Οι παίκτες του Άρη σε φιλικό αγώνα Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Φωνάζει για ενίσχυση αλλά δεν έχει χρόνο

07.08.24 | 18:40

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Έντεκα μέρες πριν από τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League και ο Άρης σύμφωνα με την εικόνα που έδειξε στο φιλικό με την Ελμπασάνι στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι ξεκάθαρο πως και έτοιμος δεν είναι και ενίσχυση χρειάζεται.

Eπόμενο ήταν να μην είναι έτοιμος αφού βρίσκεται ακόμη σε φάση προετοιμασίας. Ωστόσο γίνεται δουλειά εδώ και περισσότερο από έναν μήνα με την βάση να υπάρχει από τη περσινή χρονιά. Οπότε πολύ απλά η εικόνα θα έπρεπε να είναι καλύτερη για ποδοσφαιριστές που γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και την λογική του προπονητή τους. Του Άκη Μάντζιου.

Όσο για την ενίσχυση, αυτή είναι ξεκάθαρη πως χρειαζόταν για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της τη νέα χρονιά. Να αισθάνεται δυνατή στην εξασφάλιση του ενός από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, να διεκδικήσει την παρουσία της στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος αλλά και την παρουσία της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson ώστε να διεκδικήσει έναν τίτλο. Τη φορά αυτή στο ΟΑΚΑ όπως και να έχει παρουσία των χιλιάδων και διψασμένων φιλάθλων της.

Ο Άρης είναι ξεκάθαρο πως υλικό μπορεί να έχει αλλά είναι ξεκάθαρο παρόλα αυτά, πως ψάχνεται όσον αφορά την εύρεση της χημείας του και την αγωνιστική του ταυτότητα όπως την θέλει ο Μάντζιος αλλά και για ενίσχυση. Ο Έλληνας τεχνικός περιμένει και συνεχίζει καθημερινά να δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του, με τα προβλήματα να εμφανίζονται και αυτούς που έχει ζητήσει σε συγκεκριμένες θέσεις να μην έχουν ακόμη αποκτηθεί.

Ο Άρης στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου έχει δώσει τέσσερα φιλικά και έχει τέσσερα νέα πρόσωπα. Τους Ντιαντί, Σίστο, Μάγιο και Μούντσου σε συνδυασμό με απώλειες που έχουνε υπάρξει επίσης τεσσάρων ο καθένας με τη δική του σημασία που βρίσκονταν στην περσινή εξίσωση του Μάντζιου. Οι Χουτεσιώτης που πήγε στον Ατρόμητο, Οντουμπάτζο στην ΑΕΚ, Βερστράτε και Τζούρασεκ.

Από εκεί και πέρα ο Σιφουέντες ακόμη δεν έχει έρθει σαν δανεικός από την Ρέιντζερς αφού παραμένει δανεικός στην Κρουζέιρο. Δεν έχει αποκτηθεί ο παρτενέρ του Κουέστα που πλέον είναι και τραυματίας εδώ και μία εβδομάδα με αποτέλεσμα να αγωνιστεί κόντρα στην Ελμπασάνι ο 20χρονος Κυριαζής. Αριστερός μπακ δεν έχει ακόμη αποκτηθεί όπως επίσης ένας κεντρικός αμυντικός κι ένα 6άρι αλλά και ένας ακόμη επιθετικός, τη στιγμή που ο Μορόν για ένα ακόμη φιλικό δεν θύμιζε τον περσινό εκτελεστή. Αυτόν που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και του πρωταθλήματος.

Ο Άρης στο πρώτο φετινό δείγμα γραφής του στη διάρκεια της προετοιμασίας του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση τους φιλάθλους του που θέλησαν να βρεθούν στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από κοντά. Οι δοκιμές συνεχίστηκαν από τον Μάντζιο αλλά το… καμπανάκι ήχησε μέσα από την εμφάνιση όχι για τον Έλληνα τεχνικό αλλά κυρίως για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Τον Θόδωρο Καρυπίδη που καλείται να… κλείσει τα «ανοιχτά μέτωπα» με μεγάλο του αντίπαλο τον χρόνο.

Ο Άρης δεν ήταν ουσιαστικός στην επίθεσή του που σημαίνει ότι του λείπει το γκολ. Δεν ήταν καλός στην άμυνα όπου δέχτηκε γκολ από στημένη φάση και εν ολίγοις του έλειπε η ουσία. Ο Παναγίδης χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός μπακ ενώ εκτός του Κυριαζή έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους οι νεαποκτηθέντες Μάγιο και Μούντσου.

Ωστόσο εκτός του Κουέστα στον Μάντζιο έλειπε ο επίσης τραυματίας Νταρίντα μαζί με τους Σίστο και Φεράρι που είναι επόμενο να περιμένει την άμεση επιστροφή τους στις προπονήσεις. Το παιχνίδι με την Λαμία σε τρεις ημέρες, το Σάββατο (10/8), «στο Κλεάνθης Βικελίδης» θα είναι η πρόβα τζενεράλε για το νέο πρωτάθλημα. Για την πρεμιέρα του οχτώ μέρες στο Περιστέρι (18/8) κόντρα στον ενισχυμένο Ατρόμητο.

Θα είναι όμως έτοιμος ο Άρης για να αποδράσει και να μπει με το δεξί στη νέα κούρσα και να μην χάσει από νωρίς έδαφος; Όπως είχε γίνει δηλαδή και πέρσι με τις δύο πρώτες του ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές σε Γεντί Κουλέ από τον ΟΦΗ με 3-2 και ακολούθως στην Λαμία με 1-0.

Σε μία πρεμιέρα όπου σίγουρα θα λείπουν οι τιμωρημένοι από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό οι Νταρίντα, Ζουλ και Σουλεϊμάνοφ. Θα υπάρχουν όμως άλλα νέα πρόσωπα στις 11 ημέρες που απομένουνε και να προλάβουνε να ενσωματθούνε με τους υπόλοιπους αλλά και να προσαρμοστούνε στα θέλω του Μάντζιου; Ο χρόνος θα δείξει.