Ο Τάισον σε προσπάθειά του στον πρώτο αγώνα με την Μπόρατς στην Τούμπα Φωτογραφία: Intime

Bloggers

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Μπάνια Λούκα (video)

31.07.24 | 12:07

Ουδέποτε ήμουν από αυτούς που ενστερνίζονταν το… δόγμα «ΠΑΟΚ είσαι, δεν μπορείς να χάσεις/αποκλειστείς από μία τέτοια ομάδα».

Αποστολή στην Μπάνια Λούκα

Πράγματι, τις περισσότερες φορές στην (καλοκαιρινή) ευρωπαϊκή ιστορία του, ο «δικέφαλος» επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κόντρα σε αδύναμες/άσημες ομάδες, όμως ο αποκλεισμός από τη Λέφσκι είναι ακόμα «φρέσκος» στο μυαλό μου, όπως και ήττες από ομάδες τύπου Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Λιν και Ζίμπρου παλαιότερα που ναι μεν δεν προκάλεσαν ανεπανόρθωτη «ζημιά» αλλά αποτελούν τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ποιος είναι ο κανόνας; ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δεν υποτιμάς έναν αντίπαλο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αφενός δεν είσαι στο επίπεδο που πρέπει να είσαι και αφετέρου ο αντίπαλος δεν έχει τίποτα να χάσει.

Η Μπόρατς πάρτι, ο ΠΑΟΚ… τελικό

Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (24/7) έως σήμερα, στη Μπάνια Λούκα υπάρχει παροξυσμός για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που η νίκη του «δικεφάλου» στην Τούμπα (3-2) δίνει το δικαίωμα στους Βόσνιους να ελπίζουν πως θα γράψουν την πλέον «χρυσή» σελίδα στην ιστορία τους.

Το είχα γράψει και πριν δούμε στο χορτάρι τους «Μαχητές» και αντιληφθούμε πως δεν πρόκειται για… άμπαλους.

Δεν είναι και το πλέον ιδεατό σενάριο να παίζεις μία καλοκαιρινή πρόκριση στα Βαλκάνια.

Έστω και έτσι όμως, δεν αμφισβητείται σε καμία των περιπτώσεων πως ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί και κρατάει το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια του.

Το γεγονός ωστόσο πως η Μπόρατς Μπάνια Λούκα δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει, αυτόματα αυξάνει την επικινδυνότητά της, πόσω μάλλον δε όταν – στο ξεκίνημα τουλάχιστον του αγώνα – οι παίκτες της θα πάρουν μεγάλο boost από την κερκίδα.

Από την άλλη, για τον ΠΑΟΚ είναι ένας πρώτος «τελικός» στον δρόμο για τα… αστέρια, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του να έχουν αποδείξει πολλάκοις πέρσι πως όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, λειτουργούν υποδειγματικά!

Το κομβικό πρώτο γκολ

Με το σκορ στο 3-2 υπέρ του ΠΑΟΚ, το νούμερο ένα ζητούμενο για τους «ασπρόμαυρους» είναι να μην κάνουν ούτε… μισό δώρο στους αντιπάλους τους.

Στην Τούμπα ο «δικέφαλος» ήταν… απλοχέρης, στη Μπάνια Λούκα πρέπει να αποφύγει τις «τραβηγμένες» ενέργειες, τις κακές «επιστροφές», τις στιγμές… χαλαρότητας σε μία «στημένη» μπάλα σε φάση άμυνας.

Εάν το κάνει αυτό, τα υπόλοιπα θα πάρουν τον… δρόμο τους. Όσο ενθουσιασμό και αν έχουν οι Βόσνιοι, θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα για να κρατήσουν τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία τους, εφόσον οι «ασπρόμαυροι» του Ράζβαν Λουτσέσκου παίξουν στο 70% των συνολικών δυνατοτήτων τους.

Φυσικά, σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ο καταλληλότερος δρόμος είναι ένας:

Σκοράρεις πρώτος, φέρνεις το παιχνίδι στα μέτρα σου, μετριάζεις τον ενθουσιασμό του αντιπάλου σε χορτάρι και κερκίδα, διαχειρίζεσαι την κατάσταση με την εμπειρία και την ποιότητά σου και πας παρακάτω, δηλαδή στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Υ.Γ.1: Τεράστια μεταγραφή ο Ταρίκ Τισουντάλι, σπουδαία κίνηση ο Φεντόρ Τσάλοφ που έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά (και άλλα πολλά ενδεχομένως) από αύριο.

Σήμερα στο γήπεδο της Μπάνια Λούκα δεν θα βρίσκεται όμως ούτε ο Μαροκινός, ούτε ο Ρώσος.

Θα βρίσκονται αυτοί που οδήγησαν πριν τρεις μήνες τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της Ελλάδας και στους «8» του Europa Conference League, οι οποίοι καλούνται να κάνουν τη… δουλειά και να προετοιμαστούν στη συνέχεια για τους δύο «επόμενους» τελικούς, αυτούς με τη Μάλμε.

Υ.Γ.2: Τεράστια υπόθεση το ότι περισσότεροι από 17 χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ εξασφάλισαν μόνιμη θέση στην Τούμπα.

Τεράστια…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @monobala.gr