Ο Λουτσέσκου Φωτογραφία: Eurokinissi

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Λουτσέσκου: «Περιμένουμε να προκριθούμε – Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα»

30.07.24 | 13:37

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο (31/7, 22:00) την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βόσνια, με σκοπό την πρόκριση στον γ’ προκριματικό του Champions League.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ο «δικέφαλος» δεν έχει καταφέρει κάτι ακόμα.

Παράλληλα ο Ρουμάνος τεχνικός του «δικεφάλου» μίλησε για τη δυσκολία της αναμέτρησης, ενώ σχολίασε και όσα έγιναν στο πρώτο ματς των δύο ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε

Για το τι διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε στον επαναληπτικό:

«Περιμένουμε την πρόκριση. Προφανώς δε θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά μια μάχη. Σε κάθε περίπτωση με το τέλος του παιχνιδιού περιμένουμε την πρόκριση, ξέροντας ότι δε θα είναι κάτι εύκολο. Ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Το παιχνίδι κρίθηκε από εμάς και θετικά και αρνητικά. Σκοράραμε τρία γκολ αλλά δώσαμε και δυο γκολ ως δώρο.

Δε μου αρέσει να τα συζητάω αυτά αλλά θα πρέπει να αναφέρω ότι το πέναλτι που δόθηκε ήταν τεράστιο λάθος του διαιτητή και το δεύτερο γκολ ήταν οφσάιντ. Αν θέλουμε να κάνουμε μια περίληψη της απάντησης στης ερώτηση σας περιμένουμε μια απόλυτη συγκέντρωση από τους παίκτες. Να φανεί η δουλειά που κάναμε αυτήν την εβδομάδα που έχει μεσολαβήσει και από εκεί και πέρα κάθε παίκτης να είναι έτοιμος για να δώσει μάχη».

Για την εβδομάδα που έχει μεσολαβήσει και τη δουλειά που έγινε:

«Μια εβδομάδα είναι μια εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση όμως, μια μεταγραφή είναι διαφορετικό να βρίσκεται 5 ή 2 ή 1 εβδομάδα με την ομάδα. Ενδεχομένως να είναι και καλύτερο σε κάποιες περιπτώσεις να έχουμε ποιότητα σε ποδοσφαιριστές που θα έρθουν τα τελευταία 40 λεπτά στο παιχνίδι, σε συνδυασμό και με την κούραση που μπορεί να έχει ο αντίπαλος και να έχει πέσει η απόδοση του. Να το εκμεταλλευτούμε αυτό και με την ενότητα που υπάρχει είναι ένα στοιχείο το οποίο μπορούμε να λάβουμε υπόψη για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Αν το πρώτο παιχνίδι βοήθησε την ομάδα να «προσγειωθεί»:

«Την προηγούμενη εβδομάδα καταφέραμε να πετύχουμε μια νίκη, την σημασίας της οποίας δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει έτσι. Αυτό που είχα πει ότι πετάμε είναι κάτι τελείως διαφορετικό, στον κάθε ποδοσφαιριστή φαίνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Έχουμε πράγματα μπροστά μας που πρέπει να πετύχουμε και θα πρέπει να αντιληφθούμε την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε γι’ αυτά, χωρίς όμως να ξεχνάμε τη νίκη που πετύχαμε και που μας δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση».

Πόσο καλύτερα ξέρει πλέον τον αντίπαλο και για το αν τον εξέπληξε κάτι στην Μπάνια Λούκα:

«Ο πρωταθλητής είναι πρωταθλητής, για να το έχει καταφέρει σημαίνει ότι έχει νοοτροπία νικητή. Όταν αντιμετωπίζεις μια τέτοια ομάδα αν δεν είσαι στο 100% της παρούσας φάσης σου τότε εγκυμονεί ο κίνδυνος να μην πάνε τα πράγματα όπως τα θέλεις. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι που ξέρω ή δεν ξέρω σχετικά με τον αντίπαλο. Ή κάτι που έμαθα καλύτερα. Σε αυτό το επίπεδο προφανώς όλοι ξέρουν τους αντιπάλους τους. Αυτό που έχει πολλή μεγάλη σημασία είναι η συγκέντρωση που πρέπει να έχουμε, η δουλειά που πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο, με την απαραίτητη ταπεινότητα για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τους Τισουντάλι, Σορετίρε και Τσάλοφ:

«Δε θέλω να μιλήσω για μεταγραφές ή οτιδήποτε άλλο, έχουμε ένα παιχνίδι αύριο».