Φωτογραφία; Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Super League: Η έλλειψη ημερομηνιών διατηρεί το πρόγραμμα ως έχει

15.02.24 | 11:53

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Το έκτακτο Δ.Σ. της Super League που έχει προγραμματιστεί για τις 15:45 θα λύσει πλέον τον γρίφο που έχει δημιουργηθεί για την 23η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Όλα δείχνουν πως και τα έξι από τα εφτά παιχνίδια θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο Ολυμπιακός χθες (14/2) ζήτησε την αναβολή του Κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (18/2) στο γήπεδο της Τούμπας. Κι αυτό γιατί μεταξύ των δύο παιχνιδιών του με τη Φερεντσβάρος, το σημερινό και της επόμενης Πέμπτης, η ουγγρική ομάδα δεν έχει παιχνίδι. Ο «Δικέφαλος» του βορρά φέρεται να το δέχτηκε, με τους «ερυθρόλευκους» να πρoτείνουν τη διεξαγωγή του στις 28 Φεβρουαρίου.

Την ημέρα δηλαδή που είναι προγραμματισμένα όλα τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Λίγες ώρες αργότερα μετά το αίτημα του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός φέρεται να ζήτησε αναβολή όλης της 23ης αγωνιστικής. Κι αυτό γιατί ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο την προσεχή Τετάρτη (21/2) και στην περίπτωση που δεν διεξαγόταν το παιχνίδι του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό να μην γίνει και το δικό του με τη Λαμία.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του monobala.gr, ο Γκουστάβο Πογιέτ έχει ζητήσει να μην γίνουν παιχνίδια στις 16 και 17 Μαρτίου. Το Σαββατοκύριακο δηλαδή που έχουν προγραμματιστεί παιχνίδια για τα playoffs και τα playouts της Stoiximan Super League για να κάνει μίνι προετοιμασία με τους διεθνείς ενόψει των δύο παιχνιδιών του Nations League. Δύο αναμετρήσεις που θα κρίνουν αν η Εθνική μας ομάδα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για την τελική φάση του EURO 2024.

Τα πάντα πλέον θα ξεκαθαρίσουν μια και καλή μέσα στις επόμενες ώρες. Στις 15:45 που ξεκινάει το έκτακτο Δ.Σ. της Stoiximan Super League. Το πιθανότερο σενάριο είναι τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής να διεξαχθούν κανονικά αφού σύμφωνα με το οργανόγραμμα δεν φαίνεται να υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου. Ήδη οι ΠΑΕ γνωρίζουν πότε θα διεξαχθούν οι αγωνιστικές των playoffs και playouts. Σε αυτές των playoffs υπάρχουν και εμβόλιμες ενώ για τα playouts είναι μόνο ημέρα Σάββατο και για τις εφτά αγωνιστικές.

Για να υπάρξει αναβολή της των παιχνιδιών της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League ή έστω του παιχνιδιού ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός μετά το αίτημα της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από 2/3 επί των παρόντων στο Δ.Σ. που ισοδυναμεί με 10 ναι της λίγκας.