Ο Γάλλος θα είναι ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης Κ19 των «ερυθρολεύκων» Credits: Screenshot Youtube MHSC TV - Montpellier Hérault Sport Club

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ολυμπιακός: Ο Ρομέν Πιτό νέος προπονητής της Κ19

05.08.24 | 17:51

Νέος προπονητής της «χρυσής» Κ19 του Ολυμπιακού, που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης πριν από μερικούς μήνες, θα είναι ο Γάλλος, Ρομέν Πιτό.

Ο 47χρονος τεχνικός που έχει μεγάλη εμπειρία από τη Ligue 1 και ένα πλούσιο βιογραφικό, αναλαμβάνει τα ηνία των πρωταθλητών Ευρώπης, αποτελεί μια ακόμη επιλογή του Ζοζέ Ανιγκό, που επέστρεψε στις υποδομές των ερυθρόλευκων.

Ο Γάλλος προπονητής ήταν υπεύθυνος ακαδημιών και προπονητής της Β’ ομάδας του γαλλικού συλλόγου, όπου υπήρξε και ως ποδοσφαιριστής. Από το 2021 ήταν στο πλάι του Ολιβιέ Νταλογκλιό ενώ μετά την απόλυση του, ανέλαβε την πρώτη ομάδα για 12 ματς.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τον Πιτό που σε λίγες ημέρες γίνεται 47 ετών (ημερ. γεν. 8/8/1977), έχει δουλέψει σαν υπηρεσιακός στην πρώτη ομάδα της Μονπελιέ, ενώ ήταν και βοηθός, ενώ υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής στα γαλλικά γήπεδα, φορώντας τις φανέλες των Νίς, Σοσό και Μονπελιέ.