Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Η Νοά, που θα βρει απέναντί της η ΑΕΚ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

02.08.24 | 09:30

Η ΑΕΚ υπερκέρασε το εμπόδιο της Ίντερ Κλαμπ Ντ’ Εσκάλδες (0-1) και πήρε την πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League.

Εκεί, η Ένωση θα βρει απέναντί της, τη Νόα, που με το επιβλητικό 7-0 του πρώτου αγώνα με τη Σλιέμα, είχε μια… αγγαρεία μπροστά της, την οποία έφερε εις πέρας.

Η ιστορία

Η αρμένικη ομάδα αποτελεί ένα από τα νεοσύστατα κλαμπ στη χώρα δεδομένου πως ιδρύθηκε (αρχικά ως ΦΚ Αρτσάχ) πριν από επτά χρόνια (2017) στο Γερεβάν.

Την πρώτη σεζόν της ιστορίας της αγωνίστηκε στη β΄κατηγορία του πρωταθλήματος, τερμάτισε στη δεύτερη θέση και εξασφάλισε την άνοδο για την α΄κατηγορία. Το 2019 άλλαξε ιδιοκτήτη και μετονομάστηκε σε ΦΚ Νόα.

Η Νόα κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, με τη 2η θέση που κατέκτησε στο πρωτάθλημα της σεζόν 2023-2024, μόλις δυο βαθμούς πίσω από την Πιούνικ.

Το ρόστερ και ο… Έλληνας

Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από Αρμένιους ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν περάσει την καριέρα τους στη χώρα τους. Μοναδική εξαίρεση ο αμυντικός Κάιν Άταρντ, ο οποίος τη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας πέρασε από τη Μπελενένσες της Πορτογαλίας, ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Ρούι Μότα, που έχει και ελληνικό παρελθόν, καθώς της σεζόν 2016-2017 βρέθηκε ως μέλος του επιτελείου του τότε προπονητή του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο

Το παλμαρέ και η έδρα

Στο παλμαρέ της, έχει ένα Κύπελλο Αρμενίας το 2020 και ένα Σούπερ Καπ (2020), ενώ χρησιμοποιεί για έδρα της το χωρητικότητας 3.100 θεατών, στάδιο («Abovyan City Stadium») της πόλης του Αρμαβίρ.