Σταυρόπουλος Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ο Δ. Σταυρόπουλος στο monobala.gr: «O Βέλντε έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά»

30.07.24 | 18:25

Γράφει: Βασίλης Ποντικός

Γρήγορος, με πολύ καλό σουτ και αποτελεσματικός στην κόντρα επίθεση, είναι μεταξύ άλλων τα στοιχεία που κάνουν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Κρίστοφερ Βέλντε, να ξεχωρίζει, σύμφωνα με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο.

Ο 28χρονος αμυντικός, που αγωνίστηκε δύο συνεχόμενες σεζόν στην Ekstraklasa με τη Βάρτα Πόζναν μετρώντας 60 συμμετοχές, αντιμετώπισε τέσσερις φορές τον Κρίστοφερ Βέλντε όταν ο τελευταίος φορούσε τη φανέλα της Λεχ Πόζναν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Monobala.gr

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Βέλντε;

«Είναι ένας παίκτης του οποίου το δυνατό σημείο είναι η ταχύτητα, ενώ διαθέτει και ένα πολύ δυνατό σουτ.

Εγώ τον αντιμετώπισα αρκετές φορές στο πολωνικό πρωτάθλημα και ακριβώς επειδή ήμουν αμυντικός, ξέρω τον τρόπο που παίζει.

Παίζει στα άκρα και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, κόβει προς τα μέσα και είτε δίνει ασίστ είτε σουτάρει. Αυτό είναι ένα από τα βασικά προσόντα του. Μάλιστα, πολλές φορές ο Βέλντε εκτελούσε τα στημένα για τη Λεχ Πόζναν».

 

Ποιες δυσκολίες θεωρείς ότι θα αντιμετωπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Στον τομέα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες ο Βέλντε στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι οι κλειστές άμυνες, καθώς το βασικό του προσόν είναι η ταχύτητα και όχι τόσο η ντρίμπλα.

Ωστόσο, θεωρώ πως έχει την ποιότητα για να κάνει τη διαφορά».

«Ένα πολύ γρήγορο πρωτάθλημα η Ekstraklasa»

Εκτός από τις δηλώσεις του για τον Βέλντε, ο Σταυρόπουλος μίλησε και για την εμπειρία του στην Ekstraklasa:

«Έχει πάρα πολύ κόσμο στο γήπεδο, ακόμη και η τελευταία ομάδα μπορεί να έχει γεμάτο το γήπεδό της.

Παράλληλα, λόγω του Euro που είχε γίνει, υπάρχουν φοβερές εγκαταστάσεις. Η Ekstraklasa είναι ένα πρωτάθλημα που βασίζεται στην ταχύτητα και στη δύναμη, και σε αυτό δίνουν βάρος οι ομάδες».

Όσον αφορά το μέλλον του, ο Σταυρόπουλος αποκάλυψε ότι έχει αρκετές προτάσεις από ομάδες και εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Championship.