Credits: https://akfc66.gr/

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Athens Kallithea: Ανακοίνωσε τον Γάλλο Νικολά Ισιμά-Μιρέν

02.08.24 | 09:54

Την απόκτηση του Γάλλου σέντερ-μπακ Νικολά Ισιμά-Μιρέν ανακοίνωσε η Athens Kallithea.

Ο 32χρονος Γάλλος αμυντικός έχει παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, ενώ έχει κατακτήσεις τρεις φορές το  πρωτάθλημα της Eredivisie με την PSV.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει την απόκτηση του Γάλλου σέντερ-μπακ Nicolas Isimat-Mirin με ελεύθερη μεταγραφή.

Ο Isimat-Mirin έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα της ολλανδικής Eredivisie με την PSV Eindhoven, ενώ έχει παραστάσεις και από Ligue 1, τουρκική Süper Lig, και Major League Soccer. Πέρασε την περσινή σεζόν στην Eredivisie με τη Vitesse, όπου διετέλεσε αρχηγός.

Γεννημένος στο παρισινό προάστιο Meudon, ο Isimat-Mirin έπαιξε ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία στη Roissy-en-Brie, στη φημισμένη Clairefontaine και στη Stade Rennais προτού πάει στη Valenciennes, όπου τελικά ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα, κάνοντας το ντεμπούτο του στη Ligue 1 τον Μάιο του 2011 σε ηλικία 19 ετών.

Έχοντας καθιερωθεί ως βασικός και ένα από τα κορυφαία νέα ταλέντα της Ligue 1 τις επόμενες δύο σεζόν, ο Isimat-Mirin εξασφάλισε μεταγραφή στην AS Monaco τον Ιούνιο 2013, μετρώντας 11 συνολικά συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα, προτού πάει στον ολλανδικό γίγαντα PSV.

Ο Isimit-Mirin βοήθησε την PSV να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Eredivisie το 2014-15, καταγράφοντας 25 συνολικά συμμετοχές κατά τη διάρκεια της σεζόν και πείθοντας, έτσι, την ομάδα να μετατρέψει τον δανεισμό του σε μόνιμη μεταγραφή. Από εκεί κι έπειτα, ο Isimit-Mirin κατέκτησε άλλα δύο πρωταθλήματα με την ομάδα τις σεζόν 2015-16 και 2017-18, μετρώντας 130 συνολικά συμμετοχές με έξι γκολ και μία ασίστ, συμπεριλαμβανομένων και 14 συμμετοχών στο UEFA Champions League και οκτώ συμμετοχών στο UEFA Europa League.

Μετά την αποχώρησή του από την PSV, ο Isimat-Mirin υπέγραψε στην Beşiktaş, μετρώντας 14 συμμετοχές στην τουρκική Süper Lig το 2018-19, και στη συνέχεια 16 συμμετοχές ως δανεικός στην Toulouse στη Ligue 1 το 2019-20.

Μετά την Beşiktaş, ο Isimat-Mirin εντάχθηκε στην Sporting Kansas City στη Major League Soccer τον Φεβρουάριο του 2021, καταγράφοντας 46 συνολικές συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ τις σεζόν 2021 και 2022.

Ο Isimat-Mirin επέστρεψε στην Eredivisie με τη Vitesse τον Ιανουάριο 2023, μετρώντας 46 συνολικά συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ την τελευταία μιάμιση σεζόν.

Ως διεθνής, ο Isimat-Mirin έχει εκπροσωπήσει τη Γαλλία με τις Κ-20 και Κ-21 Εθνικές ομάδες.

Καλωσήρθες, Nicolas».