Πονοκέφαλος για τον Αλμέιδα ο τραυματισμός του Γιόνσον Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

O αντί-Γιόνσον και το ενδεικτικό μισάωρο της Ανδόρας

02.08.24 | 20:35

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Προφανώς ο τραυματισμός του Γιόνσον αποτελεί έναν σοβαρό πονοκέφαλο για τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς ο Δανός είναι μια σταθερή και αξιόπιστη λύση σε ότι αφορά την ανασταλτική προσφορά των χαφ της ΑΕΚ γενικά.

To παρήγορο για την «Ένωση» στην παρούσα φάση είναι το γεγονός ότι οι προδιαγραφές των αντιπάλων που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο στα προκριματικά του Conference δεν την κάνουν να «καίγεται» για την ταυτόχρονη παρουσία δυο χαφ με ανασταλτικά χαρακτηριστικά στην 11άδα, παρότι συνήθως έτσι προτιμά να παίζει ο Ματίας Αλμέιδα.

Το τελευταίο μισάωρο της Ανδόρρας οδηγός για τη σούμα των χαφ

Στον αγώνα της Πέμπτης (1/8) στην Ανδόρα φάνηκε επί χόρτου ότι η ΑΕΚ έγινε πιο λειτουργική όταν έπαιξε «αναγκαστικά» με τον Λιούμπισιτς δίπλα στον Σιμάνσκι και κατάφερε να δημιουργήσει το καλό της διάστημα στο ματς, κατά το οποίο καθάρισε την πρόκριση σκοράροντας τα τρία από τα τέσσερα γκολ της.

Ο Αλμέιδα έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι προτιμά την ταυτόχρονη παρουσία των Γιόνσον και Σιμάνσκι στον άξονα στο πλαίσιο της επιθυμίας για πολλές κερδισμένες μονομαχίες και άμεσες ανακτήσεις, αυτό έχει τη λογική του ωστόσο ορισμένες φορές έχει και το κόστος του, ως προς τη δυσκολία στη δημιουργία.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, σε κάθε επιλογή κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις, δεν υπάρχει win-win συνταγή…

Οι υπάρχουσες επιλογές για την Αρμενία

Αυτή τη στιγμή και με δεδομένο ότι ο Γιόνσον θα λείψει από το ματς στην Αρμενία, τα… κουκιά και πάλι βγαίνουν αφού η ΑΕΚ έχει στον άξονα πολλές λύσεις διαφορετικών χαρακτηριστικών παικτών.

Τον ρόλο του παρτενέρ του Σιμάνσκι κόντρα στη Νόα, λοιπόν, μπορούν να παίξουν ο Πινέδα (όσο είναι στην ομάδα υπολογίζεται και συμμετέχει κανονικά σαν να μην… υπάρχει μάνατζερ), ο πολύ καλός ως 8άρι χθες Λιούμπισιτς, ενώ ως λύσεις υπάρχουν και οι Γαλανόπουλος και Μάνταλος.

Στα πολλά ζόρια μπορεί να παίξει και ο Γκατσίνοβιτς εκεί, ωστόσο ο Αλμέιδα αφενός δείχνει να τον προτιμάει στο πλάι και αφετέρου υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες λύσεις μέχρι να φτάσουμε εκεί.