Ελ Πάσο Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Μονομαχία στο… Ελ Πάσο με Athens Kallithea και Δήμο για το γήπεδο

07.08.24 | 18:19

Tην δική του απάντηση στην διοίκηση της Athens Kallithea δίνει η δημοτική αρχή με αφορμή την καθυστέρηση στα βελτιωτικά έργα του «Ελ Πάσο».

Ο Δήμος παρουσίασε τα δικά του στοιχεία, ενώ κάλεσε τους παράγοντες της ομάδας να αποδείξουν που έχουν κάνει παρεμβάσεις στο στάδιο με δικά τους χρήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση των εξωθεσμικών παραγόντων της Athens Kallithea, Τεντ και Πέτρου Φιλιππάκου των οποίων η παρουσία θεσμικά δεν υφίσταται από ιδρύσεως της ΠΑΕ, ωστόσο προσπερνώντας αυτό κάθε αυτό το γεγονός και τους απρεπείς χαρακτηρισμούς που εμπεριέχει η ανακοίνωση τους, για την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ έχουμε να πούμε τα εξής…

Κύριοι σας προκαλούμε να μας αποδείξετε μία δική σας παρέμβαση στο Δημοτικό Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης» με δαπάνη, δικών σας χρημάτων από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, γιατί προφανώς στα όσα αρχικά αναφέρεστε αφορούν άλλη περίοδο διοίκησης του Δήμου και όχι τη δική μας και στα όσα αρχικά είχαμε συμφωνήσει.

ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ:

Με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΠΑΕ, είχαμε συμφωνήσει ότι θα αναλάβουμε το πλήρες κόστος της ανακατασκευής των εσωτερικών χώρων του Σταδίου και την τοποθέτηση του συνόλου των καμερών, 40 τον αριθμό, που απαιτούνται για την αδειοδότηση του. Από την πλευρά τους είχαν αναλάβει την αγορά και τοποθέτηση των 8 τουρνικέ και του συστήματος ψηφιακού εισιτηρίου, την εκπόνηση μελετών στατικότητας της κεντρικής εξέδρας και του σκεπάστρου της. Στην πορεία και μετά τις δυο επίσημες συναντήσεις με τη Super League, που πραγματοποιήθηκαν μετά από δικές μας πιέσεις προς την ΠΑΕ, και στις οποίες συμμετείχαν ο κ. Τσιολέκας με τον αντιδήμαρχο Άθλησης κ. Μαργωμένο, προέκυψαν από την πλευρά σας ανάγκες για τη δημιουργία σουιτών, ειδικών χώρων για τα μέλη του members club της ΠΑΕ καθώς και η προμήθεια ειδικών προβολέων για τις ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων σας.

Ακόμη και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται πως όλα αυτά δεν αποτελούν ανάγκες ενός Δημοτικού Σταδίου, αλλά η ανάγκη μετατροπής του σε ένα Στάδιο μιας Ανωνύμου Εταιρείας η οποία κατά πως φαίνεται θέλει να απολαμβάνει όλα τα οφέλη (τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, έσοδα από το στοίχημα κλπ) χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Σε συνάντηση μας, λοιπόν, με τον κ. Δημήτρη Ζερβό αρχές Ιουλίου, την οποία εμείς προκαλέσαμε, διαπιστώσαμε ότι ο ίδιος υφίσταται ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, από το 2022 με τον οποίο ούτε η προηγουμένη Δημοτική Αρχή, ούτε εμείς είχαμε ενημερωθεί και συναντηθεί ποτέ !!!

Στη συνάντηση αυτή, εάν δεν την γνωρίζετε να σας ενημερώσουμε, επαναλάβαμε όλες τις συγκεκριμένες προτάσεις του Δήμου, για το Δημοτικό Στάδιο, τόσο για την έναρξη των έργων όσο και για την πρότασή μας για 4ετη παραχώρηση, των δικαιωμάτων του Δήμου από τα εισιτήρια (15% πλέον ΦΠΑ), τα διαφημιστικά δικαιώματα καθώς και την ανάληψη του ετήσιου κόστους συντήρησης και λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου, το οποίο ξεπερνά τα 350.000€ (συντήρηση χλοοτάπητα, φύλαξη, καθαριστές-καθαρίστριες, ύδρευση, ρεύμα κλπ). Όμως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ζερβός, αν και μας δήλωσε ότι βρίσκει θετική τη συνάντηση και την πρότασή μας, ζήτησε μία εβδομάδα διορία για την οριστική απάντηση.

Ο κ. Ζερβός όμως ουδέποτε απάντησε, και αναρωτιόμαστε τελικά ποιος παίρνει τις αποφάσεις στην ΠΑΕ και με ποιον θα πρέπει να μιλήσει κανείς για να πάρει επιτέλους μια απάντηση.

Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους η ΠΑΕ, ποιος την εκπροσωπεί !!

Κύριοι, στην ανακοίνωσή σας διακρίνει κανείς μια απέλπιδα προσπάθεια να βάλετε ως ασπίδα σας τον φίλαθλο κόσμο της Καλλιθέας. Αλήθεια πού ήσασταν όταν αυτός ο αγνός φίλαθλος κόσμος σας ζητούσε να μην αλλάξετε το σήμα και το όνομα της ιστορικής ΠΑΕ Καλλιθέα; Να σας πούμε εμείς. Τους αγνοήσατε και μάλιστα κάποιους τους «διώξατε» και από το γήπεδο, γιατί είχαν αντίθετη άποψη με εσάς…

Ο Δήμος Καλλιθέας δεν έχει σκοπό να συνεχίσει αυτόν τον «χαρτοπόλεμο» των ανακοινώσεων και της αντιπαράθεσης, αντιθέτως σκοπός όλων μας είναι η ομάδα της Athens Kallithea να αγωνιστεί στο Δημοτικό Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης», στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, φυσική έδρα της «πεντάστερης» Καλλιθέας.

Αυτή ήταν εξαρχής η πρόθεσή μας από την πρώτη στιγμή, και παραμένει. Τα υπόλοιπα είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων.

ΥΓ: Θεωρούμε πως είναι τυχαία και απλά συγκυριακή η επιλογή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ως έδρα, ενός γηπέδου που ανήκει στην Αθήνα και στην αλλαγή του ονόματος της ομάδας έχει προστεθεί η λέξη «Athens» και δεν ανήκει αυτό το γεγονός σε σχέδια και φήμες που μήνες τώρα ακούγονταν για το μέλλον της ομάδας της Καλλιθέας…».