Αγγλία

Τεν Χαγκ: «Δεν είναι ο στόχος μου τα τρόπαια»

04.08.24 | 12:53

Την άποψη ότι η κατάκτηση ενός τροπαίου δεν είναι ο στόχος του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασε ο Έρικ Τεν Χαγκ.

Ο Ολλανδός τεχνικός μιλώντας στο ΒΒC τόνισε ότι «το πρότζεκτ» που χτίζεται είναι καθαρά για να πάει ο σύλλογος μπροστά, να εξελιχθεί και να στοχεύσει ψηλότερα

«Την άφησα πίσω μου (σ.σ. την περασμένη σεζόν) και κοιτάζω μπροστά. Ξέρω γιατί βρίσκομαι εδώ. Είμαι εδώ για να κερδίζω. Είμαι εδώ για το πρότζεκτ και για να κερδίζω τρόπαια. Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Όχι, [δεν περίμενα ένα τηλεφώνημα], επειδή ήξερα αυτό το πρότζεκτ και πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τώρα συνεργαζόμαστε καλά. Είμαστε όλοι εδώ στην περιοδεία και προετοιμαζόμαστε για τη σεζόν. Η ηγετική ομάδα, το νέο επιτελείο, το νέο προπονητικό επιτελείο, επίσης κάποιοι νέοι παίκτες. Δουλεύουμε για να βελτιωθούμε και να κάνουμε το επόμενο βήμα στη νέα σεζόν. Η νέα δομή και η νέα ηγεσία έχουν έρθει. Νέοι παίκτες έχουν έρθει για να βελτιώσουν τα αποδυτήρια. Φυσικά, η δομή υπάρχει. Ο σύλλογος έχει κάνει αλλαγές και μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα μας δώσει ακόμα καλύτερες βάσεις για να επιτεθούμε. Χτίζουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να σημειώνουμε πρόοδο. Μετά χρειάζεσαι βελτιώσεις. Όλοι έκαναν αξιολόγηση. Κατέληξαν στα σωστά συμπεράσματα, οπότε κάναμε τις αλλαγές στις δομές του συλλόγου. Αλλά επίσης βελτιώνουμε την ομάδα και θα βελτιώσουμε το αγωνιστικό μοντέλο», περιέγραψε ο έμπειρος τεχνικός.

Ο Ολλανδός μίλησε για τη φιλοδοξία του να επαναφέρει τη Γιουνάιτεντ ξανά στην κορυφή των εγχώριων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων:

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες ομάδες και καλύτερους παίκτες και να πετύχουμε περισσότερες επιτυχίες. Έχουμε κατακτήσει δύο τρόπαια, αλλά οι φιλοδοξίες μας είναι υψηλές. Σίγουρα πιστεύω ότι είναι δυνατόν να κατακτήσουμε άλλο ένα τρόπαιο. Αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Δεν αφορά εμένα, αλλά τον σύλλογο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρέπει να βάλουμε τον σύλλογο μπροστά. Όλοι πρέπει να ευθυγραμμιστούν και να πάνε για έναν μεγαλύτερο σκοπό. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα άτομα. Πρόκειται για την ομάδα. Πρόκειται για την ενότητα. Έχει να κάνει με την ομαδικότητα για να πετύχουμε το υψηλότερο δυνατό αποτέλεσμα».