Κιλιάν Εμπαπέ Φωτογραφία: Intime

Γαλλία

O Κιλιάν Εμπαπέ αγόρασε ομάδα στη Γαλλία (pic)

31.07.24 | 16:02

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όμως φαίνεται πως ενδιαφέρεται και για το εξωαγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς αποφάσισε να επενδύσει τα εκατομμύριά του για την αγορά της γαλλικής, Καέν.

Η ιστορική ομάδα αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της χώρας και την περσινή σεζόν έφτασε ένα βήμα από την είσοδό της στα playoffs ανόδου.

Ο Εμπαπέ, μέσω της εταιρείας «KM7» που χειρίζεται η μητέρα του, θα αγοράσει το 80% των μετοχών του συλλόγου, για ένα ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Καέν:

«Η Interconnected Ventures είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προτεινόμενη εξαγορά, μέσω του επενδυτικού της βραχίονα Coalition Capital, των μετοχών που κατέχουν τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, L.P. («Oaktree») στη Stade Malherbe Caen. Τα μέρη αναλαμβάνουν τώρα να ακολουθήσουν τη διαδικασία επικύρωσης από τις αρμόδιες αρχές. Η PAC Invest, η επενδυτική εταιρεία του Pierre-Antoine Capton, θα παραμείνει μέτοχος του συλλόγου και έτσι θα γίνει εταίρος της Coalition Capital.
Η συναλλαγή αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική ανάπτυξη του συλλόγου και ενισχύει τη φυσική φιλοδοξία του να παραμείνει ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους του γαλλικού ποδοσφαίρου».