Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για τις μάχες με Μάλμε Φωτογραφία: Intime

Bloggers

ΠΑΟΚ: Πιο δύσκολη η επόμενη «πίστα»

01.08.24 | 17:55

Ήταν ξεκάθαρο πριν την σέντρα του χθεσινού αγώνα στο γήπεδο της Μπάνια Λούκα, πως εφόσον ο ΠΑΟΚ απέφευγε τα… δώρα, θα έφευγε και με την πρόκριση εις βάρος της – μαχητικής μεν αλλά όχι ιδιαίτερα ποιοτικής δε – Μπόρατς, όπερ και εγένετο.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο «δικέφαλος» έδωσε στους Βόσνιους το δικαίωμα να «πατήσουν» με αξιώσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή του, οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου έκαναν τα… βασικά και «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους επί των «κυανέρυθρων» της Μπάνια Λούκα, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

H… δουλειά έγινε λοιπόν, πάμε στην επόμενη!

Περαιτέρω βελτίωση

Σε σχέση με το ματς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ πιο αποτελεσματικός στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού του.

Οι Κουλιεράκης και Εκόνγκ δεν αντιμετώπισαν προβλήματα μετά το δεκάλεπτο, οι Ότο και Μπάμπα υπερασπίστηκαν επαρκώς τα άκρα της άμυνας, οι Σβαμπ και Οζντόεφ συνεργάστηκαν τηρουμένων των αναλογιών ικανοποιητικά.

Από την άλλη, οι Τάισον, Ντεσπόντοφ και Τόμας δεν… μάγεψαν ακριβώς αλλά είχαν τουλάχιστον περισσότερη διάθεση συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι, ενώ ο – MVP της αναμέτρησης – Μουργκ «χτύπησε» στο κατάλληλο σημείο, προσφέροντας τεράστια ανακούφιση στην ομάδα και στον κόσμο της.

Ουσιαστικά, με το γκολ του Αυστριακού, οι πρωταθλητές Ελλάδας έφεραν το παιχνίδι ακριβώς στο σημείο που ήθελαν, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο το διαχειρίστηκαν ικανοποιητικά με τη συνδρομή και των «φρέσκων» Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Καμαρά, Βιεϊρίνια και Σαμάτα.

Δεν «χωράει» τεράστιας ανάλυσης το χθεσινό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του έναντι της Μπόρατς χωρίς να παίξει με τη φωτιά όπως πέρσι τέτοιο καιρό στα Ιεροσόλυμα, έκανε το δεύτερο από τα έξι βήματα που απαιτούνται για το… όνειρο και πλέον έχει το βλέμμα του αποκλειστικά στραμμένο στη Μάλμε, η οποία σαφέστατα θα τον κοιτάξει περισσότερα στα μάτια απ΄ ότι η Μπόρατς, την ερχόμενη Τρίτη στη Σουηδία.

Το σίγουρο είναι ένα: Ο βελτιωμένος χθεσινός ΠΑΟΚ σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στους Βόσνιους στην Τούμπα, πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο τόσο στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του όσο και στο δημιουργικό / επιθετικό, προκειμένου να φτάσει ακόμα πιο κοντά στα… αστέρια!

Ενισχυμένος με Τισουντάλι

Το ευχάριστο για τον Ράζβαν Λουτσέσκου είναι πως για τις δύο «μάχες» με τους πρωταθλητές Σουηδίας θα έχει στη φαρέτρα του ένα πολύ σημαντικό «βέλος».

Ο λόγος φυσικά για τον Ταρίκ Τισουντάλι που αναμένεται να έχει ρόλο στις αναμετρήσεις με τη Μάλμε, με την εμπειρία και την ποιότητά του να είναι άκρως απαραίτητη στην κορυφή της επίθεσης, ειδικά μέχρι να ενσωματωθεί στην ομάδα και ο Φεντόρ Τσάλοφ.

Εν κατακλείδι, σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ βαδίζει στον σωστό δρόμο.

Απέφυγε τις «κακοτοπιές» στη Μπάνια Λούκα, ενίσχυσε την επίθεσή του με δύο ακόμα σούπερ ποδοσφαιριστές και με εξαίρεση τον Μεϊτέ όλοι οι περσινοί πρωταθλητές βρίσκονται στη διάθεση του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Καθόλου άσχημα…