Τάισον Φωτογραφία: Eurokinissi

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Η Μάλμε δεν ξεχνά τον «δολοφόνο» της – Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που «ξυπνά μνήμες» στους Σουηδούς

03.08.24 | 08:18

Στο άκουσμα ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της Μάλμε, το όνομα που ήρθε απευθείας στο μυαλό των Σουηδών ήταν ένα: Τάισον!

Η αλλιώς, όπως τον περιγράφει η αθλητική ιστοσελίδα SvenksaFans.com «ο δολοφόνος της Μάλμε»!

Η σουηδική ομάδα στο δρόμο προς τα playoffs του Champions League θα βρει μπροστά της τον ΠΑΟΚ και όπως αναφέρει το εγχώριο ενημερωτικό μέσο «θα συναντηθεί και πάλι με τον βετεράνο Τάισον, ο οποίος πριν από 13 χρόνια είναι γίνει ο “τιμωρός” της Μάλμε»!

«Μπορεί να είναι 36 ετών, αλλά διαθέτει την εκρηκτικότητα ενός 25χρονου» αναφέρει στο άρθρο του ο ελληνικής καταγωγής και συντάκτης της ιστοσελίδας, Ανδρέας Μήτσης.

Αφού αποκαλεί τον Κωνσταντέλια «το παιδί-θαύμα του ελληνικού ποδοσφαίρου», στη συνέχεια αναφέρεται στις πρόσφατες μεταγραφές που έκανε ο «δικέφαλος» του Βορρά λέγοντας ότι «την περασμένη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ υπέγραψε επίσης τον Σόλα Σορετίρε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Φεντόρ Τσάλοφ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Ταρίκ Τισουντάλι από τη Γάνδη», ενώ αναφερόμενος στον Ράζβαν Λουτσέσκου εξηγεί πως «ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που η ελληνική ομάδα κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο πρωταθλήματος της ιστορίας της.»

Μιλώντας για τον Τάισον γράφει: «Ο αριστερός εξτρέμ Τάισον, επίσης συνέβαλε σημαντικά, με 8 γκολ και 13 ασίστ σε 50 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Συμπεριλαμβανομένου και αυτού εναντίον του Αρη, χάρις στο οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική.

Το όνομα Τάισον είναι οικείο στους φιλάθλους της Μάλμε, καθώς ο 36χρονος είχε αντιμετωπίσει την ομάδα στη φάση των ομίλων του Europa League το 2011.

Τότε ήταν παίκτης της ουκρανικής Μέταλιστ Χάρκιβ. Σημείωσε δύο γκολ και έδωσε μια ασίστ, με την ομάδα του να επικρατεί 3-1 εντός έδρας.»

Ο Ανδρέας Μήτσης συνεχίζει: «Είναι 36 ετών και διαθέτει την εκρηκτικότητα ενός 25χρονου. Μια τρομακτική εκρηκτικότητα, είναι γεννημένος νικητής και μάχεται για να νικά. Έχει πολύ καλό σουτ από μακριά, εντυπωσιάζει τους πάντες.»