Ο Βίντα μετά την ήττα της ΑΕΚ Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

AEK: Ένα σουτ με τον αέρα υπέρ της, τρία με τον αέρα κόντρα…

07.08.24 | 21:50

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Ένα σημαντικό και αρκετά αντιπροσωπευτικό στοιχείο του ματς στην Αρμενία που μαρτυρά του λόγου το αληθές ως προς το πόσο αδιάβαστη ήταν η παράμετρος των σουτ που έγιναν εκτός περιοχής στο διάστημα που οι ομάδες είχαν υπέρ τους τον αέρα.

Ένα σουτ με σύμμαχο τον αέρα, τρία με τον αέρα κόντρα…

Ενώ η άπειρη, άβγαλτη και σαφώς χαμηλότερης ποιότητας Νόα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο που είχε υπέρ της τον αέρα έξι σουτ εκτός περιοχής φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να σκοράρει και με τον τερματοφύλακά της, η ΑΕΚ δεν «πήρε χαμπάρι» την υπέρ της συγκυρία στο πρώτο μέρος.

Στο πρώτο 45λεπτο, λοιπόν, έχοντας τον αέρα υπέρ τους, οι παίκτες της «Ένωσης» επιχείρησαν μόλις ένα σουτ με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο 36ο λεπτό. Το ακόμα πιο παράδοξο, είναι το γεγονός ότι οι παίκτες της ΑΕΚ άρχισαν να σουτάρουν από το δεύτερο ημίχρονο και μετά, όταν δηλαδή είχαν κόντρα τον άνεμο!

Τότε οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να απειλήσουν άλλες τρεις φορές από μακριά με τους Κοϊτά, Λιούμπισιτς και Περέιρα αλλά ήταν πλέον αργά αφού οι συνθήκες τη δεδομένη στιγμή δεν ευνοούσαν τα μακρινά σουτ αλλά τις διεισδύσεις οι οποίες ούτε αυτό κατέστη εφικτό να γίνουν.

Καλύτερα νούμερα από την ΑΕΚ και η Νόα μετά από την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες

Σε ότι αφορά τα νούμερα του αγώνα, πάντως, και μόνο το γεγονός ότι η Νόα έκανε περισσότερες τελικές από την ΑΕΚ (12-7) και έβγαλε υψηλότερο δείκτη expected goals αποτελεί από μόνο του αντικείμενο προς διερεύνηση, αφού η χθεσινή σοκαριστική ήττα της «Ένωσης» στην Αρμενία δεν ήταν συμπτωματική ή αποτέλεσμα τύχης, αλλά σχεδόν… νορμάλ αφού οι Αρμένιοι έδειχναν καλύτερη εικόνα στο τερέν από τους παίκτες της ΑΕΚ.

Φοβερά ανησυχητικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ανάλογη εικόνα είχε το ματς και στην Ανδόρα απέναντι στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες. Κι αν φτάνεις να έχεις στα σημεία χειρότερη ακόμα σε δυο συνεχόμενα ματς από αντίπαλο τέτοιου βεληνεκούς, τότε μάλλον κάποιο -σοβαρό- πρόβλημα υπάρχει.