1-2 στο 46΄.

Ο Άρης πάντως συνολικά εκτός από τα δύο του γκολ στο πρώτο ημίχρονο είχε και άλλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να βρει ξανά τα αντίπαλα δίχτυα.

Τόσο με τον Σίστο όσο και με τις κεφαλιές του Ρόουζ ενώ ο Μορόν δεν θύμισε τον περσινό Μορόν εμφανώς επηρεασμένος ίσως από την όλη μεταγραφολογία για το φετινό του μέλλον στην ομάδα.