Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα γραφεία της ΕΠΟ Φωτογραφία: Intime

Παρασκήνιο

Αυτή είναι η ατζέντα Μαρινάκη για ΕΠΟ και Superleague – Το μήνυμα του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ

06.08.24 | 15:28

Γράφει: Avatar photo

Ποια είναι η ατζέντα του Ολυμπιακού σε ΕΠΟ και Super League;

Ποιος ήταν ο ρόλος του Αλόνσο στη μεταγραφή του Μαξ και σε ποιο σημείο βρίσκεται η επόμενη μεταγραφή του Παναθηναϊκού;

Από πότε παρακολουθεί τους Έλληνες διαιτητές ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά;

Τί μήνυμα έστειλε ο Λουτσέσκου στους επιθετικούς του ΠΑΟΚ;

Πως θα διαχειριστεί η ΑΕΚ το θέμα του τρίτου τερματοφύλακα μετά τον τραυματισμό του Μπρινιόλι;

Ποια ήταν η συμπεριφορά του Μπέου στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ;

Ποιος διεθνής διαιτητής είναι φαβορί για να καλύψει την «κενή» θέση στην ΚΕΔ;

Παίζει… και για άλλη ομάδα της Super League o Σισέ;

Τι θα γίνει με τον Λορέν Μορόν στον Άρη;

Πού κοιτάει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Σταφυλίδης;

Tις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έχει ο «Αδιάκριτος»!

Η «ερυθρόλευκη» ατζέντα για ΕΠΟ και Super League

Η παροχή στήριξης από την πλευρά του Ολυμπιακού στην υποψηφιότητα Γκαγκάτση στην ΕΠΟ, δεν ήταν μια «ad hoc» απόφαση.

Ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένη ατζέντα, η οποία στο βαθμό που βρίσκει σύμφωνη τη νέα ηγεσία της ΕΠΟ και τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο Super League, θα υλοποιείται σταδιακά.

Το είδαμε με την εκλογή Μαρινάκη στην προεδρία της Super League και με την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των πλέι οφ.

To είδαμε με το ξήλωμα όλης της προηγούμενης σύνθεσης της ΚΕΔ και την επαναφορά στο μοντέλο, όπου κουμάντο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, θα κάνουν αλλοδαποί, στην επιλογή των οποίων θα εμπλέκεται η UEFA.

To είδαμε και με την επιστροφή της Εθνικής στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την αποχώρησή της από την OPAP Arena.

Όμως η «ερυθρόλευκη» ατζέντα δεν εξαντλείται εδώ.

Επόμενοι στόχοι είναι η επαγγελματική διαιτησία, η μετακόμιση των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ από τα γραφεία στο πάρκο Γουδή και η μείωση των χρημάτων που αποδίδει ο συνεταιρισμός της Super League στην ομοσπονδία.

Τα θέματα αυτά, όμως, έχουν εκ των πραγμάτων μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ως προς την υλοποίηση…

Τον πέρασε από κόσκινο

Μπορεί το όνομα του Φίλιπ Μαξ, όπως και πολλά άλλα στις φετινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού, να μην είχε δει το φως της δημοσιότητας, αλλά η περίπτωσή του ήταν ψηλά στη λίστα με τους αριστερούς μπακ.

Οι άνθρωποι του κλαμπ τον είχαν ξεχωρίσει μαζί με έναν ακόμη Λατίνο μπακ και εν τέλει προχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες στην απόκτησή του.

Credits: Screenshot Youtube Eintracht Frankfurt

Ο ποδοσφαιριστής πέρασε από… κόσκινο, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να δίνει τη συγκατάθεσή του, βλέποντας στον Γερμανό άσο στοιχεία που ήθελε και φυσικά εμπειρία και προσωπικότητα.

Όσο για τον επόμενο; Εκεί η υπόθεση δείχνει να είναι πιο… στρωμένη και σύντομα αναμένεται να “σκάσει” το όνομα του εκλεκτού για τη θέση του αριστερού εξτρέμ!

