Φωτογραφία: Ιntime

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

ΠΑΟΚ: Τα… γνωστά ερωτηματικά

06.08.24 | 09:37

Στα δύο πρώτα παιχνίδια με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα, με εξαίρεση την παρουσία του Γιόνι Ότο αντί του Γιοάν Σάστρε στη ρεβάνς.

Σήμερα το βράδυ (20:00) στο «Eleda Stadion», ο ΠΑΟΚ καλείται κόντρα στη Μάλμε να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρουσιάζει τόσο το πλάνο που θα ακολουθήσει ο Ρουμάνος προπονητής όσο και στα πρόσωπα που θα εμπιστευτεί για το αρχικό σχήμα.

Οι σίγουροι και… οι υπόλοιποι

Ασφαλώς, οι Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Σβαμπ, Τάισον και Μπράντον, μπορούν να θεωρηθούν… σίγουροι.

Από εκεί και πέρα, ο Ότο έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Σάστρε για το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Τόμας Μουργκ φαντάζει το φαβορί για τη θέση «10», έναντι του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Από την πλευρά του, ο Τόμας Κεντζιόρα δείχνει έτοιμος να φορέσει για πρώτη φορά τα «ασπρόμαυρα» από την ημέρα που επέστρεψε στον «δικέφαλο» και να συνθέσει με τον Κουλιεράκη το αμυντικό δίδυμο που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, με τους Μαγκομέντ Οζντόεφ και Μαντί Καμαρά να «ερίζουν» εκ νέου για τη θέση δίπλα στον Σβαμπ, με τον Ρώσο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Τέλος, κάθε άλλο παρά απίθανη είναι η χρησιμοποίηση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς για πρώτη φορά φέτος στο αρχικό σχήμα στη θέση του Κίριλ Ντεσπόντοφ, κυρίως λόγω της καλύτερης ισορροπίας που δίνει στη δεξιά πτέρυγα, βάσει της αμυντικής συμπεριφοράς του.

Σε ότι αφορά τους δύο… νέους, Ταρίκ Τισουντάλι και Φεντόρ Τσαλόφ, το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Μαροκινό να μπαίνει ως αλλαγή στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα στη θέση του Μπράντον Τόμας, έχοντας καταγράψει περισσότερες προπονήσεις σε σχέση με τον Ρώσο.

Ερωτηθείς πάντως για τους δύο τελευταίους, ο Ράζβαν Λουτσέσκου απάντησε χθες πως «δεν ξέρω πως θα κυλήσουν τα ματς, αναλόγα με την εξέλιξή τους θα δούμε το πως θα τους αξιοποιήσουμε, είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που βάζω άμεσα παίκτες στη λίστα», ενώ σε ότι αφορά το αν οι παίκτες που ενσωματώθηκαν αργότερα έχουν καλύψει το χαμένο έδαφος, αποκρίθηκε:

«Έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη σεζόν. Ναι, είναι πολύ σημαντικά αυτά τα ματς και αγωνιστικά αλλά και οικονομικά.

Δεν έχουν όλοι τις ίδιες προπονήσεις όπως δεν έχουμε και την ίδια ποιότητα και αυτό κάνει τον κάθε παίκτη να διαφέρει σε βαθμό ετοιμότητας.

Δεν έχουμε μαγικό κουμπί που το πατάς και όλοι είναι έτοιμοι».