Ο Άκης Μάντζιος στον πάγκο του Άρη Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Η πίστη της δικαίωσης και οι μεταγραφές που θα φέρουν… υπέρβαση

03.08.24 | 19:00

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Δύο εβδομάδες πριν από τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League και ο Άρης βρίσκεται στη τελική ευθεία της προετοιμασίας του γνωρίζοντας πλέον την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και τον Άκη Μάντζιο να θέλει να μοντάρει όσο καλύτερα γίνεται το σύνολό του για την πρεμιέρα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Το διήμερο ρεπό που είχε δώσει ο Έλληνας τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του μετά το πέρας του σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία ανήκει στο παρελθόν. Τα κεφάλια μέσα από σήμερα (3/8) και με ανεβασμένη ψυχολογία για ακόμη πιο σκληρή δουλειά παρόντος των δύο νέων προσώπων. Των Ούγκο Μάγιο και Μόνσου Ροντρίγκεθ.

Πως γίνεται όμως  σε ένα διήμερο ρεπό να υπάρχει ανύψωση ψυχολογίας σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό. Πολύ απλά γιατί υπήρξε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που έκανε δεκτή εν μέρει την έφεση της ΠΑΕ Άρης για την υπόθεση που αφορούσε την παραλαβή των μεταλλίων του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό της 25ης του Μάη.

Μία απόφαση για την οποία υπήρχε αισιοδοξία στις τάξεις της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ βάση των στοιχείων που είχε προσκομίσει και καταθέσει. Μία αισιοδοξία που επιβεβαιώθηκε με μία απόφαση δικαίωσης που σημαίνει ότι όλοι όσοι βρίσκονταν γραμμένοι στο φύλλο αγώνα του τελικού δεν κουβαλάνε μία τιμωρία δύο αγωνιστικών για το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος.

Όπως ισχύει και για τον Άκη Μάντζιο και τους συνεργάτες του που βρίσκονται κανονικά στη θέση τους στην άκρη του πάγκου των φιλοξενούμενων στο γήπεδο του Περιστερίου κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα συγκρότησης ακόμη και ενδεκάδας με τον Έλληνα τεχνικό να ρίχνει το βάρος του στο μοντάρισμα το συνόλου. Στο καλύτερο δυνατό μέχρι εκείνη την ημέρα με τους υπάρχοντες αλλά και όσους θα έρθουνε.

Σίγουροι απόντες στο ξεκίνημα της κούρσας θα είναι οι τρεις τιμωρημένοι του τελικού. Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ για πέντε αγωνιστικές, ο Ζαν Ζουλ με δύο και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα με μία αναμένοντας κατά σειρά να τις εκτίσουν για να επιστρέψουν στη δράση.

Όλα αυτά σε μία χρονιά που δεν ξεκίνησε με προκριματικά ευρωπαϊκών υποχρεώσεων αλλά με τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τον Θόδωρο Καρυπίδη μπορεί να εξελιχθεί σε χρονιά υπέρβασης υπό τις οδηγίες του Μάντζιου. Βασικός στόχος είναι σίγουρα η εξασφάλιση ενός εκ των πέντε ευρωπαϊκών εισιτηρίων και στοιχείο υπέρβασης η παρουσία του Άρη σύμφωνα και με το νέο format στο πρώτο γκρουπ των playoffs που θα ακολουθήσουνε για τις θέσεις 1-4.

Μπορεί να το πετύχει; Θα φανεί στο γήπεδο. Το σίγουρο είναι πως με αγωνιστική σταθερότητα όλα είναι πιθανά. Ο Μόουζες Οντουμπάτζο μπορεί να πουλήθηκε στην ΑΕΚ αλλά υπάρχει πάντα ο πολυθεσίτης Μάρτιν Μοντόγια με βασική του θέση αυτή του δεξιού μπακ. Το ενδεχόμενο να γίνει κάτι ανάλογο με τον Λορέν Μορόν καλά κρατεί εδώ πριν ακόμη τελειώσει η περσινή χρονιά όπου ο Ισπανός επιθετικός ήταν πρώτος σκόρερ του Άρη αλλά και του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Μπορεί να απομένει ακόμη η έλευση του Χοσέ Σιφουέντες αλλά και ένα καρέ νέων αποκτημάτων ωστόσο η βάση και ο κορμός υπήρχε από πέρσι. Στοιχείο πολύ σημαντικό για τον Μάντζιο ώστε απλώς να μπολιάσει τους υπόλοιπους στην προπονητική του λογική κάτι που ήδη άρχισε να γίνεται στην Ολλανδία με τους Κλέιτον Ντιαντί και Σιόπε Σίστο. Από σήμερα θα πάρουν σειρά οι Μάγιο και Μόνσου, ακολουθεί εντός των επόμενων ημερών ο Σιφουέντες.

Ένα καρέ έμπειρων ποδοσφαιριστών με παραστάσεις που είναι βέβαιο σε συνδυασμό με τους παλιούς και το νέο αίμα της επένδυσης του Ντιαντί πως θα κάνουνε τον φετινό Άρη καλύτερο από τον περσινό. Ήδη τον κάνουν και έπεται συνέχεια με τέσσερις ακόμη προσθήκες στις θέσεις που έχει ζητήσει ο Έλληνας τεχνικός. Του αριστερού μπακ, του κεντρικού αμυντικού, του επιθετικού και του αναπληρωματικού τερματοφύλακα με βαρόμετρο πάντα του τι μέλλει γενέσθαι με την πώληση του Μορόν.

Όπως και να έχει ο Άρης με σύμμαχό του για μία ακόμη χρονιά τους φιλάθλους δείχνει αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση. Να κάνει το βήμα παραπάνω από τον καταρχήν βασικό στόχο του ευρωπαϊκού εισιτήριου για την πρώτη τετράδα αλλά και να διεκδικήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την παρουσία του στο τελικό του Κυπέλλου και της κατάκτησής του.