STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παναθηναϊκός: Μεταγραφική ενίσχυση με παίκτες ποιότητας που τον ανεβάζουν επίπεδο

05.08.24 | 16:34

Το φετινό μεταγραφικό καλοκαιρινό παζάρι για τον Παναθηναϊκό τον αλλάζει επίπεδο. Οι «πράσινοι» είχαν θέσει υψηλούς στόχους για να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις που είχαν ανάγκη και μέχρι τώρα έχουν αποκτήσει παίκτες με εμπειρίες από κορυφαία πρωταθλήματα και με ρόλους πρωταγωνιστών στις ομάδες τους. Απομένει, σίγουρα, μία ακόμη κίνηση για το αριστερό άκρο της επίθεσης που αν κρίνουμε από τα όσα έχουν γίνει ως τώρα και αυτή θα είναι αντίστοιχου επιπέδου.

Ας δούμε τις κινήσεις που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός:

Νεμάνια Μαξίμοβιτς: 6 χρόνια βασικός στη La Liga

Ήταν η πρώτη κίνηση του καλοκαιριού κι ας έγινε το χειμώνα. Ένας διεθνής παίκτης που έδωσε το παρών στο πρόσφατο Euro (με την Εθνική Σερβίας) και που τα τελευταία 6 χρόνια είναι βασικός και αναντικατάστατος σε ένα από τα 2 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η παρουσία του Μαξίμοβιτς στη Χετάφε αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι εξαιρετική, βάση βιογραφικού, και μένει να φανεί η επίδραση που θα έχει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Τετέ: Η 2η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος άσος είναι μία από τις μεταγραφές της σεζόν στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει αυτό το καλοκαίρι οποιοσδήποτε ελληνικός σύλλογος ενώ αποτελεί τη 2η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν την οικονομική υπέρβαση αλλά το βασικό είναι τα ποιοτικά στοιχεία του παίκτη. Τα 15 εκ. που δαπάνησε η Σαχτάρ στα 19 του για να φέρει τον Τετέ από τη Βραζιλία μπορεί τότε να φάνηκαν πολλά όμως οι 3 σεζόν του στην Ουκρανία ήταν εντυπωσιακές. Την  επόμενη τριετία ο Τετέ μάζεψες εμπειρίες από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Τουρκία και πλέον θα έχει την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό.

Ίνγκι Ίνγκασον: Ένα από τα κορυφαία στόπερ της Stoiximan Superleague

Για τον Ίνγκασον δεν χρειάζεται να αναλύσουμε και πολλά. Όποιος έβλεπε τα τελευταία χρόνια ελληνικό πρωτάθλημα γνωρίζει το τι έκανε ο Ισλανδός στόπερ. Η παρουσία του στον ΠΑΟΚ αποδεικνύει τη χρησιμότητα του και ήταν ο λόγος που η Κοπεγχάγη δαπάνησε 4 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Παναθηναϊκός επένδυσε στα… σίγουρα πόδια του, έβγαλε 3,5 εκ. ευρώ από τα ταμεία του μόνο για την ομάδα του παίκτη και έβαλε στο ρόστερ του μία ποιοτικότατη λύση στην άμυνα και μάλιστα χωρίς να απαιτείται και μεγάλος χρόνος προσαρμογής. Δεν είναι τυχαίο ότι δέκα ημέρες μετά την άφιξή του αγωνίστηκε βασικός στο δεύτερο ματς με την Μπότεφ και οι «πράσινοι» κράτησαν με άνεση το «μηδέν».

Φίλιπ Μαξ: Ένας αριστερός μπακ με γκολ και ασίστ

Credits: Screenshot Youtube Eintracht Frankfurt

Ο Φίλιπ Μαξ αποτελεί την τελευταία κίνηση του Παναθηναϊκού μέχρι την επόμενη. Ο 31χρονος αριστερός μπακ έχει παραστάσεις από την Bundesliga και μάλιστα έχοντας ρόλο βασικού τις περισσότερες χρονιές του. Παίκτης με εμπειρία, δεδομένη ποιότητα και επιθετικά χαρίσματα αν και η θέση του είναι αριστερός μπακ. Σημαντικό στοιχείο είναι και το ότι η μοναδική του απόπειρα να βγει εκτός Γερμανίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Και μάλιστα όχι σε τυχαία ομάδα. Τα τρία χρόνια του στην PSV Αίντχόφεν ήταν ποιοτικά και η επιστροφή του στην Bundesliga έγινε σε καλύτερη ομάδα από αυτήν που ήταν πριν αποχωρήσει.

Μπάλντοκ: Έλληνας διεθνής με παραστάσεις από Premier League

Το ότι η Premier League είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο το γνωρίζουν όλοι όπως και το ότι δεν υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες παίκτες που είχαν φανέλα βασικού σε ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος. Ένας τέτοιος είναι ο Μπάλντοκ που το 2020 και το 2021 ήταν βασικός και αναντικατάστατος με τη Σέφιλντ Γιουνάιιτεντ στην Premier League. Μπορεί την τελευταία του σεζόν λόγω των τραυματισμών να μην είχε αντίστοιχο ρόλο όμως η εμπειρία του και οι παραστάσεις του αναμένεται να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό.

Και όλα αυτά ενώ ακόμη είναι σε εξέλιξη η μεταγραφική περίοδος και αναμένεται, τουλάχιστον, ακόμη μία δυνατή κίνηση. Ενώ μην ξεχνάμε πως έχουν ήδη αποκτηθεί με μεταγραφή δύο βασικοί παίκτες της περυσινής σεζόν, ο Γιέντβαϊ και ο Ντραγκόφσκι.