Η Ένωση γνώρισε την ήττα στην Αρμενία και θα προσπαθήσει να κάνει την ανατροπή στην «Opap Arena» Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Νόα – ΑΕΚ 3-1: «Μοιραίος» Στρακόσα και… λάθη, χάρισαν την νίκη στους Αρμένιους

06.08.24 | 21:00

H AEK δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Αρμενία, χάνοντας από την Νόα με 3-1 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, με τον Θωμά Στρακόσα να κάνει δύο μοιραία λάθη τα οποία στοίχησαν στην ομάδα του.

Η Ένωση την επόμενη Πέμπτη (15/8) θα χρειαστεί να ανατρέψει προβάδισμα δυο γκολ.

H αναμέτρηση ξεκίνησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο επτάλεπτο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό.

Προειδοποίησε ο Γκατσίνοβιτς

Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ από τα αριστερά και ο Μουκουντί πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Νόα και πήρε τη γυριστή κεφαλιά, για να προλάβει τον κίπερ των γηπεδούχων αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Έξοδος «Μεσολογγίου»  από Τσαντσάρεβιτς και 1-0 η ΑΕΚ

Η Ένωση στο 22 λεπτό άνοιξε το σκορ μέσα από στημένη φάση. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Λιβάι Γκαρσία πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, για να πάρει την κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Τσαντσάρεβιτς και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Έχει μπει εντυπωσιακά στη σεζόν ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο οποίος σε τρία ματς έχει πέντε γκολ και μια ασίστ.

Λάθος πάσα του Στρακόσα και 1-1 οι Αρμένιοι

Στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία, η Νόα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Πίνσον έγινε κάτοχος της μπάλας και από τη στιγμή που οι Βίντα και Σιμάνσκι του άφησαν χώρο έκανε το συρτό δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Στρακόσα.

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίωρο και έδειχνε πως δεν θα έχει πρόβλημα, όμως μία αμυντική ολιγωρία επέτρεψε στην Νόα όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά και να πιστέψει ότι μπορεί να απειλήσει την ελληνική ομάδα.

Μουδιασμένη συνέχισε να η Ένωση μετά από το γκολ της ισοφάρισης που ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις ομάδες να μην έχουν ρυθμό με τις διακοπές να κυριαρχούν και τον αγώνα με την Νόα να δείχνει ισορροπημένος.

Μοιραίος… Στρακόσα δέχτηκε γκολ από τον τερματοφύλακα της Νόα

Η Νόα στο 68 πήρε προβάδισμά με από τον κίπερ της. Ύστερα από γέμισμα του Τσαντσάρεβιτς, η μπάλα γκελάρει μία στο έδαφος, περνά πάνω από τον Στρακόσα και καταλήγει στα δίχτυα. Τρομερά άτυχη στιγμή

Απίστευτες σκηνές στο γήπεδο, με τον γκολκίπερ της Νόα να γίνεται αντικείμενο λατρείας από τους συμπαίκτες του.

Ο Τσαντσάρεβιτς δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να συνειδητοποιήσει πως πέτυχε γκολ με βολέ, από τη μία εστία στην άλλη. Ο αέρας είναι υπέρ της Νόα στο δεύτερο μέρος όμως, παρόλα αυτά ο Στρακόσα φέρει ακέραια την ευθύνη!

Τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων δεν έφεραν αλλαγή σκηνικού όμως ο εφιάλτης για την Ένωση συνεχίστηκε στο 90+8′ αφού δέχτηκε και τρίτο γκολ.

Ο Τσαντσάρεβιτς έκανε το βολέ και ο Μανβελιάν βγήκε απέναντι στον Στρακόσα, για να τον νικήσει με διπλή προσπάθεια και να κάνει το 3-1, σφραγίζοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Νόα και βάζοντας δύσκολα στην ΑΕΚ ενόψει της ρεβάνς στην “OPAP Arena” στις 15 Αυγούστου.

Νόα – ΑΕΚ 3-1

Νόα:Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Μίλκοβιτς, Θοράρινσον, Σάντος, Γκάμπος (46′ Γκρεγκόριο), Σανγκαρέ, Μανβελιάν, Πίνσον, Άιας (46′ Αβανεσιάν), Φερέιρα

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Περέιρα), Ελίασον (78′ Άμραμπατ), Λιούμπιτσιτς (68′ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (68′ Κοϊτά), Γκαρσία