Monobala Creative Team

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Το μυαλό του Πινέδα είναι αλλού – Η δύσκολη θέση του Αλμέιδα

04.08.24 | 12:29

Η συνέντευξη του μάνατζερ του Πινέδα και η μεγάλη επιτυχία του monobala.gr (και του Θέμη Τόγια), προκάλεσε την έκρηξη του Μάριου Ηλιόπουλου. Κυρίως γιατί ήταν το κερασάκι στην τούρτα, καθώς ήδη είχε μιλήσει ανοικτά για την ξεκάθαρη επιθυμία του παίκτη του, να αποχωρήσει από την ΑΕΚ και να γυρίσει στο Μεξικό. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Ήταν όμως η καθοριστική.

Τι γίνεται πλέον μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ να…μαζέψει τον εκπρόσωπο του παίκτη και να πάει σε μετωπική ρήξη ουσιαστικά με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή;

Το γυαλί δεν ξανακολλάει. Είναι μαθηματικώς βέβαιο πως αργά ή γρήγορα η ΑΕΚ θα πορευθεί χωρίς τον επιδραστικό χαφ πολυεργαλείο που μπορεί να παίξει σε ένα σωρό θέσεις. Τεράστια απώλεια.

Το μυαλό του Πινέδα είναι αλλού

«Περιμένουμε από την ΑΕΚ να κατανοήσει την κατάσταση και να βοηθήσει τον Ορμπελίν. Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, αντιμετωπίζουμε συνθήκες που μπορούν να συμβούν αιφνιδίως στη ζωή. Συμβαίνουν και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κοινή λογική και να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ΑΕΚ. Ο Ορμπελίν θέλει να επιστρέψει στο Μεξικό και το κλαμπ το γνωρίζει αυτό. Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι θα κρατήσουμε έναν παίκτη του οποίου το μυαλό είναι αλλού. Είναι σαφές». Πολύ ξεκάθαρη δήλωση του κ. Βιγιαρεάλ και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης. Το μυαλό του παίκτη είναι αλλού. Ο Αλμέιδα καλείται να πάρει μία πολύ κρίσιμη απόφαση. Τι προτιμάει; Να κρατήσει τον καλύτερο παίκτη της ομάδας του την τελευταία διετία, έστω και αν είναι ξενερωμένος ή να τον αφήσει να φύγει και να φέρει στη θέση του έναν χρήσιμο με όρεξη να προσφέρει;

Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του πετυχημένου τεχνικού, το ομολογώ. Πρέπει να εισηγηθεί κάτι στον Ηλιόπουλο, ο οποίος αυτήν την στιγμή λειτουργεί όχι τεχνοκρατικά αλλά ΑΕΚτζήδικα. Δηλαδή θέλει να κρατήσει αυτόν τον σπουδαίο παίκτη στο ρόστερ και δεν ακούει τίποτα. Δεν πάει έτσι και θα το καταλάβει, αν φυσικά επιμείνει ο Πινέδα στην αποχώρηση του από την Ελλάδα.

ΑΕΚ και Πινέδα δεν έχουν μέλλον, θα μιλήσει το χρήμα και η λογική

Η ΑΕΚ δαπάνησε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, όταν είδε μετά το δανεισμό πως πρόκειται για κελεπούρι. Τον έδεσε με συμβόλαιο ως το 2027, του έχει δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο, χάρη (και) σε αυτόν πήρε πρωτάθλημα, ίσως και πέρυσι να το έπαιρνε αν ο Αλμέιδα στο Καραϊσκάκη, δεν τον έβγαζε στο ημίχρονο από τη μεσαία γραμμή για να τον βάλει…δεξί μπακ και τελικά να χάσει το ματς από τον Όρτα. Ματς μισός τίτλος.

Όλοι καταλαβαίνουν πως ΑΕΚ και Πινέδα δεν έχουν μέλλον, έτσι όπως τα λέει ο ατζέντης του. Όσα είπε στο monobala.gr και όσα διαμηνύει στην ΑΕΚ εδώ και εβδομάδες είναι σαφή. Έχει δίκιο ο Πινέδα; Ανάλογα από ποια πλευρά το βλέπεις. Όταν έχεις συμβόλαιο οφείλεις να το τιμήσεις. Αν όμως για χ, ψ λόγους θες να φύγεις, αυτό πρέπει να γίνει ομαλά και όχι επιθετικά.

Να δούμε τώρα τους χ, ψ λόγους. Σύμφωνα με τον ατζέντη του είναι προσωπικοί-οικογενειακοί. Σύμφωνα με την ΑΕΚ (και μάλλον έχει δίκιο), είναι τα πολλά λεφτά της Μοντερέι. 10-12 εκατομμύρια για τετραετές συμβόλαιο στην πατρίδα του, λογικά τον…ζάλισαν. Ότι και από τα δύο να ισχύει (δεν αποκλείεται και τα δύο βέβαια), τώρα πια δεν έχει τόση σημασία. Ο Πινέδα έχει αλλού το μυαλό του, η ΑΕΚ δεν θέλει να τον δώσει και μία λύση είναι να ανεβάσει την προσφορά την στον ελληνικό σύλλογο η μεξικανική ομάδα. Και πάλι. Ο Ηλιόπουλος το έχει πάρει προσωπικά. Στους πρώτους μήνες της θητείας του να χάσει τον καλύτερο παίκτη της ομάδας; Πολύ κακό στο πρεστίζ του. Πατάει στο συμβόλαιο και όχι στην επιθυμία του παίκτη (και του ατζέντη φυσικά) και θα το πάει ως τα άκρα. Ξέρετε ποιος βγαίνει χαμένος σε αυτές τις περιπτώσεις; Ναι, σωστά σκεφτήκατε. Και οι δύο.

«Το μοναστήρι να είναι καλά»

Η παλιά ατάκα που αποδίδεται στον Γιώργο Βαρδινογιάννη «το μοναστήρι να είναι καλά», δεν βγαίνει πάντα αληθινή. Κάποιοι παίκτες δεν αναπληρώνονται εύκολα και γρήγορα. Η ΑΕΚ όμως (όπως και κάθε ομάδα) είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις. Ακόμη και αν φύγει τώρα ο Πινέδα, θα βρει το δρόμο της, έχει ισχυρή διοίκηση και καλό προπονητή. Το θέμα είναι αν θα πείσει με κάποιον τρόπο τον παίκτη, στα 28 του, να μείνει Ελλάδα και να μην έχει το μυαλό του στο φευγιό. Ή αν θα αποδεχθεί την πραγματικότητα και θα βρεθεί μία συμφέρουσα λύση. Τα εξώδικα πάντως δεν βοηθούν να γεφυρωθεί το χάσμα.