Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA LEAGUE

Στην Ευρώπη δεν πρέπει να σέβεσαι τόσο τον αντίπαλο, αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί…

08.08.24 | 23:45

Γράφει: Νίκος Παγκάκης

Ο Παναθηναϊκός μπήκε χλιαρός … κόντρα στον Άγιαξ και το πλήρωσε. Τέτοια προσέγγιση δεν συγχωρείται στην Ευρώπη! Η έδρα το μομέντουμ, ο αγωνιστικός ρυθμός και η ψυχολογία είχαν «πράσινη» απόχρωση πριν την σέντρα. Όμως απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άγιαξ (ειδικά αυτόν τον Άγιαξ που δεν είναι στα καλύτερα του) χρειάζεται ποδοσφαιρικό θράσος, όχι τόσος σεβασμός!

Μια ταχύτητα πάνω ο Άγιαξ στο πρώτο μέρος

Το «τριφύλλι» δεν υπηρετούσε πιστά το σχέδιο του Αλόνσο… Η δεξιά πτέρυγα είχε πάμπολλα προβλήματα και τελικά να αλλάζει εξ ολοκληρου στην επανάληψη από τον κοουτς. Τον Γερεμέγεφ να έχει αφοπλίσει και να μην συμμετέχει όσο πρέπει στο ματς.

Έλλειψε το πρέσινγκ ψηλά με ένταση, στο βαθμό τουλάχιστον που μπορεί να το πετύχει ο Παναθηναϊκός που είδαμε στην προετοιμασία. Έλλειψαν οι καλοί συνδυασμοί, η ορμή, ενώ εμφανίστηκε μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι των πράσινων. Ακόμη απουσίσαν οι ιδέες από τα άκρα, τόσο από τα εξτρέμ, όσο και από τα μπακ. Ειδικά στην άμυνα. Με τις γραμμές να είναι μακριά, τις αλληλοκαλύψεις να λείπουν και τελικά τον Παναθηναϊκό να το πληρώνει, στο 1-0. Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με άνεση ανάμεσα στις γραμμές και λειτουργούσαν άψογα.

Ο ποδοσφαιρικός… τσαμπουκάς του δευτέρου ημιχρόνου

Ωστόσο, ακόμη κι αν πήγε καλα το πρώτο μέρος, βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως αυτός δεν είναι ο φετινός Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός του Φώτη, του Τετέ, του Μαξίμοβιτς, του Μαξ και των υπολοίπων. Δεν το απέδειξε βέβαια το δοκάρι, ούτε τα αγωνιστικά ξεσπάσματα, αλλά ο ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς, με τον οποίο μπήκε στην επανάληψη η ομάδα.

Γιατί το «τριφύλλι» του δεύτερου μέρους μπορεί να «ανθίσει» στην Ολλανδια. Μας έδωσε μια μόνο μικρή γεύση για τα θετικά στοιχεία που μπορεί να βγάλει στο χορτο. Έχει πολύ δρόμο και πολλά περιθώρια εξέλιξης ο Παναθηναϊκός του Αλόνσο, που σαφώς μπορεί να γίνει πιο απειλητικός. Μπορεί να περιορίσει επιθετικά τον «Αίαντα» όπως έδειξε, αλλά μπορεί και να τον πληγώσει…

Άργησε να βρει τον ρόλο του ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και όταν κυνηγάς το σκορ δεν είναι εύκολο, αλλά σίγουρα αδίκησε τον εαυτό του και μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από τη σημερινή παράσταση… Ο σοβαρός Άγιαξ πήρε προβάδισμα, αλλά δεν πήρε την πρόκριση ακόμη. Θα είναι δύσκολο. Αρκεί να το πιστέψει ο Παναθηναϊκός. Περισσότερο με ενδιαφέρει το προφίλ των «πράσινων», παρά του πάντα υπολογισμού φιλοξενούμενου, με την πολύ πολύ βαριά φανέλα.

ΥΓ: Τα είχε με τον εαυτό του βασικά ο Παναθηναϊκός, είχε όμως και έναν κακό εκνευριστικό διαιτητή, που έδινε όλα τα σπόρια στους φιλοξενούμενους. Δεν θα πω ότι έκρινε το αποτέλεσμα αλλά σίγουρα έκοψε το ρυθμό και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα που προσπαθούσε να επιτεθεί. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία, στην οποία δεν θέλω να σταθω στην παρούσα φάση. Πρώτα κοιτάζω τον Παναθηναϊκό…