Credits: Youtube - RC Celta

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ούγκο Μάγιο: Ο πιστός στρατιώτης της Θέλτα ντύνεται «κιτρινόμαυρος» (pic, video)

31.07.24 | 16:06

Ο Άρης ολοκληρώνει σύντομα μία σπουδαία κίνηση, βρίσκοντας τον αντικαταστάση του Οντουμπάτζο στο πρόσωπο του πολύπειρου Ισπανού αμυντικού, Ούγκο Μάγιο.

Ο Ισπανός αμυντικός μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους τελευταίους «πιστούς στρατιώτες», καθώς μια ζωή την πέρασε στη Θέλτα, πριν πάρει την απόφαση το περασμένο καλοκαίρι να μεταβεί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για την βραζιλιάνικη, Ιντερνασιονάλ.

Κατέχει μάλιστα και το ρεκόρ του παίκτης της Θέλτα με την περισσότερες συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας με 309.

Από τα 17 του στις ακαδημίες της Θέλτα, ακολούθησε τα βήματα και βρέθηκε στην ανδρική ομάδα, την εποχή που ακόμη η ομάδα του Βίγκο αγωνιζόταν στη La Liga 2, το μακρινό πλέον 2009.

Στην Secunda Division πέρασε μία τριετία, αγωνιζόμενος απευθείας ως βασικός και παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες που τον βοήθησαν να «ανδρωθεί» ποδοσφαιρικά.

Τη σεζόν 2012/13 κάνει ντεμπούτο στα «σαλόνια» του ισπανικού ποδοσφαίρου, παίζοντας 17 φορές με κάτι περισσότερα από 1.500 λεπτά στα πόδια του.

Αυτά ήταν και τα λιγότερα που είχε στην πρώτη κατηγορία, καθώς όλες τις υπόλοιπες σεζόν ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Η καταξίωση, η έξοδος στην Ευρώπη και ο Μουρίνιο

Μαζί με τη Θέλτα και ο Μάγιο συνέχισε να κάνει διαρκή βήματα προόδου και χρονιά με τη χρονιά η ομάδα του Βίγκο καταλάμβανε ολοένα και πιο ψηλή θέση στην κατάταξη της La Liga.

Η σεζόν 2015/16 ήταν από τις καλύτερες σε προσωπικό επίπεδο για τον Ισπανό δεξιό οπισθοφύλακα, καθώς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 1 γκολ και 4 ασίστ σε 34 παιχνίδια και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πορεία της ομάδας του μέχρι την 6η θέση και τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Αυτή η θέση έφερε και την έξοδο στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με τον Μάγιο να έχει συμπαίκτη από εκείνη τη χρονιά και για τα επόμενα 4 χρόνια, ακόμη ένα φετινό μεταγραφικό απόκτημα των Θεσσαλονικιών, τον Σίστο.

Με 12 συμμετοχές στο Europa League ο Ούγκο Μάγιο, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου αποκλείστηκε με τη Θέλτα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο.

Η Θέλτα σε κάθοδο – Ο Μάγιο των 15 εκατομμυρίων

Τις εντυπωσιακές πορείες σε Ισπανία και Ευρώπη της Θέλτα, ακολούθησαν χρονιές που η ομάδα ήταν μόνιμα από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω, παλεύοντας για τη σωτηρία αρκετές φορές μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο νέος παίκτης του Άρη μόνο τυχαίος δεν είναι στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, καθώς όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από τις κακές εμφανίσεις της ομάδας του, αλλά στην καλύτερη ποδοσφαιρική του ηλικία έφτασε την χρηματιστηριακή του αξία στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Το πέρασμα από τη Βραζιλία και η διαφορά που αναμένεται να κάνει στη Super League

Με τη φανέλα της Θέλτα ο Μάγιο αγωνίστηκε σε 370 παιχνίδια με απολογισμό 12 γκολ και 28 ασίστ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hugo Mallo (@hugomallo)

Στα 32 του πήρε την απόφαση να αφήσει την Ισπανία και ως ελεύθερος να συνεχίσει στην Ιντερνασιονάλ της Βραζιλίας, με την οποίας έπαιξε σε μία σεζόν 20 φορές, σκοράροντας 2 φορές.

Ο Άρης τον φέρνει στην Ελλάδα σε μία καλή ηλικία (33), ως έναν παίκτη με γεμάτες σεζόν, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, που έχει τη δυνατότητα να ανεβαίνει την πλευρά, αλλά και να είναι συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο Ισπανός θα μπει άμεσα στις προπονήσεις για να είναι έτοιμος πριν τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις των «κιτρίνων», δίνοντας στον Άκη Μάντζιο μία λύση από το «πάνω ράφι» που έχει τη δυνατότητα να αξιωποιήσει για να πετύχει το στόχο της τετράδας, όπως τονίζουν φέτος στον Άρη.