Πανσερραϊκός Credits: Panserraikos FC (Facebook)

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Πανσερραϊκός: Τα συμπεράσματα από το τεστ με Νίκη Βόλου

06.08.24 | 13:29

Δεύτερο δείγμα γραφής για τον Πανσερραϊκό, στο 5-0 με τη Νίκη Βόλου, με νέα συμπεράσματα για τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Και αν ήταν η πρώτη φιλική νίκη με άνεση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα «λιοντάρια» ήταν καλύτερα ως εικόνα, σε σχέση με το παρθενικό ισόπαλο με τον Λεβαδειακό (1-1).

Η δυναμική των δυο αντιπάλων είναι διαφορετική, άρα και ο δείκτης δυσκολίας, με το δείγμα συνεπώς να μη θεωρείται απόλυτα αξιόπιστο και αντιπροσωπευτικό.

«Ψαχνόταν» το πρώτο ημίωρο

Το τελικό 5-0 με μια ανέτοιμη ομάδα μιας χαμηλότερης κατηγορίας, που «ψαχνόταν» και δοκίμαζε παίκτες, δεν… παρασέρνει τους Σερραίους.

Το πρώτο μισάωρο οι «ερυθρόλευκοι» δεν «πατούσαν» πολύ καλά, ανεβάζοντας στροφές στη συνέχεια.

«Έλαμψε» ο… αρχηγός Ματίας Τομάς

Εκείνος που εντυπωσιάζει είναι ο Ματίας Τομάς. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός γενικά στην προετοιμασία αλλά και στα δυο πρώτα τεστ δείχνει ότι μπορεί να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, μετά και τη φυγή του Ουάρντα.

Μοίρασε δυο ασίστ, πέτυχε ένα ωραίο γκολ με φάουλ και στο δεύτερο μέρος φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Άρεσαν Περούτσι-Κατσουλίδης

Ντεμπούτο με τον Πανσερραϊκό έκαναν οι Φρανσίσκο Περούτσι και Βασίλης Κατσουλίδης. Ο Αργεντινός ήρθε με 24ωρο ταξίδι την Πέμπτη, έκανε… μισή προπόνηση την Κυριακή και έπαιξε 35 λεπτά, δείχνοντας με τις κινήσεις του ότι θα βοηθήσει ως… καθαρό «εξάρι», αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στην πρεμιέρα του και χωρίς να προλάβει να εγκλιματιστεί. Θετικό ντεμπούτο και για τον Κατσουλίδη, που βρήκε δίχτυα στην πρώτη εμφάνισή του.

Οι νεαροί Βασιλάκος και Αλειφερόπουλος

Καλές εντυπώσεις άφησε και ο 16χρονος αριστερός μπακ, Σταύρος Βασιλάκος το τελευταίο 15λεπτο, ενώ από τους παίκτες των ακαδημιών ο μόνος με μη επαγγελματικό συμβόλαιο που παίρνει μέρος στην προετοιμασία είναι ο Αλειφερόπουλος (αμυντικός χαφ), που έπαιξε το τελευταίο δεκάλεπτο και αναμένεται το ξεκαθάρισμα για την περίπτωσή του.

Ο αριστερός μπακ και η Λαμία

Από την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έλειψαν οι Δεληγιαννίδης, Παπαβασιλείου, Τσομπανίδης, ενώ το επόμενο ματς του τουρνουά θα δοθεί αύριο (7/8) με τη Λαμία.

Στα μεταγραφικά, προτεραιότητα παραμένει η μεταγραφή αριστερού μπακ, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο απόκτησης εξτρέμ.

Όχι μόνο λόγω της ατυχίας με τον Γιώργο Μαρίνο, αλλά και γιατί δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στην προετοιμασία ο Φαμπρίς Κα, με το θέμα του Καμερουνέζου να αποτελεί ακόμα ένα κριτήριο για το αν έρθει άλλος winger.