Γερεμέγεφ και Μπακασέτας πανηγυρίζουν Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA LEAGUE

Πολλά υποσχόμενος ο Παναθηναϊκός του Αλόνσο,με δύο εσωτερικές μεταγραφές να τον πηγαίνουν… Άμστερνταμ

01.08.24 | 23:45

Γράφει: Νίκος Παγκάκης

Χορταστικός. Ευφυής ποδοσφαιρικά. Με προπονητικές πινελιές του Αλόνσο. Πιο φρέσκος από την Αθήνα, πιο δεμένος αμυντικά με τον Ίγκανσον, που δείχνει να κολλάει άριστα με τον Γεντβάϊ στο κέντρο της άμυνας. Με τις εσωτερικές μεταγραφές του να πετάνε «φωτιές» στο ματς και τους Γερεμέγεφ και Τζούρισιτς να τον παίρνουν από το χέρι και να τον πηγαίνουν… Άμστερνταμ.

Απολαυστικός ήταν ο Παναθηναϊκός για αυτή την εποχή. Η αντίπαλος του μετρούσε – περισσότερα επισημα ματς στα πόδια της.  Μια πράσινη εικόνα εξαιρετική στο ξεκίνημα. Τρέξιμο, πρέσινγκ, κάθετο παίξιμο της μπάλας και γρήγορες επανακτήσεις όταν η κατοχή της μπάλας χανόταν, με επιθετική άμυνα. Εξαιρετική εικόνα στο σύνολο! Με τον Τσέριν να δίνει μεγάλη δυναμική στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού».

Όμως να σταθούμε στις μεγάλες λεπτομέρειες. Ένας παίκτης που έχει υπογράψει συμβόλαιο με το γκολ, που όσο κι αν αγωνιστεί… ματώνει τα αντίπαλα δύχτια. Με 11 γκολ σε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής πέρυσι και φέτος. Περίπου ανά 67 λεπτά πυροβολεί ο «Γέρε» που έχει παντρευτεί με το γκολ. Το έκανε δυο φορές ξανά και φώναξε παρών στον Αλόνσο εμφατικά, ότι φέτος… απαιτεί περισσότερο χρόνο. Πρέπει να αξιοποιηθεί από τον Παναθηναϊκό αυτή τη χρονιά, είναι ηλίου φαεινότερο.

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 ο Παναθηναϊκός διασφάλισε τα νότα του και έπαιξε άνετα στην επίθεση. Ο Αλόνσο όμως τρίβει τα χέρια του για ακόμη έναν λόγο. Είδε τον Τζούρισιτς να σκοράρει δις. Να πιστοποιεί την άνοδο του. Από τις προπονήσεις στην Αυστρία, στην καλή εμφάνιση του ΟΑΚΑ όπου είχε και δοκάρι. Και την εξαιρετική εμφάνιση του κόντρα στην Μπότεφ. Δυο εσωτερικές μεταγραφές με το καλημέρα, που απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν.

Ο Παναθηναϊκός άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλα τέρματα. Για τα δεδομένα όμως της εποχής έκανε τη δουλειά. Πέρασε στην επόμενη φάση, έδωσε ευρωπαϊκή προοπτική. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έδειξε δείγματα προόδου…

ΥΓ: Ο Τετέ μπήκε λίγο στο ματς, είναι άδικο να κριθεί σε αυτό το παιχνίδι. Η τεχνική του κατάρτιση είναι εξαιρετική, ενώ πρόλαβε να μπει στις φάσεις.