STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Μάνατζερ Πινέδα στο monobala: «Θέλει να φύγει από την ΑΕΚ και να επιστρέψει στο Μεξικό – Έχουμε μιλήσει με Ηλιόπουλο και Αλμέιδα»

03.08.24 | 17:00

Γράφει: Θέμης Τόγιας

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της ενόψει της φετινής σεζόν, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες και πήρε έτσι την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Νόα.

Η Ένωση προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της, με μεγαλύτερη μεταγραφή τον Έρικ Λαμέλα, όμως εδώ και αρκετό καιρό το θέμα του Ορμπελίν Πινέδα που βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων από το Μεξικό, φαίνεται να δημιουργεί ζητήματα στους «κιτρινόμαυρους», που μάλιστα έχουν απαντήσει πως ο παίκτης δεν πωλείται.

Μία από τις ομάδες που πολιορκούν τον 28χρονο χαφ, είναι η Μοντερέι με καθημερινά δημοσιεύματα να συνδέουν τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ με την ομάδα του Μεξικού.

Ο μάνατζερ του Πινέδα, Μάριο Βιγιαρεάλ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου βρίσκεται στην Ελλάδα και το monobala.gr επικοινώνησε μαζί του σχετικά με τα ρεπορτάζ από το εξωτερικό που κυκλοφορούν.

Όπως τόνισε, ο Πινέδα έχει ενημερώσει σχετικά την ΑΕΚ, τον Μάριο Ηλιόπουλο αλλά και τον Ματίας Αλμέιδα για την επιθυμία του, ενώ όπως ανέφερε, οικογενειακοί λόγοι είναι αυτοί που κάνουν τον ποδοσφαιριστή να θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Παράλληλα στάθηκε στον επαγγελματισμό του 28χρονου αλλά και στο σεβασμό που τρέφει ο ίδιος αλλά και ο Πινέδα στην Ένωση και στον κόσμο της.

Τέλος όπως επεσήμανε, για την ΑΕΚ θα υπάρξει σημαντικό κέρδος αν ο Πινέδα εν τέλει πωληθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο μάνατζερ του Πινέδα:

-Τι συνέβη με τον Ορμπελίν; Γιατί έχει φτάσει το θέμα με την ΑΕΚ σε αυτό το σημείο; Τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Πρώτα απ’ όλα, ο Ορμπελίν και εγώ θέλουμε να είμαστε εντάξει με την ΑΕΚ και τους φιλάθλους της, τους οποίους και σεβόμαστε απόλυτα.

Ο Ορμπελίν έχει ζητήσει τη βοήθεια και την κατανόηση της ΑΕΚ για να επιστρέψει στο Μεξικό, λόγω προσωπικών και ιδιωτικών ζητημάτων που τον απασχολούν.

Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο σε ισχύ, αλλά κάποιες καταστάσεις στη προσωπική του ζωή έχουν αλλάξει και μας οδήγησαν να ζητήσουμε να φύγει.

Δεν υπάρχει καμία ένταση. Είναι απλώς οι συνθήκες που πρέπει να διαχειριστούμε.»

-Δεδομένων των συνθηκών, τι περιμένεις να γίνει στη συνέχεια;

«Περιμένουμε από την ΑΕΚ να κατανοήσει την κατάσταση και να βοηθήσει τον Ορμπελίν. Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, αντιμετωπίζουμε συνθήκες που μπορούν να συμβούν αιφνιδίως στη ζωή.

Συμβαίνουν και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κοινή λογική και να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ΑΕΚ.

Ο Ορμπελίν θέλει να επιστρέψει στο Μεξικό και το κλαμπ το γνωρίζει αυτό.

Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι θα κρατήσουμε έναν παίκτη του οποίου το μυαλό είναι αλλού. Είναι ασαφές.

Το να λέμε απλώς ότι “δεν είναι προς πώληση” είναι μια μονομερής δήλωση.

Σε κάθε συμβατική σχέση υπάρχουν δύο μέρη. Ο Ορμπελίν έχει κερδίσει το δικαίωμα να ακουστεί.

Ειδικά όταν έχει το θάρρος και την ειλικρίνεια να εκφράσει δημόσια την επιθυμία του. Δεν κρύβεται. Είναι επαγγελματίας και ρεαλιστής.»

-Τι θα συμβεί, όμως, στην περίπτωση που η ΑΕΚ δεν αφήσει τον παίκτη να φύγει;

«Φυσικά, τα συμβόλαια υπογράφονται για να εκπληρώνονται και από τα δύο μέρη.

Διαβάζω κάποια σχόλια από Έλληνες δημοσιογράφους που λένε ότι αν ο Ορμπελίν δεν φέρει ένα συγκεκριμένο ποσό και εξακολουθεί να θέλει να πάει στο Μεξικό, το κλαμπ θα πρέπει να τον στείλει στην εξέδρα για όλη τη χρονιά.

