Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν με τη Μπότεφ Φωτογραφία: Intime

Bloggers

Ο πειστικός Παναθηναϊκός του Αλόνσο και η πρόκληση με Άγιαξ

02.08.24 | 15:13

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην Μπότεφ και το αποτέλεσμα φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του χθεσινού 90λεπτου.

Αφού οι «πράσινοι» έβαλαν δύσκολα στον εαυτό τους με το 2-1 του Ολυμπιακού Σταδίου, πήγαν στη Φιλιππούπολη με σκοπό να τελειώσουν τη δουλειά.

Και το κατάφεραν με εμφατικό τρόπο και αυτό το 4-0 αποτελεί την ευρύτερη ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη του «τριφυλλιού» στην ιστορία του,  μετά το 6-0 επί της Ελεκτροπούτερε το 1992.

Οι «πράσινοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην αντίπαλό τους

Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο ,πήκαν δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο 6′ με ένα εκπληκτικό σε δημιουργία τέρμα μετά τη συνεργασία Τζούριτσιτς – Μλαντένοβιτς και εκτελεστή τον Γερεμέγεφ.

Είδαν την Μπότεφ να βγάζει ένα δεκάλεπτο αντίδρασης (20′ – 30′), διάστημα στο οποίο είχε δοκάρι στο 26′ και από εκεί και πέρα έκανε σχεδόν ό, τι ήθελε στο χορτάρι.

Με άλλα δυο γκολ από τον φοβερό και τρομερό Τζούριτσιτς στο 34′ και στις καθυστερήσεις και ένα ακόμα από τον killer Γερεμέγεφ στο 50′, το «τριφύλλι» έφτασε στο εντυπωσιακό 4-0 και θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερες φορές, έχοντας άλλες τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

Το σημαντικό βέβαια είναι ότι η πρόκριση ήρθε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο!

Ο πειστικός Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο

Ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρότητα στο παιχνίδι, συγκέντρωση στο μάξιμουμ, έβγαλε ωραίες συνεργασίες και ποιότητα στο χορτάρι και γέννησες προσδοκίες ενόψει της συνέχειας.

Για να το διατυπώσουμε πιο… λαϊκά, οι «πράσινοι»… έβγαλαν γούστα στη Φιλιππούπολη και ενθουσίασαν τον κόσμο τους.

Πράγματα που δουλεύει ο Ουρουγουανός προπονητής με τους παίκτες του, όπως η πίεση ψηλά, το γρήγορο τρανζίσιον, η κυριαρχία, τα ανεβάσματα των ακραίων μπακ (μια ασίστ ο Μλαντένοβιτς, μια ο Κώτσιρας), βγήκαν.

Ωστόσο, αυτά είναι κάποια πρώτα δείγματα μόλις στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

«Χαμηλά η μπάλα», δίχως υπερβολικές αντιδράσεις στα καλά και στα κακά αυτή την περίοδο.

Το βέβαιο είναι ότι με τη δουλειά που γίνεται, τις μεταγραφές που έχουν έρθει και αυτές που θα έρθουν, οι προσδοκίες είναι υψηλές και οι απαιτήσεις μεγάλες.

Πέρα από τον εξαιρετικό Τζούριτσιτς και τον εκτελεστή Γερεμέγεφ, πολύ καλή εμφάνιση είχαν οι Τσέριν, Αράο, ενώ εξαιρετικά τα πήγαν και οι ακραίοι μπακ Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας.

Ο Μπακασέτας παραλίγο να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ με… σουτάρα στο δοκάρι, ενώ ο Ινγκασον στο ντεμπούτο του ως βασικός ήταν αλάνθαστος και έμοιαζε σαν να παίζει χρόνια στην ομάδα.

Ο Τετέ, που είχε την παρθενική του εμφάνιση ως αλλαγή, έκανε άνω – κάτω την άμυνα της Μπότεφ και μοίρασε δυο εξαιρετικές κάθετες πάσες “πάρε – βάλε” σε Λημνιό και Σπόραρ, που παραλίγο να μετρούσαν για ασίστ αν έμπαιναν τα γκολ.

Ο Μαξίμοβιτς έκανε μυαλωμένο παιχνίδι με σημαντικά κλεψίματα στον χώρο ευθύνης του. Συνολικά, το γκρουπ του Ντιέγκο Αλόνσο λειτούργησε άψογα, δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Και τώρα… Αγιαξ

Ακολουθούν οι αναμετρήσεις με τον Άγιαξ στις 8 και 15 Αυγούστου σε ΟΑΚΑ και Άμστερνταμ.

Προφανώς και μιλάμε για δύσκολα ματς για τον Παναθηναϊκό, αλλά δίχως κανείς να μπορεί να ξεγράψει το «τριφύλλι».

Ο Αίαντας είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, βρίσκεται, όμως, σε μεταβατικό στάδιο.

Αρχικά, σε ένα Ολυμπιακό Στάδιο καταπράσινο από χιλιάδες κόσμου και στη συνέχεια στην Ολλανδία, οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους μια πολύ μεγάλη πρόκληση.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο θα προετοιμάσει την ομάδα του με σκοπό να την παρουσιάσει πανέτοιμη προκειμένου να τα δώσει όλα για την πρόκριση και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο χορτάρι.

Πιθανότατα και με νέα ή νέες μεταγραφές μέχρι τότε…