Φωτογραφία: Intime

Υπόλοιπα Σπορ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζής πήραν το χάλκινο στην κωπηλασία

02.08.24 | 13:21

Μετά από σπουδαία εμφάνιση οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών της κωπηλασίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πρόκειται για το τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη μετά από εκείνα των Τσελίδη (πάλη) και Χρήστου (κολύμβηση).

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι δύο Έλληνες κωπηλάτες κατάφεραν να χαρίσουν το 5o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία, μετά από τα τέσσερα που είχαν προηγηθεί από το 2004 στην Αθήνα (χάλκινο οι Πολύμερος-Σκαθίτης), το 2008 με τους Πολύμερο-Μούγιο (ασημένιο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Τσιάβου-Γιαζιτζίδου (χάλκινο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο και το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021 στο σκιφ.

Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Παρισιού, τερμάτισαν σε χρόνο 6:13.44, ενώ οι δεύθτεροι Ιταλοί, Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες έφεραν χρόνο 6:13.33.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιρλανδοί Φιντάν ΜακΚάρθι και Πολ Ο’Ντόνοβαν με επίδοση 6:10.99, οι οποίοι ήταν «χρυσοί» στο ίδιο αγώνισμα, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.