Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Περιμένει το «πράσινο φως» των γιατρών ο Μάντζιος για Κουέστα

08.08.24 | 09:42

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Χούλιαν Κουέστα ήταν απών στο φιλικό με την Ελμπασάνι, είναι ερωτηματικό αν θα είναι παρών στην πρόβα τζενεράλε εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League με την Λαμία, αλλά θα είναι σίγουρα παρών στην πρεμιέρα του Άρη κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας και εκ των αρχηγών της ομάδας της Θεσσαλονίκης ταλαιπωρείται από μία ενόχληση που είχε κληρονομήσει στην ωμοπλάτη του στο τρίτο και τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους με την Μπρέντα, στις 30/7.

Έκτοτε ακολούθησε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είναι απών στο προχθεσινό φιλικό (6/8) στο Κλεάνθης Βικελίδης με την Ελμπασάνι και στη θέση του να βρεθεί ο 20χρονος Κυριαζής.

Χθες ακολούθησε για ακόμη μέρα ατομικό πρόγραμμα, αλλά σε πιο εντατικούς.

Ο παίκτης θέλει να παίξει

Πλέον αποτελεί ερωτηματικό για το αν θα αγωνιστεί στο μεθαυριανό εντός έδρας τεστ με τη Λαμία.

Στο πέμπτο και τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας και συνάμα πρόβα τζενεράλε εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και του δύσκολου εκτός έδρας παιχνιδιού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Επιθυμία του Κουέστα είναι να αγωνιστεί. Ο Άκης Μάντζιος όμως δεν πρόκειται να ρισκάρει και θα περιμένει την εισήγηση του ιατρικού τιμ πριν αποφασίσει.

Πολύ απλά γιατί ο Έλληνας τεχνικός θέλει τον Ισπανό τερματοφύλακα πανέτοιμο 100% για το Περιστέρι και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ενδεχομένως η σημερινή προπόνηση και να αποτελέσει κριτήριο για τον Κουέστα.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει μεταξύ άλλων και για τον Πιονέ Σίστο που έχει ενοχλήσεις στη γάμπα του με αποτέλεσμα να είχε χάσει και αυτός το φιλικό παιχνίδι με την Ελμπασάνι.

Γι΄ αυτό και ο διεθνής Δανός ακολούθησε και χθες θεραπεία και ατομικό.

Ρυθμούς ανεβάζει πλέον ο Φράνκο Φεράρι που συμμετείχε σε μεγάλο κομμάτι του προπονητικού προγράμματος, ενώ ο Βλαντιμίρ Νταρίντα που καθημερινά αυξάνει την ένταση, συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα και απομένει να φανεί πότε ο έμπειρος Τσέχος μέσος θα μπει ξανά με την υπόλοιπη ομάδα.

Το διάστημα δε της απουσίας του οδεύει στον έναν μήνα από τη τελευταία προπόνηση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας στην Πτολεμαΐδα.