Ηρακλής, Γκαμπριέλε Μαρκετζιάνι Credits; Iraklis FC (Facebook)

Superleague 2

Ηρακλής: Επίσημα στο ρόστερ ο Μαρκετζιάνι

02.08.24 | 12:42

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του monobala.gr για το «φλερτ» του Ηρακλή με τον Γκαμπριέλε Μαρκετζιάνι.

Ο «Γηραιός» ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Ιταλού τερματοφύλακα, που πέρυσι έπαιξε στη Stoiximan Super League με τον Ατρόμητο και νωρίτερα θήτευσε σε πολλές ομάδες της πατρίδας του.

Αναλυτικά η ενημέρωση των «κυανόλευκων»:

«H ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΦΟΥΡΝΟΙ ΒΕΝΕΤΗ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τον Γκαμπριέλε Μαρκετζάνι καθώς υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας.
Είναι γεννημένος στην Ρώμη στις 3 Ιουνίου 1996 και αγωνίζεται ως τερματοφύλακας. Πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Ρόμα το 2016.Έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας με τη φανέλα της ΣΠΑΛ στη Serie B.
Το 2018 μεταγράφηκε στην Γκούμπιο με την οποία πραγματοποίησε σε μία σεζόν (2018/19) 39 εμφανίσεις.Συνεχίζοντας την καριέρα του στη Νοβάρα, της οποίας αποτέλεσε βασικό πορτιέρο έχοντας 24 συμμετοχές μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Άσκολι με τη μορφή δανεισμού.
Από το 2021 έως και το τέλος της σεζόν 2022/23 αγωνιζόταν στην Τρέντο έχοντας 52 συμμετοχές.Στην περσινή σεζόν βρέθηκε στον Ατρόμητο όπου αγωνίστηκε σε 9 αναμετρήσεις.
Με δηλώσεις του στο Iraklis-fc.com o Γκαμπριέλε Μαρκετζάνι δήλωσε:
«Είμαι χαρούμενος που έρχομαι σε μια πολύ ιστορική ομάδα.Οι πρώην συμπαίκτες μου στον Ατρόμητο Γιουμπιτάνα,Τζαβέλας και ο Κιβρακίδης που είπαν τα καλύτερα λόγια.Οτι πρόκειται για πολύ μεγάλη ομάδα με φανατικούς υποστηρικτές.Σίγουρα θα έχουμε πίεση αλλά αυτό ειναι καλό γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πρωταθλητισμό.Μπορεί να είμαστε στην δεύτερη κατηγορία,αλλά θα είναι μεγάλος ανταγωνισμός.Διψάω για να παίξω ποδόσφαιρο και να βοηθήσω την ομάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε την προετοιμασία».