Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Η αναμονή, η διπλή άφιξη και η ανάγκη

09.08.24 | 08:32

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Δέκα μέρες πριν από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League και τα μέτωπα για τον Άρη παραμένουν ανοιχτά.

Πλέον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στις 18 Αυγούστου, με τον Άκη Μάντζιο να περιμένει τα επόμενα κομμάτια του ρόστερ του.

Τα «γρανάζια» που έρχονται

Ο δανεισμός του Χοσέ Σιφουέντες από την Ρέιντζερς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Πολύ απλά γιατί ο χαφ από το Εκουαδόρ παραμένει ως δανεικός στη βραζιλιάνικη Κρουζέιρο. Οπότε η μεταγραφή του και συνάμα η έλευσή του στην Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη.

Αντίθετα αυτή που έχει ολοκληρωθεί είναι του Φίλιπ Σίντκλεφ, μετά τη συμφωνία που επήλθε με την Μπρομαποϊκάρνα έναντι ενός ποσού της τάξης του 1,5 εκ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό έκλεισε το κεφάλαιο του παρτενέρ του Χούλιαν Κουέστα και πλέον αναμένεται η άφιξή του που έχει προγραμματιστεί για σήμερα (9/8). Σε μία κίνηση για το σήμερα αλλά και επένδυσης για το μέλλον.

Έπεται όμως συνέχεια και μάλιστα άμεσα. Χθες ή ακόμη και προχθές, καθώς ο χρόνος δεν σταματάει και το παιχνίδι της πρεμιέρας στο Περιστέρι πλησιάζει. Ο Άρης καλείται να μπει με το δεξί στη νέα σεζόν και να μην έχει απώλειες με το καλημέρα.

Ο στόχος για τους «κίτρινους» είναι διπλός, η εξασφάλιση ενός εκ των πέντε ευρωπαϊκών εισιτηρίων, αλλά και η υπέρβαση συμμετοχής στα playoffs για τις θέσεις 1-4.

Ακόμη 4-5 κινήσεις και ο Μορόν

Για το λόγο αυτό και απομένουν ακόμη 4-5 μεταγραφικές κινήσεις τη στιγμή που παραμένει πάντα άγνωστο τι θα γίνει όσον αφορά την παραμονή του Λορέν Μορόν, που μέχρι στιγμής στα φιλικά προετοιμασίας δείχνει να μην θυμίζει σε καμία περίπτωση τον περσινό του εαυτό. Αυτόν του εκτελεστή και της μόνιμης πηγής κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Εν ολίγοις αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Άρης κινείται πάντα για έναν αριστερό μπακ με την περίπτωση του διεθνή Τσέχου, Μάρτιν Φρίντεκ να είναι προ των πυλών.

Όπως πάντα και για έναν κεντρικό αμυντικό με τον ελεύθερο και γνώριμο από τη τελευταία τριετία Βραζιλιάνο, Φαμπιάνο Λέισμαν να είναι πάντα στο προσκήνιο και στα υπόψη του Μάντζιου.

Ακόμη αναζητείται σίγουρα ένα 6άρι και ένας επιθετικός ενώ είναι πολύ πιθανό να γίνει κίνηση για την απόκτηση ενός δεξιού χαφ, με τον χρόνο να είναι πάντα ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε αυτό το χρονικό σημείο.

Ωστόσο το τελευταίο 24ωρο είναι ξεκάθαρο πως με τις περιπτώσεις των Σίντκλεφ και Φρίντεκ υπάρχει μία έντονη κινητικότητα και απομένει να φανεί ποια θα είναι η συνέχεια.