Μαθήματα ισορροπίας

Έχει εξήγηση η… δευτερολογία του Ράζβαν Λουτσέσκου στο τέλος της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, σε ερώτηση για την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών, που ενσωματώθηκαν με καθυστέρηση στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και τον ρόλο που θα έχουν οι Τισουντάλι και Τσάλοφ στα δύο ματς με τη Μάλμε.

Όσο ποιοτικοί και αν είναι οι Ταρίκ Τισουντάλι και Φεντόρ Τσάλοφ, αλλά και ικανοί να δώσουν έξτρα… ώθηση στην επίθεση του ΠΑΟΚ, ο Ρουμάνος προπονητής νιώθει πως «απειλείται» η ισορροπία και η συνοχή του «γκρουπ» του, έως ότου οι δύο επιθετικοί ενσωματωθούν… ψυχή τε και σώματι στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Έτσι, θέλησε μεταξύ άλλων να κάνει ιδιαίτερη μνεία στους Αλί Σαμάτα και Ιβάν Νάσμπεργκ, στην προσπάθειά του να περάσει το μήνυμα πως οι υπόλοιποι… παλιοί και ιδιαίτερα αυτοί που αγωνίζονται στην επίθεση, δεν θα αδικηθούν λόγω της παρουσίας του Μαροκινού και του Ρώσου.

Η προετοιμασία του Λανουά

Ο Στεφάν Λανουά έπιασε ουσιαστικά δουλειά από τις 20 Ιουλίου ως νέος αρχιδιαιτητής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τότε χρονολογείται ότι παρακολουθεί τους ρέφερι του πίνακα της Super League μέσω βίντεο! Δεν άρχισε να ασχολείται από χθες που ήρθε στη χώρα μας.

Ο Γάλλος και η ΕΠΟ κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα. Ο Λανουά προετοιμαζόταν ενώ ακόμη δεν είχε «κλειδώσει» η συμφωνία των δύο πλευρών.

Φωτογραφία: Intime

Ήθελε να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να έχει εικόνα της κατάστασης πριν πατήσει το πόδι του στην Αθήνα. Τουλάχιστον για τα βασικά. Για τις λεπτομέρειες ενημερώνεται.

Ο Σιδηρόπουλος θα καλύψει το «κενό» στην ΚΕΔ

Δύο Έλληνες μπήκαν τελικά στην ΚΕΔ. Ο Ευθυμιάδης και η Κόκκοτου. Τέσσερις ήταν στο προηγούμενο σχήμα.

Δύο θέσεις πρέπει να καλυφθούν ή το λιγότερο μία.

Κρατήθηκε επίτηδες κενή. Είναι ήδη ρεζερβέ. Αν ο Σιδηρόπουλος βγει από την elite κατηγορία της UEFA τον Δεκέμβριο, θα μπορεί να παραιτηθεί και να βγει από τον πίνακα των ρέφερι της Super League για να μπει στην ΚΕΔ.

Ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος
Φωτογραφία: Intime

Προκειμένου να αναλάβει την εκπαίδευση των διαιτητών. Είναι όλα μελετημένα. Αν δεν μπορεί ο Σιδηρόπουλος υπάρχει και άλλος διαθέσιμος με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί η ΕΠΟ. Πρόκειται για μεγάλο όνομα.

Περιμένοντας τον Μπρινιόλι…

O τραυματισμός του Μπρινιόλι προκάλεσε μια συζήτηση για το αν η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει τρίτο τερματοφύλακα.
Κάποιον σχετικά μεγαλύτερης ηλικίας που, αφενός μεν θα καλύψει το κενό του Ιταλού στο διάστημα της απουσίας του, αφετέρου δε δε θα συμβιβαστεί με την προοπτική, μετά την επιστροφή του Μπρινιόλι στην ενεργό δράση, να γίνει τρίτος τερματοφύλακας χωρίς να έχει απαίτηση ν’ αγωνίζεται.

