Σιφουέντες Φωτογραφία: YT Screenshoot

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Η σειρά του Σιφουέντες και το… καρέ που αναζητείται

02.08.24 | 17:05

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Μετά την άφιξη του Μόνσου από τα ξημερώματα στην Θεσσαλονίκη, πλέον στον Άρη αναμένεται να κλείσει και η μεταγραφή του Χοσέ Σιφουέντες.

Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς κινούνται για να κλείσουν και τα επόμενα ανοιχτά μεταγραφικά τους μέτωπα.

Ο 24χρονος Ισπανός μέσος (Μόνσου) αναμένεται στη διάρκεια της σημερινής ημέρας να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «κιτρινόμαυρους».

Όσον αφορά τον Σιφουέντες μετά τη συμφωνία με την Ρέιντζερς, όπου ανήκει, για τον ετήσιο δανεισμό του απομένει να ολοκληρωθεί αυτός που έχει σε ισχύ με την Κρουζέιρο.

Ουσιαστικά, θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά με την ομάδα της Βραζιλίας με την ανταλλαγή εγγράφων, για να μείνει ελεύθερος.

Ακολούθως θα ανοίξει ο δρόμος για τον 25χρονο μέσο να έρθει στην Θεσσαλονίκη για να περάσει με τη σειρά του από τις απαραίτητες εξετάσεις και αφού βάλει την υπογραφή του συμβόλαιό του, να ανακοινωθεί, ώστε να τεθεί στη διάθεση του Άκη Μάντζιου.

Η συμφωνία του Άρη με την Ρέιντζερς για τον δανεισμό του Σιφουέντες για ένα χρόνο περιλαμβάνει υποχρεωτική οψιόν αγοράς του στη συνέχεια με το ύψος της μεταγραφής του να ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση.

Παίρνουν σειρά και οι υπόλοιποι

Κι αν η ολοκλήρωση της μεταγραφής του βρίσκεται στη τελική της ευθεία η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, έχοντας απαλλαγεί εδώ και μερικές ώρες από τον βραχνά της υπόθεσης των μεταλλίων από το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό, θέλει να τελειώνει και με τα υπόλοιπα της μεταγραφικά μέτωπα.

Οι θέσεις που γίνονται συζητήσεις για περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ του Μάντζιου είναι αυτές του αριστερού μπακ, του κεντρικού αμυντικού, ενός επιθετικού αλλά και του αναπληρωματικού τερματοφύλακα.

Το βάρος έχει πέσει σε δύο από τις τέσσερις θέσεις σε αυτό το χρονικό σημείο. Του αριστερού μπακ και του επιθετικού.

Του αριστερού μπακ παρά το γεγονός ότι υπάρχει πάντα ο Μάρτιν Μοντόγια που μπορεί να δώσει λύσεις όπως το απέδειξε και στην πράξη την περσινή χρονιά αλλά και στη φετινή προετοιμασία στα πρώτα φιλικά παρά το ότι η θέση του είναι δεξιός μπακ.

Και επιθετικός με δεδομένο ότι είναι πάντα ανοιχτό το θέμα της μεταγραφής του Λορέν Μορόν που έδειξε και στα πρώτα τεστ να τον έχει επηρεάσει σε σχέση με την εικόνα του της περσινής χρονιάς.

Όσον αφορά τις άλλες δύο θέσεις η ανάγκη για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού ακόμη και όχι πρώτης γραμμής προέκυψε για το λόγο ότι και δεν παρέμεινε ο Βραζιλιάνος Φαμπιάνο Λέισμαν αλλά και κόπηκε ο Σενεγαλέζος Πάπε Αμπού Σισέ.

Κι όσο για τον παρτενέρ του Χούλιαν Κουέστα βρίσκεται πάντα υπό αναζήτηση και αυτός εκτός συνόρων από τη στιγμή που δεν παρέμεινε ο Λευτέρης Χουτεσιώτης που συνεχίζει στον Ατρόμητο.