Αλλά τι είναι αυτό; Σε ποια εποχή ζούμε; Γιατί προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις σκέψεις των αναγνωστών;

Και, παρεμπιπτόντως, ποιος στέλνει τα κλαμπ… στις εξέδρες, όταν δεν θέλουν έναν παίκτη και τον στέλνουν να προπονείται μόνος του, μακριά από τους συμπαίκτες του;

Γι’ αυτό λέω ότι δεν είναι απλά μαθηματικά. Αυτές είναι συνθήκες της ζωής.

Και πρέπει να είναι όλοι ειλικρινείς, διαφανείς και να δείχνουν σεβασμό, όπως ο Ορμπελίν.

Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι θα κρατήσουμε έναν παίκτη που δεν θέλει να μείνει και ο οποίος επίσης έχει προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πόσο χρήσιμο είναι το σώμα να βρίσκεται σε ένα μέρος και το μυαλό σε άλλο;

Ο Ορμπελίν έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και είναι ευγνώμων και σέβεται τους πάντες.

Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Αλλά υπάρχουν συνθήκες στη ζωή που δεν περιμένεις. Είναι σαφές ότι η ΑΕΚ μπορεί να πει ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο και πρέπει να το εκπληρώσει.

Είναι αλήθεια και συμφωνώ μαζί τους. Αλλά μιλώντας για συνθήκες ζωής, φανταστείτε αν η ΑΕΚ δεν υπολόγιζε τον Ορμπελίν και χρειαζόταν να τον πουλήσει.

Τι θα συνέβαινε; Σας διαβεβαιώνω ότι θα φτάναμε σε συμφωνία, γιατί έχουμε μνήμη. Θα βοηθούσαμε την ΑΕΚ όπως περιμένουμε η ΑΕΚ να βοηθήσει τώρα τον Ορμπελίν.»

-Ο παίκτης έχει μιλήσει για όλη αυτή την κατάσταση με τον πρόεδρο Ηλιόπουλο; Ή με τον προπονητή Αλμέιδα;

«Όλοι στην ομάδα έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση. Τα γνωρίζουν όλα.»

-Τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες; Πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Εσείς δεν μπορεί να είστε εδώ για πάντα, ούτε ο Πινέδα μπορεί να ζει και να αγωνίζεται μη γνωρίζοντας τι θα γίνει με το μέλλον του.

«Ειλικρινά, εκμεταλλεύομαι τις μέρες μου στην Ελλάδα για να βελτιώσω τα ελληνικά μου (είπε χαριτολογώντας).

Έχετε μια υπέροχη χώρα με θαυμαστή κουλτούρα. Αυτή είναι μια κατάσταση που θα θέλαμε να επιλύσουμε μέσα στις επόμενες μέρες και θα το κάνουμε αν όλα τα μέρη χρησιμοποιήσουν κοινή λογική.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, η μεταγραφική περίοδος έχει πολύ δρόμο ακόμα για να κλείσει.

Θα σας έλεγα ψέματα αν σας έλεγα ότι ο Ορμπελίν δεν αισθάνεται άβολα. Έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις τα τελευταία δύο καλοκαίρια όταν η απόφασή του και η επιθυμία του ήταν να έρθει στην ΑΕΚ.

Αυτά είναι πράγματα που είναι μέρος της ζωής και πρέπει να τα αντιμετωπίζουν με ειλικρίνεια και κοινή λογική.»

-Ο Πινέδα πώς αισθάνεται για όλη αυτή την κατάσταση; 

«Ανέφερα πριν ότι διάφοροι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα είπαν ότι αν ο Ορμπελίν δεν φέρει ένα συγκεκριμένο ποσό μεταγραφής και επιμένει να επιστρέψει στο Μεξικό, η ΑΕΚ θα πρέπει να τον τιμωρήσει βάζοντάς τον εκτός ομάδας.

Ότι ο Ορμπελίν θα είναι “χαζός” αν επιμείνει γιατί η θέση του στην εθνική ομάδα θα διακινδυνεύσει και αν δεν παίξει τον επόμενο χρόνο οι οικονομικές του προσδοκίες θα είναι πολύ χαμηλότερες.

Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι ο Ορμπελίν είναι μαχητής και αρκετά έξυπνος για να αγωνιστεί για τα πιστεύω του, τις πεποιθήσεις του και την οικογένειά του.

Η οικογένειά του είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του.»

-Η ομάδα του Μεξικού που τον θέλει είναι η Μοντέρεϊ. Θα μπορούσατε να μας πείτε εάν τα χρήματα που ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς είναι όντως αυτά, ή ισχύει κάτι άλλο;

«Ο Ορμπελίν δεν θα φύγει ποτέ από την ΑΕΚ χωρίς να φέρει κέρδος γι΄ αυτήν. Και θα είναι περισσότερο από τα ποσά που έχουν αναφερθεί.»