Ο Νταρίντα σε παιχνίδι του Άρη Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Η επιστροφή του Νταρίντα λύνει τα… χέρια του Μάντζιου

03.08.24 | 15:48

Ο Άρης επέστρεψε την τελευταία ημέρα του Ιουλίου από την Ολλανδία και μετά από ένα διήμερο ρεπό, αυτό που περιμένει με αγωνία ο Άκης  Μάντζιος είναι η επικείμενη επιστροφή του Βλάντιμιρ Νταρίντα στις προπονήσεις.

Ο 33χρονος έμπειρος Τσέχος μέσος ήταν ο μεγάλος απών του δεύτερου κομματιού του βασικού σταδίου της προετοιμασίας για την ομάδα του Άκη Μάντζιου από τους ήδη υπάρχοντες.

Ο λόγος έχει να κάνει με τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, που προήλθε στην τελευταία προπόνηση στην Πτολεμαΐδα, εκεί όπου διεξήχθη το πρώτο στάδιο.

Για το λόγο αυτό ο Νταρίντα προτιμήθηκε να μην ταξιδέψει για την Ολλανδία, αλλά να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη και να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας μιας και δεν μπορούσε να πάρει μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.

Βάσει της αρχικής εκτίμησης, η απουσία του θα ήταν για δύο εβδομάδες. Διάστημα που πέρασε και πλέον απομένει σήμερα να φανεί σε τι κατάσταση θα βρίσκεται.

Πρώτη γνωριμία με τους νεοαποκτηθέντες και… προπόνηση

Κι αν ο Μάντζιος περιμένει την επιστροφή του Νταρίντα για να έχει στη διάθεσή του μία ακόμη από τις βασικές του επιλογές του για την ενδεκάδα, θα έχει την ευκαιρία και για μία πρώτη γνωριμία με το ένα ή και δύο νέα πρόσωπα που θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Τον Ούγκο Μάγιο που ήρθε στην Θεσσαλονίκη και υπέγραψε το συμβόλαιό του, τον Μόνσου Ροντρίγκεθ που λογικά σήμερα αναμένεται να το κάνει και αυτός και θα απομένει η άφιξη του Χοσέ Σιφουέντες για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του από την Ρέιντζερς.

Με την επιστροφή τους στις προπονήσεις ο Μάντζιος με τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές θα μπούν ουσιαστικά στη τελική ευθεία της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πολύ απλά διότι για 2 ημέρες είχαν την ευκαιρία να «γεμίσουν τις μπαταρίες τους» οι ποδοσφαιριστές του Άρη, μετά την επιστροφή από την Ολλανδία.

Η επιστροφή στις προπονήσεις για τους κιτρινόμαυρους θα γίνει σήμερα, μπαίνοντας επί της ουσίας στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τη νέα χρονιά και για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, καθώς απομένουν 15 μέρες για τη σέντρα του παιχνιδιού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο στις 18 Αυγούστου.

Στο διάστημα αυτό υπάρχουν προγραμματισμένα δύο φιλικά κόντρα σε Ελμπασάνι (6/8) και Λαμία (10/8) στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Σε αυτά ο Μάντζιος θα έχει την ευκαιρία για τις τελικές δοκιμές του ή και να καταλήξει ακόμη και σε μεγάλο βαθμό στην βασική ενδεκάδα της πρεμιέρας, με την επιθυμία του μέχρι τότε να έχουν τελειώσει και οι επόμενες κινήσεις.

Ποιες είναι αυτές; Ενός αριστερού μπακ, ενός κεντρικού αμυντικού αφού δεν προχώρησε η απόκτηση του Πάπε Αμπού Σισέ, ενός επιθετικού μιας και δεν έμεινε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και είναι πάντα «μετέωρος» ο Λορέν Μορόν, αλλά και του αναπληρωματικού τερματοφύλακα για να καλυφθεί το κενό του Λευτέρη Χουτεσιώτη που μετακόμισε στον Ατρόμητο.