ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΚΤΟR

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ο δημιουργικός Αστέρας και το θετικό πρόσημο στην Ιταλία (vid)

04.08.24 | 09:33

Γράφει: Βασίλης Ποντικός

Με θετικό πρόσημο επιστρέφει ο Αστέρας Aktor από την Ιταλία, όπου ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του.

Οι Αρκάδες, αν και δεν κατάφεραν να κερδίσουν κόντρα στην Μπολόνια (3-3) και την Ελλάς Βερόνα (ήττα με 1-0), έδειξαν ότι έχουν τη δυνατότητα να παίξουν «δημιουργικό» ποδόσφαιρο, κάτι που σίγουρα θα τους βοηθήσει απέναντι στις κλειστές άμυνες της Stoiximan Super League.

Ο παλιός Μπαρτόλο και ο νέος Ζουγλής

Ένας παίκτης που μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του «μαέστρου» είναι ο Χουλιάν Μπαρτόλο. Ο Αργεντίνος, τόσο στο ματς με την Μπολόνια, όπου πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, όσο και με την Ελλάς Βερόνα, έδειξε ότι θα είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσδοκιών της ομάδας.

Στο παιχνίδι με την Βερόνα, μπήκε ως αλλαγή στο 61΄ και στο 63΄ παραλίγο να ισοφαρίσει με ένα διαγώνιο σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Νίκος Ζουγλής, από την πλευρά του, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε ακόμη ένα παιχνίδι, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του 48΄ όπου ο Μοντιπό μπλόκαρε το σουτ του. Ο Ράσταβατς έχει πολλές προσδοκίες από τον νεαρό παίκτη, ο οποίος δείχνει καλή κίνηση με την μπάλα και ταχύτητα.

Στην ισοπαλία με την Μπολόνια, ο Ζουγλής παραλίγο να σκοράρει, αλλά το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι και ακολούθως ο Ανταμ ισοφάρισε σε 3-3.

Κάνει τη διαφορά ο Μούμο

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα, ο Μούμο, έχει προσφέρει το κάτι παραπάνω στα φιλικά ματς της προετοιμασίας. Ο Ισπανός, εκτός από το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Μπολόνια, είναι συνεχώς παρών σε όλες τις φάσεις και φαίνεται ότι θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Συμπαραστάτης σε αυτόν είναι ο πάντα έμπειρος Φάνης Τζανδάρης, ο οποίος έχει προσαρμοστεί πλήρως στη φιλοσοφία του Αστέρα.

Με φόντο τη δημιουργία

Αυτό που προκύπτει από τα παραπάνω είναι ότι ο Αστέρας δείχνει έτοιμος να προσφέρει δημιουργικό ποδόσφαιρο, καθώς αν προστεθούν στο «μείγμα» οι Καλτσάς, Ρεγκίς, Παλάσιος, Τζίμας και Φαράι, δημιουργείται ένα πολύ τεχνικό και ικανό σύνολο.