Φωτογραφία: Intime

Όλα τα παραπάνω λέγονται σε καφενειακό επίπεδο, γιατί αυτό που προκύπτει ως πληροφόρηση είναι ότι στην ΑΕΚ δεν έχει εκφραστεί καμία διάθεση να πάρει κι άλλον τερματοφύλακα. Συνεπώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι «κιτρινόμαυροι» θα πορευτούν με τους Στρακόσα και Θεοχάρη μέχρι την επιστροφή του Μπρινιόλι. Επίσης αβάσιμες είναι οι εικασίες σχετικά με την πιθανή ενεργοποίηση ενός εκ των δυο παροπλισμένων Στάνκοβιτς και Αθανασιάδη οι οποίοι μέχρι να βρουν ομάδα θα προπονούνται με την ΑΕΚ Β.

Τα βλέμματα στραμμένα στον… Μπέο

Η παρουσία του Αχ. Μπέου στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, για πρώτη φορά στα περίπου 30 χρόνια, που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, τράβηξε τα βλέμματα, αφού είναι γνωστός ο εκρηκτικός χαρακτήρας και η αθυροστομία του.

Ωστόσο στις δύο πρώτες συνεδριάσεις οι ομοτράπεζοί του χαρακτήρισαν την παρουσία του «ήπιων τόνων».

Μάλιστα, έλεγαν ότι σε πολλές περιπτώσεις έδειχνε να βιάζεται να τελειώσουν τα προς συζήτηση θέματα επαναλαμβάνοντας τη φράση «πάμε όπως τα λέει η εισήγηση», φράση, που όπως παρατήρησε κάποιος, μάλλον τη χρησιμοποιεί στα δημοτικά συμβούλια του δήμου Βόλου.

Βέβαια, είμαστε ακόμη στην αρχή…

Τρίτη και… φαρμακερή για τον Σισέ

Ο Πάπε Αμπού Σισέ δεν μπόρεσε τελικά να πετύχει την επιστροφή του στην Ελλάδα αρχικά με το φλερτ που είχε με την ΑΕΚ και ακολούθως με τον Άρη παρά το ότι βρέθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά το όνομα του Σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού φέρεται να παίζει τις τελευταίες ημέρες και για τρίτη ομάδα της Stoiximan Super League με έδρα άλλη πόλη. Το θέμα είναι αν θα προχωρήσει και αν ο Σισέ τη φορά αυτή υπογράψει το συμβόλαιό του. Το σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να γίνει μέλος του Άρη και κάτοικος Θεσσαλονίκης δεν θα μπορέσει να συνυπάρξει με τον κολλητό του από τον Ολυμπιακό τον Μαντί Καμαρά.

Το μεγάλο ερωτηματικό με Μορόν

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League και στον Άρη και το μεγάλο ερώτημα για τον Άκη Μάντζιο είναι ένα. Τι θα γίνει με τον Λορέν Μορόν. Θα μείνει ή όχι τελικά ο Ισπανός επιθετικός και πρώτος σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης την περσινή χρονιά αλλά και του πρωταθλήματος στο ρόστερ της; Άγνωστο.

Φωτογραφία: Intime

Μετά από δυόμιση μήνες από το τελευταίο περσινό παιχνίδι της χρονιάς, το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 25 του Μάη, δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο Θόδωρος Καρυπίδης μπορεί να έχει υπομονή αλλά ο Έλληνας τεχνικός περιμένει από τον Μορόν να είναι όπως πέρσι και όχι όπως στα μέχρι στιγμής φιλικά παιχνίδια όπου έχει δείξει φανερά επηρεασμένος.

Θέλει και πάλι Γερμανία ο Σταφυλίδης

Ο Κώστας Σταφυλίδης έχει επιλέξει να κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Σκόπελο στις πρώτες μέρες του Αυγούστου έχοντας ξεκαθαρίσει μέσα του το ποδοσφαιρικό του μέλλον για την επόμενη χρονιά. Ο 31χρονος διεθνής αριστερός μπακ θα γύριζε στην Ελλάδα μόνο για τον ΠΑΟΚ οπότε ψάχνεται και πάλι για το εξωτερικό με τη Γερμανία όπου έχει εγκλιματιστεί.