Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA LEAGUE

Φαριόλι: «Οι παίκτες μου πρέπει να είναι σούπερ αθλητες»

07.08.24 | 21:47

Για τις απουσίες, αλλά και για την αλλαγή νοοτροπίας που έχει πλέον ο Άγιαξ μίλησε ο Φραντσέσκο Φαριόλι.

Ο τεχνικός των Ολλανδών κατά την συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό για τον τρίτο προκριματικό του Europa League , τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Οι παίκτες μου δεν θα πρέπει να λογίζονται μονάχα ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να είναι… σούπερ αθλητές»

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την παρουσία του Μπρόμπεϊ στην αποστολή, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για ν’ αρχίσουν να σκέφτονται διαφορετικά οι ποδοσφαιριστές του:

«Το αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή και τον πήραμε μαζί μας. Μπορεί να πάρει λεπτά συμμετοχής. Έκανε πολλή δουλειά. Επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα και έπρεπε πολύ σύντομα από το μηδέν ν’ αρχίσει να τρέχει με… 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτό είναι πάντοτε δύσκολο. Ωστόσο, οι παίκτες μου πρέπει να βρίσκονται στο 100% της ετοιμότητάς τους. Ο Μπρόμπεϊ έκανε όσα έπρεπε και ήθελε να είναι μαζί μας στην Αθήνα».

Για τις απουσίες των Μπεργκβάιν και Ράσμουσεν:

«Οι παίκτες μου δεν θα πρέπει να λογίζονται μονάχα ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να είναι… σούπερ αθλητές. Πρέπει να είσαι πάντοτε έτοιμος για τις μάχες στο γήπεδο. Αλλιώς δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Το δουλεύουμε κάθε μέρα. Πρέπει να δουλεύουμε και στο πνευματικό κομμάτι. Είναι μια νέα πραγματικότητα αυτή για τους ποδοσφαιριστές μου. Εξελισσόμαστε. Είμαι χαρούμενος με όσα βλέπω κάθε μέρα στις προπονήσεις».